Galatasaray ve Trabzonspor’dan sonra Beşiktaş da ‘hakem’ dedi

Beşiktaş, Pendikspor’la 1-1 berabere kaldı. 77. dakikada Omar Colley’nin ağlara giden topu, topun dışarıdan geldiği gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Topun dışarıdan gelmediğini iddia eden Beşiktaş, maç sonunda tıpkı cumartesi akşamı Galatasaray ve Trabzonspor’un yaptığı gibi hakemi hedef aldı.

Spor 21 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Engin Baltacı'nda maç sonu hakeme sert eleştiriler.

Süper Lig’de büyük takımların hakem eleştirme yarışı henüz ikinci haftada başladı. Galatasaray’ın 2-0 kazandığı Trabzonspor maçının ardından hakem Atilla Karaoğlan en fazla eleştiri alan isimlerden biri oldu. Önce gece saatlerinde Galatasaray Başkanı Dursun Özbek konuştu. Ardından dün gün içinde Trabzonspor bu açıklamalara cevap verdi ve Karaoğlan’ın yönetimini eleştirdi.

Dün akşam oynanan Beşiktaş-Pendikspor maçının ardından da hedef hakem yönetimiydi. Beşiktaş, 12. dakikasında öne geçtiği maçta 90+2’de kalesinde gördüğü penaltı golüyle sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Şok puan kaybı sonrası gözler, 77. dakikada Omar Colley’nin verilmeyen golüne döndü. Colley topu kafayla ağlara göndermiş ancak öncesinde yapılan ortada topun dışarıdan geldiği kararı verilmişti. Söz konusu pozisyonda Beşiktaş cephesinin savunduğu topun dışarıdan gelmediğiydi. Siyah-beyazlılar bu savı görüntüler ve sosyal medya paylaşımlarıyla savundular.

Beşiktaş'ın Pendik kazasıBeşiktaş’ın Pendik kazası

“Bu nedir arkadaşlar, bu nedir!?”

Maçın ardından açıklama yapan yöneticiler kervanına katılan isim Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı oldu. Baltacı, hem verilmeyen golü eleştirdi hem de VAR incelemesi sonrası son dakikada çalınan penaltı düdüğünü hedef aldı ve “Hepiniz gördünüz arkadaşlar! Ne diyeyim ya, ne diyeyim! Duygularımı nasıl anlatayım ya! Geçen seneden beri hep aynı şeyi anlatıyoruz. Kalbi, vicdanı olanlar bu akşamı bir düşünsünler. Futbolu yönetme iddiasında olanlar her fırsatta, tribünde çirkin tezahürat olmasın, şeffafız, adiliz, aynı mesafedeyiz, güveniliriz diyenler Allah aşkına bu faciacı görsünler ya! Bu nedir ya, bu nedir! Biri çıkıp ya aksini göstersin, ya özür dilesin. Desin ki ‘Arkadaşlar golmüş, penaltı değilmiş, özür diliyoruz sizden’ desinler. Şerefsizim öpüp başıma koyacağım, gidip kapısında özür dileyeceğim. Bu nedir arkadaşlar, bu nedir!” diyerek hem hakem yönetimi hakkında ağır açıklamalarda bulundu.

Baltacı, Dursun Özbek’in yaptığı açıklamaları da hedef aldı ve “Dün akşam mıydı, evvelsi akşam mıydı, sinirden hangi akşam olduğunu unuttum. Bir kulüp başkanı, galip geldiği maçtan sonra çıkıyor hakemlere sallıyor, o hakemlere sallamış oluyor, hayır hiçbir şey olmuyor, göz göre göre golümüz yeniyor, içeride bir sürü fırıldakların döndüğünü biliyoruz. Raporu öyle mi yazsak, faul mü yazsak diye yol aradıklarını, minareye kılıf aradıklarını biliyoruz. Bu nedir arkadaşlar ya!” dedi.

İkinci Başkan, 77. dakikadaki pozisyon hakkında “Bir Allah’ın kulu, futboldan anlayan biri diyebilir mi ‘Beşiktaş’ın attığı gol, gol değildi’ diye. VAR kayıtlarını açıklasınlar. İptal edilen golde çizgi çizebildiler mi?” şeklinde konuştu. Şampiyonluk iddiası hakkında da konuşan İkinci Başkan, “Beşiktaş, hakemini de, MHK’sını da TFF’sini de, kurullarını da gol çizgisinden içeri geçirip şampiyon olacak.”

 

Rapor iddiası

Baltacı aynı zamanda şok bir iddiada bulundu: “İptal edilen gol için Pozisyon faulmuş gibi bir rapor düzenlemeye çalışıyorlarmış!”

Küfürlü tezahüratların önlenmesi konusunda federasyonun gösterdiği hassasiyete değinen Baltacı “Arkadaşlar böyle mi önleyeceğiz tribünlerdeki kötü tezahüratı. Önümüzdeki ilk Beşiktaş iç saha maçında Beşiktaş seyircisi hakemine, MHK’sine, TFF’sine tepki verirse, bunun sorumlusu tepkiyi veren çocuklar mı olacak, biz mi olacak tahrikçi, yoksa tahrikçi en baştan TFF, MHK, tetikçi hakemine kadar onlar mı!” açıklamasında bulundu.

Galatasaray yönetimine mesaj

Baltacı “Asla ‘Sonra açıklayacağız, önce açıklayacağız’ diyenlerden değiliz. Biz gördüğümüzü söylüyoruz. ‘Yanlışsınız’ diyoruz, yanlışlarını düzelteceklerine bizi düzeltmeye çalışıyorlar. Bu penaltıyı her takıma çalabilir misiniz? Düşman olduğunuz takıma çalarsınız.” diyerek bir kez daha Galatasaray yönetimine mesaj gönderdi.

Trabzonspor'dan Galatasaray ve Dursun Özbek'e tepki: Gelecek maçlara ipotek koyuyorTrabzonspor’dan Galatasaray ve Dursun Özbek’e tepki: Gelecek maçlara ipotek koyuyor

Özköylü’ye yanıt

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Pendikspor teknik direktörü Osman Özköylü “Hakem maça etki etmedi. Beşiktaş, hakemle ilgili veryansın ederse, çok büyük ayıp eder.” demişti. Konu hakkında da konuşan Baltacı “Beşiktaş’a ayar vermeye kalkmış! Onun haddi değil! Herkes haddini bilecek.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.