Galatasaray’a sponsorlardan 408.6 milyon TL: Tarihte ilk niteliğinde detaylar

Galatasaray, stadyum isim sponsorluğu için Rams Global, forma göğüs sponsorluğu için Sixt ile anlaştığını açıkladı. Sarı-kırmızılılar 5’er senelik bu anlaşmalardan önümüzdeki sezon toplamda 213.6 milyon TL kazanacak.

Spor 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın forma göğüs ve stadyum isim sponsorları belli oldu.

Süper Lig’in son şampiyonu Galatasaray, geçtiğimiz günlerde stadyum isim sponsoru Nef’e teşekkür etti. Sarı-kırmızılıların yeni sponsorluk anlaşmasının hangi şirketle ne kadar büyük bir meblağ karşılığında olacağı merak ediliyordu. Geçen sezona yıldız transferleriyle damga vuran ve şampiyonluğa uzanan takımın Şampiyonlar Ligi’ne katılma hedefiyle başlayacağı sezonda yeni transferleri ve transferler yolunda yararlanacağı sponsorların hangi şirketler olacağı merak konusuydu.

Nicolo Zaniolo gönlünde yatan aslanı açıkladı: JuventusNicolo Zaniolo gönlünde yatan aslanı açıkladı: Juventus

Tarihi anlaşma

Cim-Bom, yeni sponsorluk anlaşmalarını KAP’a bildirdi. Galatasaray, stadyum isim sponsorluğu için Rams Global firmasıyla anlaştı. Anlaşmaya göre 5 yıllık sponsorluğun ilk senesi için sarı-kırmızılılar 213 milyon 600 bin TL alacak.

Anlaşmanın devamı içinse tarihte benzeri görülmemiş detaylar mevcut. Buna göre ilk defa Türkiye İstatistik Kurumu ve Enflasyon Araştırma Grubu’nun açıklayacağı üretici fiyat endeksi ve tüketici fiyat endeksi oranlarının ortalaması alınarak artış hesaplanacak. Anlaşmayla alakalı KAP’a yapılan bildiride “2023-2024 sezonu stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213 milyon 600 bin lira artı KDV’nin yüzde 36’sı olan 77 milyon 420 bin lira artı KDV Galatasaray Spor Kulübüne, yüzde 64’ü olan 136 milyon 180 bin lira artı KDV şirketimize ödenecektir. Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak şirketimize prim ödemesi yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

Euro kazanan... TL kazanan... Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı katladıEuro kazanan… TL kazanan… Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ı katladı

Rams Global nedir?

Rams Global, Rams Kazakistan ve Rams Türkiye başta olmak üzere özellikle gayrimenkul sektörü üzerine faaliyetlerde bulunan bir şirkettir. Galatasaray’ın yeni stadyum isim sponsoru olan şirketin inşaat haricinde eğitim, sağlık ve mobilya sektöründe de çeşitli projelere imza atmaktadır. Rams Türkiye’nin temelleri ise iş insanı Ramazan Bülbül tarafından atılmıştır.

Galatasaray'da stadın ismi değişti... Ramazan ve oğulları geliyorGalatasaray’da stadın ismi değişti… Ramazan ve oğulları geliyor

Forma için Sixt ile devam

Galatasaray, forma göğüs sponsorluğu için 2020-21’den bu yana yoluna devam ettiği araç kiralama şirketi Sixt ile anlaştı. Yapılan anlaşmanın süresi tıpkı stadyum isim sponsorluğunda olduğu gibi 5 senelik olacak. Bu anlaşmada Rams Global’le yapılan anlaşmada olduğu gibi TÜİK ve ENOG verilerine göre yenileme detayı yer almadı. Galatasaray, anlaşma gereği ilk sezon 195 milyon TL kazanacak. Verilen detaylarda artı olarak “sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak prim ödemesi yapacak olup, devam eden futbol sezonlarına ilişkin artış oranları, sabit ödeme ve prim ödemelerinin vadeleri ve şekli, taraflar arasında imzalanacak ek bir protokol ile belirlenecektir. Sponsorluk bedelinin Şirketimizle Galatasaray Spor Kulübü arasındaki dağılımı ise bilahare açıklanacaktır” denildi.

Galatasaray, bu iki sponsorluktan günümüz kuruyla toplam olarak 14.3 milyon Euro kazanacak.

Galatasaray'da bir imza, bir vedaGalatasaray’da bir imza, bir veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.