Galatasaray zorlu Karadeniz deplasmanında

Süper Lig'de 24. haftanın açılış gününde Galatasaray, formda rakibi Samsunspor'a konuk olacak. Karşılaşma saat 20.00'de başlayacak.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Samsunspor, Samsun'da karşı karşıya geliyor.

Geride bıraktığımız 19 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 60 puan toplayarak geçiren Galatasaray, Fenerbahçe’yle beraber zirvede. Sarı-kırmızılılar 24. haftada ligin en formda ekiplerinden Samsunspor’a konuk olacak. Samsun, 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 yenilgiyle 26 puan topladı ve 14. sırada yer aldı.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan Abdülkerim Bardakcı, geçirdiği ameliyat sonrası tedavisi süren Sergio Oliveira ile Afrika Uluslar Kupası için ülkesinin milli takım kampında olan Hakim Ziyech bugünkü maçta görev yapamayacak. Cimbom’da Davinson Sanchez ve Kerem Aktürkoğlu sarı kart görmeleri halinde Başakşehir maçında forma giyemeyecekler.

Başkanlar ders almıyor... Murat Sancak hakem odasını basmış!Başkanlar ders almıyor… Murat Sancak hakem odasını basmış!

Galatasaray Samsun deplasmanında ligdeki son 11 maçını kaybetmeden geldi. Cimbom son 4 maçını kazandı. Ancak sarı-kırmızılılar son beş deplasman maçında iki kez kazanırken Hatayspor’a mağlup olup Sivasspor ve Fenerbahçe’yle berabere kaldı.

Samsunspor cephesinde Afrika Uluslar Kupası için ülkelerinin milli takım kampından Samsun’a dönen Nanu ve Olivier Ntcam yeniden kadroya alınırken hafif sakatlığı bulunan Fofana, Kingsley Schindler ve Gaetan Laura ise bu maçta kadroda yer almayacak.

Galatasaray’ın Joker’i Barış Alper, üç farklı mevkide de haftanın 11’indeGalatasaray’ın Joker’i Barış Alper, üç farklı mevkide de haftanın 11’inde

İki kulüp tarihte 61 kez karşılaştılar. Bu karşılaşmalardan 40’ını Galatasaray kazanırken Samsun yalnızca 7 maçtan galip ayrılabildi, 14 maç berabere bitti. Sarı-kırmızılılar 131 gol atarken Samsun 46 golle yanıt verdi. İki ekip arasında Samsun’da yapılan karşılaşmalarda sarı-kırmızılı ekip 12-5 üstünlük kurdu. Maçlardan 13’ü ise beraberlikle sonuçlandı. İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maçı Galatasaray 4-2 kazanmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.