Galatasaray yenildi, Kopenhag üzerinden Avrupa Ligi’ne gitti

Şampiyonlar Ligi'nde Lukas Lerager'in golüne engel olamayan Galatasaray, Kopenhag deplasmanında 1-0 kaybetti. Bayern Münih'in Manchester United'ı devirmesiyle Cim Bom yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Parola galibiyet, akıllarda 2000 UEFA Kupası finali zaferi, adres tıpkı 23 sene önce olduğu gibi yine Parken’di. Galatasaray Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun final haftasında Kopenhag’a konuk oldu. Tek hedef galibiyetti zira gruptan çıkıp adını son 16 takım arasına yazdırmanın tek yolu buydu. Davinson Sanchez sakatlığını atlatıp 11’e dönmüş, Hakim Ziyech de kadrodaki yerini almıştı. Merakla beklenen sol bek tercihi Angelino olmuştu.

Maç çok tempolu başlamadı. 8. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı, 14. dakikada ise Galatasaray’da Tete’nin şutu auta çıktı. Orta saha mücadelesiyle geçen, Galatasaray’ın kanatlara açarak genişletmeye çalıştığı maçın ilk yarısında iki ekip de net bir fırsat üretemedi. Toplam 8 şut atılan 45 dakikada bir top dahi kaleyi bulmadı.

Faruk Koca istifa ettiFaruk Koca istifa etti

İkinci yarı da beraberliği yeterli bulan Kopenhag’ın istediği tempoyla başladı. 58. dakikada etkili isim Achouri’nin pasında topla buluşan Lukas Lerager topu ağlara yolladı ve durum 1-0 oldu. 61’de Ziyech, Mertens, Bakambu üçlüsü oyuna girerken Kaan Ayhan, Zaha ve Tete kenara geldi. Bu değişiklikler oyunda temponun değişmesini sağlamadı. Manchester’dan Bayern Münih’in gol haberi gelince Danimarka ekibi daha da rahatladı ve daha da geri yaslandı. Galatasaray’ın topla oynama oranı 80’li dakikalara gelindiğinde yüzde 65’lere dayandı. Okan Buruk Barış Alper ve Sergio Oliveira hamleleriyle bütün riskleri aldı. İyice geri çekilen Kopenhag’da Lerager 90. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Galatasaray abluka altına aldığı Kopenhag kalesinde maçın son anlarında pek çok kez gole yaklaştı ancak beraberliği bulamadı. Sarı-kırmızılılar sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Galatasaray 5 puanda kaldı ve grubu 3. sırada tamamlayarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam etti. Kopenhag 8 puanla grup ikincisi oldu.

Galatasaray 'Demir'i büktü, derbiyi rahat seyretme hakkı kazandıGalatasaray ‘Demir’i büktü, derbiyi rahat seyretme hakkı kazandı

En çok gol yiyen İngiliz takım United

Şampiyonlar Ligi A Grubu’nun bir diğer final maçında Bayern Münih Manchester United’ı deplasmanda 1-0 yendi. Galibiyeti getiren gol 70. dakikada Kingsley Coman’dan geldi. United grup maçlarında 15. golünü yedi ve grup aşamasında en çok gol yiyen İngiliz takımı oldu. Bayern puanını 16’ya yükseltti, United 4 puanla son sırada kaldı ve Avrupa macerasını sonlandırdı.

Şampiyonlar Ligi’nde A Grubu böyle sonuçlandı.

Yeni hedef Avrupa Ligi

Karşılaşmanın ardından Okan Buruk “Dün yaşanan olaylara hepimiz üzüldük. Halil Umut Meler ve hakem camiasına geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum” dedi. Buruk maça dair “Maç 0-0 giderken hücuma hareketlilik getirmek istedik. Oyuncular tam kenara geldiği anda maalesef gol yedik. Rakibimizin kısıtlı bir oyunu vardı ama iyi savundular. Rakibimizin bekleyeceğini ve kapanacağını biliyorduk. İlk yarı net pozisyon üretemedik. Genel olarak rakibimize pozisyon vermesek de kötü bir gol yedik. Stoperlerimizin gereksiz uzun oynamaları bizi zorladı”” yorumunu yaptı. Okan Buruk “Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Ligi. Yeni bir hedef bizi bekliyor. Galatasaray’ın kupa kazanabileceği yeni bir yol. Bundan sonraki hedefimiz kupayı kazanmak” dedi.

Kopenhag mücadelesi ardından konuşan Dries Mertens “Biz üzgünüz. Sadece bu maça bakmamak gerekiyor, daha önceki maçlarda ufak golleri atsak farklı olabilirdi. Bugün de bir gol atabilsek her şey daha farklı olabilirdi. Yazık oldu. Her şey çok daha farklı olabilirdi. Şu an Avrupa Ligi’ni düşünemiyoruz. Sadece üzgünüz” dedi.

Rüya bitti, Galatasaray memleket gerçeğine döndüRüya bitti, Galatasaray memleket gerçeğine döndü

Bakambu “Hiçbir şeyi bırakmayacağız, biz Galatasaray’ız. Tekrardan yola çıkacağız ve kazanmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.

Kopenhag’da golün sahibi Lerager “Ne düşüneceğimi bilmiyorum. Şu an bulutlardayım. Bu yaptığımız fazlasıyla çılgınca! Yolumuza devam ediyoruz. Aslında çok iyi bir oyun oynamadık. İşler tam anlamıyla istediğimiz gibi gitmedi ama sonucu aldık” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.