Galatasaray son nefeste kazandı ama elenmekten kurtulamadı

Basketbol Şampiyonlar Ligi J grubu mücadelesinde Ludwigsburg'u konuk eden Galatasaray, rakibinin son saniyede serbest atışlardan yararlanamaması sonucu karşılaşmayı 93-91 kazandı.

Diğer maçta Bonn, Dijon'u yenince, Galatasaray'ın Avrupa macerası noktalandı.

Spor 12 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Galatasaray, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını sürdürdü.

Maça çok etkili hücum performansıyla başlayan Galatasaray, ilk çeyreği 28-18 önde kapattı. İkinci periyotta da etkili oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, devre arasına 54-42’lik üstünlükle girmeyi başardı. Soyunma odasından da iyi dönen Cim-bom, farkı bir sayı daha açarak son 10 dakikaya girerken 78-65’lik üstünlüğü yakaladı. Son periyotta ise J grubunda şimdiye kadar çıktığı dört maçın üçünü kazanan Ludwigsburg geri dönüşe imza attı. Bitime 3.42 kala Galatasaray cephesinde Klemen Prepelic oyundan ihraç edildi. Sloven basketbolcu böylelikle oynadığı sekizinci Şampiyonlar Ligi maçında üçüncü kez hakemler tarafından soyunma odasına gönderilmiş oldu. Prepelic’in atılmasıyla ivmesini iyice kaybeden Galatasaray, maç savunmasında şoku yaşadı. Bitime 0.3 saniye kala fark sarı-kırmızılılar lehine üç sayıyken yapılan faul sonrası Alman temsilcisi üç atış hakkı kazandı. Karşılaşmayı uzatmaya götürmek için çizgiye gelen Jayvon Graves üç atışın sadece birinden yararlanabilince mücadeleden galip ayrılan taraf 93-91’lik skorla Galatasaray oldu.

Diğer maçtan gelen sonuç Cim-bom’a defter kapattı

J grubunun diğer maçında Bonn ve Dijon karşılaştı. Bonn rakibini 89-74’lük skorla geçerek gruptan çıkmayı başardı. Son maçlar öncesi Ludwigsburg ve Bonn bir üst tura çıkmayı garantilerken, Galatasaray ve Dijon için Avrupa defteri kapandı.

Karşılaşmayı Galatasaray futbol takımı kaptanı Fernando Muslera ve Uruguaylı vatandaşı Lucas Torreira salondan takip etti.

Muslera ve Torreira maçı saha kenarından takip etti.

Sarı-kırmızılılarda Sadık Emir Kabaca 15 sayı, 8 ribaunt; Dee Bost 14 sayı, 4 asistle oynarken, Miralem Haliovic 13 sayı, 11 ribauntla double-double yaptı. Deplasman ekibinde 25 sayı üreten Jayvon Graves maçın en skorer ismi oldu ancak son saniyede çizgiden yaptığı hata takımının yenilmesine sebep oldu.

Bu sonuçla Galatasaray, gruptaki beşinci maçından ikinci kez zaferle ayrıldı. Ludwigsburg ise ikinci yenilgisini yaşadı. Sarı-kırmızılılar gruptaki son maçında Fransa’da grup sonuncusu Dijon’a karşı formalite maçına çıkacak.

Onuralp Bitim coştu: Alperen sakatlığı hakkında konuştuOnuralp Bitim coştu: Alperen sakatlığı hakkında konuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.