Galatasaray’ın evde affı yok… Rakip İstanbulspor

Evinde bu sezon puan kaybetmeyen Galatasaray ligin dibinde yer alan İstanbulspor'u konuk ediyor. Sarı kırmızılılar galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Trabzon deplasmanından 5-1'lik skorla dönen Galatasaray, İstanbulspor önüne de farklı bir skor için çıkacak.

Galatasaray Süper Lig’in 22. haftasında sahasında İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. RAMS Park’ta yapılacak müsabaka saat 20.00’de başlayacak. Karşılaşmada hakem Bahattin Şimşek düdük çalacak. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı verilecek. Süper Lig’de çıktığı 21 müsabakada 17 galibiyet, üç beraberlik ve bir yenilgi yaşayan sarı-kırmızılı takım 54 puan topladı.

Cim Bom’da dört futbolcu eksik

Galatasaray’da dört futbolcu İstanbulspor maçının kadrosunda yer alamayacak. Sarı-kırmızılı takımda sakatlığı bulunan ve aynı zamanda sarı kart cezalısı olan Abdülkerim Bardakcı, geçirdiği ameliyat sonrası tedavisi süren Sergio Oliveira ile Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden ülkelerinin milli takımlarında yer alan Hakim Ziyech ve Cedric Bakambu forma giyemeyecek. Davinson Sanchez de müsabaka öncesinde sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Dursun Özbek, Murat Kurum'a destekte geri adım atmadıDursun Özbek, Murat Kurum’a destekte geri adım atmadı

Sahasında 27 maçtır yenilmiyor

Galatasaray Süper Lig’de sahasında çıktığı son 27 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarının önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar sonrasındaki 27 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray söz konusu süreçte Seyrantepe’de çıktığı lig karşılaşmalarında 25 galibiyet, iki beraberlik aldı. Galatasaray Süper Lig’de bu sezon sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda. Bu sezon RAMS Park’ta çıktığı 10 maçı da kazanan sarı-kırmızılı ekip taraftarı önünde puan kaybetmedi.

Ligin en iyi savunma yapan takımı

Galatasaray Süper Lig’de bu sezon en iyi savunma yapan takım olarak dikkati çekiyor. Süper Lig’de çıktığı 21 maçta 43 gol atan sarı-kırmızılı takım kalesinde sadece 12 gol gördü. Yaptığı maçların 11’inde kalesini gole kapatan sarı-kırmızılı ekip ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.

Abdülkerim'den Galatasaray'a kötü haberAbdülkerim’den Galatasaray’a kötü haber

İstansulspor ligin dibinde

Ligin son sırasında yer alan İstanbulspor ise oynadığı maçların üçünü kazanırken dördünde berabere kaldı ve 14’ünü yitirdi. Trabzonspor maçında sahadan çekildiği için hükmen mağlup sayılan ve üç puanı silinen sarı-siyahlı takımın 10 puanı var. Galatasaray iki takım arasında sezonun ilk yarısında oynanan maçı 1-0 kazanmıştı. İstanbulspor’da dün Konyaspor’a transfer olan Valon Ethemi dışında eksik bulunmuyor.

Galatasaray’ın üstünlüğü var

Galatasaray ile İstanbulspor Süper Lig tarihinde 48. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geçmişte yapılan maçlarda Galatasaray’ın rakibine açık ara üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 47 müsabakada Galatasaray 32, İstanbulspor 5 galibiyet aldı, 10 maç da berabere sonuçlandı. Rekabette Galatasaray’ın toplam 105 golüne İstanbulspor 41 golle yanıt verebildi.

NBA devlerinin koçunu Galatasaray'daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardıNBA devlerinin koçunu Galatasaray’daki koçu anlattı: Arkasında gözü vardı

Galatasaray Süper Lig’de ev sahibi olduğu maçlarda İstanbulspor’a sadece bir kez yenildi. Sarı-kırmızılı takım İstanbulspor’u konuk ettiği maçlarda 17 galibiyet, beş beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı. Bu maçlarda 58 kez ağları havalandıran Galatasaray kalesinde ise 21 gol gördü.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.