Fenerbahçe sonunu getiremedi

Finale çıkmak için karşı karşıya gelen Ziraak Bankkart - Fenerbahçe HDİ Sigorta maçını 5 set sonunda ev sahibi ekip oldu. Yarı finalin diğer ayağında Halk Bank rahat kazandı. Sultanlar Ligi'nde normal sezon tamamlandı.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
2 saat 52 dakika süren karşılaşmada kazanan Ziraat Bankkkart oldu

Efeler Ligi’nde Ziraat Bankkart ile Fenerbahçe HDİ Sigorta finale çıkmak için Ankara’da karşı karşıya geldi. Kupada rakibini eleyen Fenerbahçe’nin amacı ilk maçı kazanarak saha avantajını ele geçirmekti. Sarı lacivertliler bu uğurda ilk seti 23-25 aldı. İkinci set büyük çekişmeye sahne olurken sarı lacivertliler 32-30 ile setlerde 2-0’ı buldu. Ziraat Bankkart üçüncü setten maça döndü. 25-18, 25-23 ve 15-11 setlerle rakibini 3-2 yenen Ankara ekibi yarı final serisinde 1-0 öne geçti. Üç maç üzerinden oynanacak play off’ta iki galibiyete ulaşan takım adını finale yazdıracak. Serinin ikinci maçı 26 Nisan’da İstanbul’da oynanacak.

Nef Stadı'nda 'İtalyan işi'...Nef Stadı’nda ‘İtalyan işi’…

Halkbank avantajı kaptı

Yarı finalin diğer ayağında ligin normal sezonunu lider bitiren Halkbank, sahasında Arkas Spor’u konuk etti. 27-25, 25-17, 25-20’lik setlerle maçı 3-0 kazanan Halkbank seride seride 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 26 Nisan’da İzmir’de oynanacak. Karşılaşmayı kazanması halinde Halkbank finale yükselecek. Arkas Spor’un eşitliği sağlaması durumunda finale yükselecek takım, Ankara’daki üçüncü maçta belli olacak.

Fenerbahçe'nin şampiyonluğuna '1' varFenerbahçe’nin şampiyonluğuna ‘1’ var

Sultanlar Ligi’nde normal sezon bitti

Sultanlar Ligi’nde normal sezon oynanan üç maçla sona erdi. Vakıfbank, Adana Demirspor’u 3-0, Fenerbahçe, THY’yi 3-0, Galatasaray da Aydın Belediye’yi 3-2 yendi. İlk dört sırada yer alan Eczacıbaşı Dynavit, VakıfBank, Fenerbahçe Opet ve Türk Hava Yolları şampiyonluk için mücadele edecek. Galatasaray HDI Sigorta, Nilüfer Belediyespor, Sarıyer Belediyespor ve Aydın Büyükşehir Belediyespor ise play-off 5-8 etabı oynamaya hak kazandı. Puan cetvelinde son iki sırada bulunan Bolu Belediyespor ve İlbank ise küme düştü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.