Galatasaray’dan önemli adım: Komisyon kuruldu

Galatasaray Spor Kulübü, spor sektöründe çeşitlilik ve kapsayıcılık amacıyla "Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu" kurdu.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray'da kadın-erkek eşitliği için değerli bir adım attı.

Galatasaray, kadın erkek eşitliğine dikkat çektiği bir projeye imza attı. “Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu”nu  kuran sarı-kırmızılı kulüp, şunları söyledi: “Galatasaray Spor Kulübünü Türkiye’deki ve dünyadaki tüm spor kulüplerinden ayıran ve eşsiz kılan özelliklerinden bir tanesi, kökleri 1481 yılına dayanan Galatasaray Lisesi ve değerleridir. Bir eğitim yuvasından neşet etmiş olan kulübümüzün vazgeçilmez bu değerleri arasında ‘eşitlik’, ‘hürriyet’, ‘saygı’, ‘hoşgörü’ her zaman var olmuştur. Sahip olduğumuz bu değerleri daha da yaygın ve bilinir hale getirmeyi görev kabul ediyoruz. Bu amaçla, Türk spor camiasında yine bir ilke imza atmak ve tüm faaliyetlerimizde ve değer zincirlerimizde çeşitlilik ve kapsayıcılığı tüm kimlikler ve gruplar için tesis eden bir dönüşümü başlatıyoruz.”

Aslan'a çelme takan Galatasaraylı... Muslera'nın veliahtı olur mu?Aslan’a çelme takan Galatasaraylı… Muslera’nın veliahtı olur mu?

Tamamlanmak üzere olan projelerle alakalı en kısa zamanda bilgilendirme yapılacağı belirtilen açıklamada şöyle devam etti: “Bu çalışmalarımızın ilk ve önemli bir adımı olarak ‘Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’ alt çalışma grubumuzu kuruyoruz. Komisyonda Lara Yılmaz, Ecem Tezel Aldanmaz, Başak Karaca ve Ebru Arslan görev alacaktır. Bu komisyon ve üreteceği projeler, çeşitlilik ve kapsayıcılık sağlamayı sadece bir insan kaynakları programı olarak görmeyip yukarıdan aşağıya Galatasaray değerlerinin tüm spor sektörüne yayılmasına öncülük edecektir. Bu değerlerimizin önemli bir parçası olarak topluma karşı tüm iletişim ve aksiyonlarımızda cinsiyet, din, dil, etnik kimlik ve bunun gibi tüm alanlara bağlı ayrım yapmaksızın tüm dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sunmaya devam edeceğiz. İnsanları kimlikleri ve kişisel özelliklerine göre değil, yetkinlikleri ve liyakatleri üzerinden değerlendirmek konusunda daha da tavizsiz ve kararlı davranacağız. Komisyonumuzun tamamlanmak üzere olan projeleri ile ilgili yakın zamanda sizlere duyuru yapmayı heyecanla bekliyoruz. Eşitliği hayatımızın her anında, özgürce yaşamak dileğiyle…”

Geçmişte Fenerbahçe He For She gibi Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi tarafından oluşturulan harekete destek ooldu. Sarı lacivertliler, kolunda He For She logosuyla mücadele ediyor. Bu ve benzer faaliyetler sürerken Galatasaray da şimdi kadın-erkek fırsat eşitliğini vurgulayan projeleri geliştirmek adına bir komisyon oluşturmuş oldu.

Galatasaray'da Gomis krizi 1 gün sürdüGalatasaray’da Gomis krizi 1 gün sürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.