Galatasaray, dört koldan Lale Orta’yı hedef alıyor! Devre arasında Fenerbahçe’ye nazire

Galatasaray yöneticisi Erden Timur "Operasyon var" dedi. Teknik direktör Okan Buruk MHK Başkanı Lale Orta ve VAR hakemlerini sert şekilde eleştirdi. Sarı kırmızılar geçen hafta Fenerbahçe'nin yaptığı gibi Adana Demirspor maçının devre arasında sosyal medyadan VAR mesajı yayınlandı.

Spor 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray, Merkez Hakem kurulu Başkanı Lale Orta'ya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Süper Lig’de zirve mücadelesi kızıştıkça ilk üç sırada yer alan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş aldıkları cezalara aldırmadan hakemler ile ilgili açıklamalar yapmaya devam ediyor. Açıklama yapma sırası dün Adana Demirspor ile karşılaşan ve maçı 2-0 kazanan Galatasaray’daydı.

Galatasaray’ın isyan ettiği pozisyon 38. dakikada yaşandı. Emre Akbaba, Sergio Oliveira’yı geçtikten sonra ayağından açılan topa uzanmak istedi. Eski Galatasaraylı oyuncunun tabanı, Dries Mertens’in bileğine denk geldi. Hakem Ali Şansalan, Emre Akbaba’ya sarı kartını gösterdi. Emre Akbaba’nın Mertens’e yaptığı hareketin kırmızı kart olması gerektiğini savunan Galatasaray, maçın devre arasında bir paylaşımda bulundu. Sarı-Kırmızılılar, yaptığı paylaşımda VAR hakemi Bahattin Şimşek’e isyan ederek, “Yeter artık” dedi.


Fenerbahçe, Alanyaspor maçının devre arasında paylaşım yapmıştı

Bu paylaşım akla milli aradan önceki maçta Fenerbahçe’nin Alanyaspor karşılaşmasında yaptığı paylaşımı anımsattı. Sarı lacivertliler Diego Rossi’nin ofsayt nedeniyle sayılmayan golü sonra sosyal medyadan VAR hakemlerine tepki göstermişti.

Lale Orta-Galatasaray tartışması mahkemede bitecek

Erden Timur: Net bir operasyon var

Adana Demirspor maçı kazanılmasına karşın Galatasaray’ın hakem tepkisi bitmedi. Erden Timur, “Galip gelmemiz bir şeyi değiştirmiyor. Bundan önce gerçekten futboldaki bu gerginliği arttırmamak için susuyorduk. Birçok açıklamalar yapılırken, kendi camiamızdan baskı görmemize rağmen yine konuşmadık. O açıklamalara da karşılık vermedik. Belli ki net bir operasyon var, bu masa başı mevzusu hakikatten var. Bunu da zaten önceden söylediler. Orada da gördük ki Türk futbolunu ne denli ayak altına alırsanız alın herhangi bir ceza söz konusu olmuyormuş” dedi. 3 haftadır rakiplere kırmızı kart verilmediğini iddia eden Timur, konuşmasına şöyle devam etti: “Belli ki puan farkının açılması istenmiyor. Biz bundan sonra her konuda bu şekilde iletişimde olacağız. Lig içerisinde yapmayacağız ama lig sonunda zaten tüm kayıtlarıyla ve konularıyla elimizdeki her şeyi açıklayacağız. Şu an yapmamamızın sebebi dediğim gibi bu ligin gerginliğini arttırmak istemiyoruz.”

Fenerbahçe’den 7 taraftara ömür boyu men

Okan Buruk’tan Lale Orta’ya: Hakemlerine kırmızı kartı öğretsin

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise MHK Başkanı Lale Orta’ya sert sözlerle yüklendi. Buruk, “Lale Orta, VAR hakemlerini alıp neyin kırmızı kart olduğunu anlatsın. Hangisi kırmızı kart ben net şekilde bilmek istiyorum. İki maçta Dubois ve Mertens’in ayakları kırılabilirdi. O zaman mı kırmızı verecekler? Bundan önce ses kayıtları yayınlandı. VAR’daki hakem neden çağırmıyor ve çağırmayan hakemler cezalandırılacak mı? İki haftadır verilmeyen kırmızı kartlar var. Bunlar neden verilmiyor?” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.