Fenerbahçe’nin harika serisi en kritik anda bitti

Deplasmanda 10 maçtır kazanan Fenerbahçe'nin serisi Sivasspor deplasmanında sona erdi. Sarı lacivertlilerde tek teselli Beşiktaş derbisinden önce sarı kart sınırındaki yedi oyuncunun ceza almaması oldu.

Spor 23 Nisan 2024
2-2 biten maçın ardından Fenerbahçeli oyuncular büyük düş kırıklığı yaşadı.

Fenerbahçe, Süper Lig’in 33’üncü haftasının kapanış maçında Sivasspor’a konuk oldu. Sarı-lacivertliler rakibiyle 2-2 berabere kalarak puanını 86’ya yükseltmesine rağmen lider Galatasaray’ın kazandığı haftada puan farkının dörde yükselmesine engel olamadı. Sezon başından bu yana Süper Lig’de deplasmanda sergilediği grafikle dikkati çeken sarı-lacivertli ekibin dış sahada süregelen galibiyet serisi de bitti. Sivas deplasmanına gelene kadar dış sahada oynadığı maçlarda 15 galibiyet bir beraberlik alarak 46 puan toplayan sarı-lacivertli ekip son 10 deplasman maçında galip gelerek lig tarihinde bunu başaran ilk takım olmuştu. Fenerbahçe, ligde bu sezon oynadığı 17’nci deplasman maçı olan Sivasspor ile 2-2 berabere kalarak galibiyet serisini bitirmiş oldu.

Fenerbahçe, Sivasspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalarak Süper Lig’de yaklaşık bir yıl sonra bir ilki yaşadı. Sarı-lacivertli ekip 24 Nisan 2023 tarihinden bu yana ilk kez eke defa öne geçtiği bir lig karşılaşmasında puan kaybetti. Son olarak geçen sezon Süper Lig’in 31’inci haftasında İstanbulspor ile iç sahada oynanan karşılaşmada 2 kez öne geçen Fenerbahçe sahadan 3-3 beraberlikle ayrılmıştı. Fenerbahçe, Sivasspor maçına kadar olan süreçte dört karşılaşmada iki farklı öne geçmiş ve hepsinden galibiyetle ayrılmıştı. Sarı-lacivertliler bu sezon ligde Antalyaspor, Beşiktaş (D), Kayserispor (D), Trabzonspor (D) maçlarında iki kez öne geçmiş ve bu maçların tamamında üç puanı hanesine yazdırmıştı.

Fenerbahçe Sivas'ta 90'da çöktüFenerbahçe Sivas’ta 90’da çöktü

Derbide fire yok

Fenerbahçe’de Sivasspor deplasmanı öncesi yedi oyuncu kart sınırında yer alıyordu. Sarı-lacivertli ekipte Rodrigo Becao, Ferdi Kadıoğlu, Mert Müldür, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Edin Dzeko ve Michy Batshuayi sarı kart görmeleri halinde Beşiktaş derbisinde forma giyemeyecekti. Sivasspor deplasmanında bu oyunculardan herhangi biri sarı kart görmediği için sarı-lacivertlilerde Beşiktaş derbisi öncesi cezalı duruma düşen bir futbolcu olmadı.

Olmasaydı sonumuz böyleOlmasaydı sonumuz böyle

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.