Fenerbahçe’ye sezonun ilk darbesi Karşıyaka’dan

Basketbol Süper Lig’de ikinci haftanın kapanış karşılaşmasında Karşıyaka, sahasında ağırladığı Fenerbahçe’yi 84-79 mağlup etmeyi başardı.

Spor 10 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Karşıyaka'dan Fenerbahçe'ye darbe.

Yeni sezona önce Bodrumspor ardından EuroLeague’de Milano galibiyetleriyle başlayan Fenerbahçe Beko, Petkim’e 81-69 yenilerek sezona istediği girişi yapamayan Karşıyaka’ya konuk oldu. İzmir’deki mücadele çekişmeli başladı. Fenerbahçe Jonathan Motley ile etkili olurken Kelan Martin ve Kenan Sipahi ile oyunda kalan Karşıyaka, ikinci çeyrekte Errick McCollum’un damga vurduğu maçta kontrolü tamamen eline aldı. Farkı çift hanelere çıkaran Karşıyaka önünde Fenerbahçe Nate Sestina ve Yam Madar’la farkı kapadı. İlk devre 45-38 İzmir ekibi üstünlüğüyle bitti. İkinci yarıya da rakibinin hatalarını iyi değerlendirip dış şutlardan yüksek yüzde yakalayarak başlayan Karşıyaka farkı yeniden açtı. Son çeyreğe 67-53’le girildi. Karşıyaka son çeyrekte farkı bir ara 19’a kadar çıkardı ancak Yam Madar’ın savunmadaki gayreti ve hücumda Melih Mahmutoğlu’nun serbest atış çizgisine gitmesiyle fark yeniden azaldı, 5’e kadar düştü. Fakat son efor yeterli olmadı ve Karşıyaka yeniden kontrolü eline alıp maçı 84-79 galip tamamladı.

İzmir ekibinde McCollum 15 sayı ve 9 asist üretirken Kenan Sipahi 13 sayı, 6 ribaunt ve 6 asistle oynadı. Vitto Brown 11 sayı atarken Kelan Martin, Darrun Hilliard ve Vernon Carey 10’ar sayı attı.

Basketbol Süper Ligi’ne İstanbul takımlarının damgasıBasketbol Süper Ligi’ne İstanbul takımlarının damgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.