Galatasaray ‘Demir’i yedekleriyle büktü

Lider Galatasaray, çok zorlandığı karşılaşmada Adana Demirspor'u ikinci yarıda oyuna giren Midtsjö ve Zaniola'nın son dakikalarda bulduğu gollerle geçti.

Spor 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray, çık zorlandığı maçta 3puanı almayı başardı.

Galatasaray, 14 haftalık galibiyet serisini milli maç arasında önce Konyaspor’a yenilerek bitirmişti. 15 gün sonra rakip bu kez ligin dişli takımlarından Adana Demirspor’du. Tribünlerin tıklım tıklım doldurmasıyla sarı kırmızılar için tek hedef 3 puanı almak ve Fenerbahçe – Beşiktaş derbisini rahat izlemekti.

Adana Demirspor’un iki topu direkten döndü

Galatasaray, karşılaşmaya ileride baskı yaparak başladı. Ancak Adana Demirspor’un orta alanında yer alan Stambouli, Badou Ndiaye sakin kalmayı başararak pas yaptı ve takımlarını rahatlattı. Galatasaray duran toplardan Abdulkerim Bardakçı ile iki pozisyona girdi ancak bunları değerlendiremedi. Adana Demirspor ise iki eski Galatasaraylı Emre Akbaba ve Henry Onyekuru’nun vuruşlarıyla gole yaklaştı. Şutların ikisi de direkten döndü.

Galatasaray ‘Demir’i yedekleriyle büktü

Nelsson çizgiden çıkardı

İkinci yarıda Galatasaray’daki gerginlik giderek arttı. Baskı kurmak isteyen sarı kırmızılar bir türlü istediği pozisyonlara giremedi. Adana Demirspor ise hızlı hücumcuları ile Galatasaray defansını devamlı tedirgin etti. 68’te Muslera’nın hatasında herif Ndiaye’nin kafayla kaleye yönlendirdiği topu çizgi üzerinde Nelsson durdurdu.

Okan Buruk’un müdahalesi 3 puanı getirdi

Konyaspor maçında galibiyet için orta sahayı boşaltan Okan Buruk bu sefer aynı hatayı düşmedi. Oliveira’nın yerine Midtsjö ve Mertens’in yerine Zaniolo oyuna girdi. Galatasaray’ın baskısı artarken Adana Demirspor Mert’i alarak savunmayı üçledi ve tamamen kapandı. Pozisyon üretmekte zorlanan sarı kırmızılılar 86.’da Adana Demirspor’un kilidini kırmayı başardı. Sağdan yapılan orta ceza sahasının dışına doğru sekti. Oyuna ikinci yarıda giren Midtsjö’nün çok sert vuruşunda top kaleci Ertaç Özbir’in solundan ağlarla kucaklaştı. Bu dakikadan sonra Adana Demirspor beraberliği bulmak için riskleri alınca sarı kırmızılar net pozisyonlara girmeye başladı. 90+6’da Zaniolo’nun pasıyla ceza alanına giren Yunus, Rodrigues ile yaşadığı ikili mücadelede yerde kaldı. Hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi. Zaniolo topu ağlara göndererek farkı ikiye çıkardı ve maç bu sonuçla sona erdi. Böylece Galatasaray, sahasında oynadığı son 9 maçtan galibiyetle ayrılmış oldu.

Galatasaraylı futbolcular galibiyetten sonra büyük sevinç yaşadı.

Galibiyet üçlüsü Fredrik Midtsjö’den

Galatasaray bu sonuçla ligde puanını 63’e çıkartırken, Adana Demirspor 45 puanda kaldı. Karşılaşmanın ardından büyük mutluluk yaşayan sarı-kırmızılılar, galibiyet sevincini tribünlerdeki taraftarlarıyla paylaştı. Taraftarların istediği üzerine galibiyet “üçlü”sünü sarı kırmızı formayla ilk resmi golünü atan Fredrik Midtsjö çektirdi.

Okan Buruk ve Montella maç öncesi birbirine başarı diledi.

Okan Buruk: Rakibe çıkma şansı vermedik

Maçtan sonra açıklama yapan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Maça iyi başladık. İlk yarının büyük kısmını iyi oynadık. Rakibe çıkma şansı vermedik. Ancak hızlı çıkıyorlar. İkinci yarı tempo olarak biraz daha aşağı indik. En büyük sıkıntımız sonlandırmaktı. Dönüşlerde zaman zaman rakibin çıkışları oldu” dedi.

Montella: Yetenekleri konuşturup golü buldular

Adana Demirspor Teknik Direktörü Vincenzo Montella ise yenilmelerine rağmen oynanan futboldan memnun kaldığını söyledi. İtalyan çalıştırıcı, “75 dakika boyunca gole daha yakın olan taraf bizdik. Onlar yetenekleri konuşturup golü buldular” diye konuştu.

Fenerbahçe’den 7 taraftara ömür boyu men

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.