Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi yolculuğuna Union SG karşısında başlıyor

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi ilk maçında 26 Eylül akşamı 19.45'te Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini konuk edecek. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu'ndan Benoit Bastien yönetecek.

Spor 25 Eylül 2024
Fenerbahçe ve Union SG UEFA Avrupa Ligi'nde karşı karşıya.

Geçen cumartesi akşamı Kadıköy’de Galatasaray’a 3-1 mağlup olan Fenerbahçe hem bu mağlubiyetin yaralarını sarmak, hem de UEFA Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmak istiyor. Fenerbahçe’nin bu yolda rakibi Union SG. Belçika ekibiyle oynanacak maç saat 19.45’te başlayacak. Kadıköy’deki mücadeleyi Fransa Futbol Federasyonundan Benoit Bastien yönetecek. Bastien’in yardımcılıklarını aynı ülke federasyonundan Hicham Zakrani ile Aurelien Berthomieu yapacak. Karşılaşmada Mathieu Vernice ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Karşılaşma TRT 1’den ekranlara gelecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda İsviçre’nin Lugano takımını geçen sarı-lacivertliler 3. turda Fransa’nın Lille ekibine elenince yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanmıştı. Sarı-lacivertliler Belçikalı rakibiyle geçen sezon UEFA Konferans Ligi’nde de karşı karşıya gelmişti. Son 16 turunda Union Saint-Gilloise ile eşleşen Fenerbahçe deplasmanda 3-0 kazandığı maçın rövanşında iç sahada 1-0 mağlup olsa da çeyrek finale yükselen taraf olmuştu.

Fenerbahçe bir maçta 1 milyar 562 milyon 470 bin TL kaybetti!Fenerbahçe bir maçta 1 milyar 562 milyon 470 bin TL kaybetti!

Fenerbahçe’nin UEFA’ya verdiği kadroda beş isim yer almıyor. Yeni transferlerden Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Filip Kostic’in yanı sıra Bartuğ Elmaz ve Ryan Kent Avrupa müsabakalarında forma giyemeyecek. Sakatlığı sebebiyle bir süredir takımdan ayrı kalan Bright Osayi-Samuel’in durumu ise netlik kazanmadı. Takımla birlikte çalışan Nijeryalı futbolcunun durumu maç saatinde belli olacak.

İşte Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi kadrosu: Dominik Livakovic, İrfan Can Eğribayat, Ertuğrul Çetin, Samet Akaydin, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Bright Osayi-Samuel, Mert Müldür, Jayden Oosterwolde, İsmail Yüksek, Mert Hakan Yandaş, Fred, İrfan Can Kahveci, Sofyan Amrabat, Sebastian Szymanski, Tadic, Allan Saint-Maximin, Cengiz Ünder, Cenk Tosun, Youssef En-Nesyri, Dzeko.

Kadın futbolunda Fenerbahçe galip, Beşiktaş kayıpKadın futbolunda Fenerbahçe galip, Beşiktaş kayıp

Avrupa’da 275. maç

Sarı-lacivertli takım Avrupa kupalarında bugüne dek oynadığı 274 müsabakada 109’ar galibiyet ve mağlubiyet yaşarken 56 maçta sahadan beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe Avrupa kupalarında rakip fileleri 374 kez havalandırırken kalesinde 391 gol gördü. Fenerbahçe 2009-2010 sezonuna dek UEFA Kupası ismiyle oynanan UEFA Avrupa Ligi’nde 136 karşılaşmada boy gösterdi. Sarı-lacivertli ekip bu müsabakalarda 60 galibiyet elde ederken rakiplerine 43 kez kaybetti. 33 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Fenerbahçe 191 kez gol sevinci yaşarken kalesindeki 171 gole engel olamadı.

Union Saint-Gilloise müsabakasıyla UEFA Avrupa Ligi’nde 137. maçına çıkacak Fenerbahçe taraftarı önünde 69. kez sahne alacak. Ev sahibi olduğu 68 müsabakada 37 galibiyet, 17 beraberlik ve 14 yenilgi alan sarı-lacivertli takım bu maçlarda 112 gol atarken kalesinde 68 gol gördü. Fenerbahçe deplasman maçlarında ise 23 galibiyet, 16 beraberlik ve 29 yenilgi yaşadı. Rakip sahada çıktığı 68 maçta 79 gol atan sarı-lacivertli takım rakiplerinin 103 golüne engel olamadı.

Kupa 2’de Union Saint-Gilloise, Twente, Manchester United, AZ Alkmaar, Slavia Prag, Athletic Bilbao, Lyon ve Midtjylland ile karşı karşıya gelecek Fenerbahçe sekiz maçın sonunda puan durumunda ilk sekizde olması halinde doğrudan son 16 turuna yükselecek. Mourinho’nun ekibi ilk maçları 9 ile 24. sırada tamamlaması durumunda ise son 16 turuna çıkmak için eleme müsabakaları oynayacak.

Jose Mourinho: Bana saygısızlık yapıldıJose Mourinho: Bana saygısızlık yapıldı

Mourinho: İrfan Can oynayacak

Maç öncesi Jose Mourinho değerlendirmelerde bulundu. Mou geçen sezonun yıldız isimlerinden İrfan Can’ın Union SG karşısında süre alıp almayacağıyla ilgili “İrfan Can Kahveci yarın oynayacak” dedi. Mourinho takımın Süper Lig ve Avrupa Ligi’nde farklı 11’lerle sahada olup olmayacağıyla alakalı soruya da “Hayır. Ben maçı kazanabilmek için en iyi 11’imle oynayacağım. Rakibimizi çok fazla çalıştık. Taktik antrenmanlarda farklı şeyler denedik. Oyuncularım özelliklerine bakacağım. Hangi özellikleri maçı kazandıracak ona bakacağım. İrfan Can Kahveci, rotasyon için oynamayacak. Kendisi çok iyi çalışıyor. Kulübeden geldiğinde hep katkı veriyor. İdmanlarda çok arzulu. Rakip 3’lü veya 5’li oynuyor, onun özellikleri yarın bizim için önemli. Bana şunu sorarsanız son maçta kulübede olan 2-3 oyuncu daha 11’de olacak” diye yanıt verdi.

Yoğun fikstürle alakalı konuşan deneyimli isim “Şu anda bunu kimse bilmiyor, kimse tecrübe etmedi. Belki 200. maçım olacak Avrupa’da, nasıl yaklaşmam gerektiğini bilmiyorum. Bir maç var ve kazanmak istiyorum. Eskiden daha az takım oluyordu. Şu anda bu anlamda bir tecrübemiz yok. Sekiz maçın çok fazla şey değiştireceğini sanmıyorum. Bence asıl problem yazın oynanan Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası. Böyle olduğunda oyuncuların yeterince dinlenme fırsatı olmuyor” dedi.

Mourinho şu ana kadar oynadıkları maçlarda bireysel hatalar yaptıklarını söyleyerek “Şu ana kadar yaptığımız hatalar daha çok bireysel hatalardı. Bunların sıkıntısını çektik. Dün ilk kez 24 oyuncu hep birlikte çalışma fırsatı oldu. Uzun bir antrenman oldu bizim için. Dün bir problem yoktu. Son maça bakarsak, 2 tane taçtan gol yedik. Bunun da cezasını çektik. Bireysel hataları düzeltmek zaman alabiliyor. Yeni bir hata için asla kızmam ama aynı hatanın tekrarlanmaması gerekiyor. Zamanla daha iyi olacağız. Yeni oyuncuların adapte olması gerekiyor. Amrabat, 2-3 antrenmandan sonra Kasımpaşa maçında oynadı. Galatasaray maçında hibrit stoper gibi oynadı. Seviyesinin yukarıda olduğunu gösterdi. Bu yüzden yarın oynayacak kendisi” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.