Galatasaray direkleri de geçti, Antep savunmasını Barış Alper deldi

Galatasaray, 1-0 yenik duruma düştüğü, beş topunun direkten döndüğü maçta Gaziantep FK'yı 90'da Barış Alper Yılmaz'ın müthiş vole golüyle 2-1 yendi. Evindeki bütün maçları kazanan Cim Bom'un diğer golü Zaha'dan geldi.

Spor 29 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray'a galibiyeti getiren golü enfes vuruşuyla Barış Alper Yılmaz attı.

Süper Lig’de 23. haftanın kapanış maçında Galatasaray ve Gaziantep FK İstanbul’da karşı karşıya geldiler. Sarı-kırmızılıların amacı evindeki 14 maçlık galibiyet serisini sürdürmek, zirvede Fenerbahçe’yle puanları yeniden eşitlemekti. Galibiyet, Okan Buruk’un üst üste 15. iç saha galibiyetini alarak Gündüz Kılıç’ın rekorunu kırması anlamına geliyordu. Antep’in amacıysa alacağı puanlarla küme düşme hattından kurtulmaktı.

Maçın hemen başında Mauro Icardi girdiği pozisyonda topu üst direğe nişanladı. 19. dakikada Kerem Aktürkoğlu karşı karşıya pozisyondan yararlanamadı. Bir dakika sonra Berkan Kutlu ceza alanı içinde yerde kaldı, penaltı bekledi ancak beklediği karar çıkmadı. 25. dakikada bu kez Dries Mertens çaprazdan gole yaklaştı ancak top auta gitti. 29. dakikada Gaziantep serbest vuruş kazandı. İlk anda savunma topu karşıladı. Sol kanada açılan topu Papy Djilobodji içeri kesti. Kale sahasına gelen iyi ortaya Arda Kızıldağ kafayı vurdu Antep öne geçti. 41. dakikada Kerem Demirbay’ın kullandığı serbest vuruşta top üst direkten döndü. Bu şut bu sezon Galatasaray’ın direkten dönen 19. şutu oldu. İlk yarı 1-0 bitti.

Okan Buruk ikinci yarıya Kerem Demirbay-Wilfried Zaha değişikliğiyle daha hücumcu başladı. Sarı-kırmızılılar Gaziantep kalesi önünde olağanüstü bir baskı kurdular. 57. dakikada Dries Mertens’in şutu önce üst sonra yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Kerem’in şutu auta gitti. 60. dakikada bu kez Zaha’nın şutu yan ağlara gitti. 63. dakikada Mauro Icardi topu ağlara yolladı ancak Barış Alper’in pası attığı sırada ofsaytta olan Arjantinlinin golü geçerlilik kazanmadı. 72. dakikada Galatasaray yine tehlikeli geldi. Halil Dervişoğlu’nun asistinde son haftaların formda ismi Wilfried Zaha topu ağlara gönderdi skoru eşitledi. Fildişi Sahilli Süper Lig’deki 9. golünü attı. 

78. dakikada Icardi pasında gelişine bir şut atan Zaha üst direğe takıldı. Halil devamında topu tamamlamak istedi ancak kaleci Nita enfes bir kurtarış yaptı. 89. dakikada Mauro Icardi ceza alanına gelen topa vurmaya çalıştı. Top savunmadan sekti, Barış Alper Yılmaz’ın önüne düştü ve Barış Alper sol tarafta gelişine enfes bir vuruş yaptı. Barış Alper’in uzak köşeden bu şutu ağlara gitti, Galatasaray 2-1 öne geçti. Galatasaray beş kez direğe takıldığı maçta galibiyete uzanmayı başardı ve puanını 60’a yükselterek Fenerbahçe’yle puanları eşitledi. Gaziantep FK 23 puanla 17. sırada kaldı.

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye nazire

Süper Lig’de görev yaptığı son 15 iç saha maçını kazanan Okan Buruk, Galatasaray tarihinde üst üste 15 iç saha galibiyeti alan ilk Türk teknik direktör oldu. Gaziantep FK ceza sahasında 65 kez topla buluşan Galatasaray, Opta’nın Süper Lig’de detaylı veriye sahip olduğu 2014/15’ten bu yana bir maçtaki en yüksek sayısına ulaştı. Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında 71 sayısına ulaşmış ve söz konusu tarihten beri kayda geçen en yüksek sayıya ulaşmıştı. Galatasaray zirve yarışındaki ezeli rakibine adeta nazire yaptı. 

‘Eksikleri transfer döneminde kapatmak istiyoruz’

Rekortmen teknik direktör Okan Buruk “Kazanmak zorundayız. Kendi sahamızda ilk amacımız bu. Bunun için çok fazla çaba harcıyoruz. Bu maçta da böyle oldu. Sonunda kazandık. O yüzden mutluyum. Oyuncularıma ve seyircimize teşekkür ederim. Onlar da çok büyük destek verdi. Onlarla birlikte bu yolda rekorlar kırılıyor. Bütün camia olarak bu rekorları kırıyoruz. asıl hedefimiz şampiyon olmak. Bu yolda çok önemli bir galibiyet aldık. Bu maçlar bize şampiyonluğu getirebilecek maçlar. Galatasaray tarihinde en çok ceza sahasına girilen maçmış. 4 direk gördüm, bir tane daha var diyorlar. Oyuncularım kazanmak için aç ve istiyorlar. Eksiklerimiz var, transfer döneminde bu eksikleri kapatmak istiyoruz” diye konuştu. Buruk daha sonra basın toplantısında “Birçok oyuncu üzerinden çalışmamız sürüyor. Lorenz Assignon da adı geçen oyunculardan biri ama net bir görüşmemiz olmadı. Sağ ve sol bek için birçok isim var. Transferde yarından sonra hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerek. İyi niyetli bir şekilde çalışıyoruz. Yönetimimiz taraftarımızı mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Umarım kalan 4 günde Avrupa için bize basamak atlatacak oyuncu buluruz. Sergio Oliveira da olsa direkten dönen şutlarımız 30-35 olacaktı demek” diye nükte yaptı.

Attığı golle günün yıldızı olan Barış Alper Yılmaz “Gol attığım için mutluyum ama daha önemli kazanmaktı. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Çok fazla direkten dönen topumuz var. Taraftarımıza teşekkür ederiz, onların harika desteği vardı. Kazandığımız için mutluyuz” diye konuştu.

Karşılaşmanın Galatasaray adına kahramanlarından Wilfried Zaha “Taraftarımızın sevgisi beni çok mutlu ediyor. Bol bol çalışarak maçlarda gollerimi atmaya ve taraftarın sevgisine karşılık vermeye çalışıyorum. Sonunda şampiyonluk istiyoruz” dedi.

Gaziantep FK teknik direktörü Marius Sumudica maçın ardından “Galatasaray bizden daha fazla pozisyona girdi. Galatasaray büyük bir camia, zorlu bir maçtı ama Türkiye’ye takımın gücünü gösterdik. Anadolu takımlarının 4 eksikle mücadele etmesi çok zor. Ogün Özçiçek, Mustafa Eskihellaç, Max Gredel ve Nicolas Nkoulou yoktu. Herkese gücümüzü yine de gösterdik. Gaziantep FK da büyük bir camia. Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarında gücümüzü gösterdik. Sonuna kadar ligde kalmak için savaşacağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.