Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş… Hareketli perşembe

Sporda üç büyükler Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan gelişmeler var. Futboldan basketbol ve diğer branşlarda perşembe günü öne çıkan haberler...

Spor 13 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları...

Sporda perşembe gündemi yoğun. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, uluslararası başdanışmanını duyurdu. Süper Lig’de Beşiktaş ve Adana Demirspor forması giyen Gökhan İnler, Udinese’nin sportif direktörlüğüne getirildi. Fenerbahçe, altyapısına transfer yaptı. İşte sporda perşembe günü yaşananlar…

Dursun Özbek’ten Fatih Birol hamlesi

ULuslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek’in uluslararası ilişkiler başdanışmanı oldu. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, “Fatih Birol, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Aydın Özbek’in uluslararası ilişkiler başdanışmanı olarak atanmıştır” denildi.

Fatih Birol, danışmanlıktan başdanışmanlık görevine getirildi.

Açıklamada Fatih Birol’un atamasının yönetim kurulunun 11 Haziran 2024 tarihli kararıyla yapıldığı bildirildi. Birol, daha önce Dursun Özbek’in uluslarası danışmanı olarak görev yapıyordu.

Ersun Yanal Amedspor’a imzayı attı

Ersun Yanal Amedspor’u Süper Lig’e çıkarmak için çalışacağını söyledi.

TFF 1. Lig’de mücadele edecek Amed Sportif Faaliyetler ile anlaşan teknik direktör Ersun Yanal, sabah saatlerinde özel jet ile Diyarbakır’a geldi. Yanal’ı, Diyarbakır Havalimanı’nda kulüp yöneticileri ile taraftarlar karşıladı. Taraftarlar, Yanal’ın fotoğrafıyla ‘Hedef Süper Lig’ yazılı pankart açtı. Yanal, kulübün Şehmus Özer Tesisleri’nde düzenlenen törenle imza attı. Yapılan törene çok sayıda taraftar ve yöneticiler katıldı. İmza töreninde açıklamalarda bulunan Amed Sportif Faaliyetler Başkanı Aziz Elaldı, “Neticede çok önemli bir anlaşma ve sözleşme yapıyoruz. Tabi bizim Ersun Yanal’dan yana tercihimiz her şeyden önce örtüşen hayat felsefemiz, spor ve yaşam ile ideolojimiz birleşmesi sonucunda Ersun hocanın da Amed’e olan yakınlığı izlenimi bir netice ortaya çıktı. Taraftardan ve halkımızdan tek istediğimiz bu Amedspor’a ve Ersun hocamıza zaman tanımak. Bizlere zaman tanımanız. Bu zamanı en iyi şekilde değerlendirip uzun olan yolumuzda başarılı başarılarla dolu bir sürece gireceğiz. Siz sabır göstereceksiniz biz de size layık olmaya çalışacağız. Geçen sene ki grubumuz da şampiyonlar ligi gibiydi. Biz zoru severiz” dedi. Ersun Yanal ise şöyle konuştu: “Severek ve inanarak yaptığımız şey futbol. Futbolu sahanın içinde kalarak, sizinle birlikte başaracağız. Bu iradeyi ortaya koyacağız ve sahada zaferle ayrılacağız. Bunu ortaya koymak için herkes fedakarlık yapacak. Futbolun içinde kalmayı becererek rakiplerimize üstünlük sağlayacağız. Bugün her şeyi hak eden bulunduğu konjonktür ile değerleriyle Türkiye’nin çok önemli bir parçasının Süper Lig’de olmasını hepimizi mutlu edecektir. Süper Lig’de olmak hepimizin hakkıdır. Buna katkıda bulunmak için hep bir olup ve orada temsil edeceğiz.”

Udinese’de Gökhan İnler dönemi

Serie A takımlarından Udinese, eski oyuncusu Gökhan İnler’i sportif direktörlük görevine getirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, 2007-11 yılları arasında İtalyan ekibinde forma giyen Gökhan İnler’in sportif direktör, Gianluca Nani’nin de genel direktör olarak görev yapacağı kaydedildi. Açıklamada, “Bu atamalar, daha iddialı hedeflere ulaşmak amacıyla kulübü geliştirme ve yenileme yolunda atılmış önemli bir adım” denildi. Gökhan İnler Süper Lig’de uzun yıllar Beşiktaş ve Adana Demirspor forması giymişti.

Fenerbahçe 14 yaşındaki Ege Cerit’i transfer etti

Ege Cerit Fenerbahçe’ye imza attı.

Aydın Amatör Lig ekiplerinden Aydın Yıldızspor’un futbolcusu Ege Cerit, Fenerbahçe altyapısına transfer oldu. Forvet hattında görev yapan 14 yaşındaki oyuncu Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Ege, yaptığı açıklamada çocukluk hayali Fenerbahçe’ye transfer olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi. Aydın Yıldızspor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Türk futbolunun önemli mihenk taşlarından olan Fenerbahçe Spor Kulübü, 2010 doğumlu oyuncumuz Ege Cerit’i renklerine bağladı. Oyuncumuza bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar diliyoruz. Sizlere söz verdiğimiz gibi Türk futbolu için oyuncu yetiştirmeye devam edeceğiz” denildi.

Paulo Fonseca artık Milan’ın teknik direktörü

Milan, teknik direktörlük görevine Paulo Fonseca’yı getirdi. Kulüpten yapılan açıklamaya göre 51 yaşındaki Portekizli hocayla üç yıllık sözleşme imzalandı. Fonseca, kariyeri boyunca Porto, Braga, Shakhtar Donetsk, Roma ve son olarak da Lille’i çalıştırdı. Milan, Stefano Pioli ile geçen sezon sonunda yollarını ayırmıştı.

Fernando Santos’tan büyük iddia

Portekizli teknik direktör Santos, Azerbaycan’ı büyük turnuvalara götüreceğini söyledi.

Azerbaycan Milli Futbol Takımı’nın yeni teknik direktörü Fernando Santos, ‘tarihi sonuçlar’ elde edeceğine inandığını söyledi. Geçen sezon Beşiktaş’ta görev yapan Santos, düzenlediği basın toplantısında Azerbaycan Milli Futbol Takımı’nı uzun süre çalıştırmayı hedeflediğini dile getirdi. Kulüplerle işbirliği yapacağını anlatan Santos, “Tarihi sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum. Azerbaycan büyük müsabakalara benimle gidecek” dedi. Kendisi ve ekibinin ailelerinin de Bakü’de yaşayacağını aktaran Santos, Euro 2028 elemelerinde başarılı olmak istediklerini ifade etti.

Atletico Madrid, Axel Witsel ile yeni sözleşme imzaladı

La Liga ekiplerinden Atletico Madrid, Belçikalı futbolcu Axel Witsel ile 1 yıllık yeni sözleşme imzalandığını açıkladı. İspanyol ekibinin resmi sitesinden yapılan açıklamada Witsel, “Bu büyük kulüpte bir yıl daha kalacağım için çok mutluyum, yakında görüşürüz” dedi. 35 yaşındaki oyuncu, İspanyol ekibine 2022 yılında bedelsiz transfer olmuştu. İspanyol ekibinde toplam 94 maça çıkan futbolcu iki gol atarken bir asist yaptı.

Kızılyıldız’da Teodosic’le yola devam

Teodosic’in emekliliği bir yıl daha ertelendi.

Kızılyıldız’la bu sezon üç kupa birden kazanan ve Sırbistan’ın gelmiş geçmiş en iyi basketbolcularından biri olan Milos Teodosic taraftarı olduğu kulüple sözleşmesini uzattı ve 2024/25 sezonunda da kırmızı-beyazlı formayı giyecek. 37 yaşındaki yıldız oyun kurucu gelecek sezonda da takımına hem EuroLeague hem de Adriyatik Ligi’nde liderlik edecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.