Süper Lig’i karıştıran gol sevinci! Kadro dışı, soruşturma, gözaltı

Antalyaspor'un Trabzonspor'la 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada Akdeniz takımının golünü atan ve "7.10" yazılı sargıyı gösteren İsrailli futbolcu Jehezkel, yönetim tarafından kadro dışı bırakıldı, hakkında soruştuma başlatıldı ve gözaltına alındı.

Spor 15 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
İşte Jehezkel'in tartışma yaratan gol sevinci.

Ortadoğu’da devam eden İsrail-Gazze savaşının etkileri spor sahalarına yansımaya devam ediyor. Bu kez Antalya’da oynanan Süper Lig maçında bu etki görüldü. İsrailli futbolcu Jehezkel, Antalyaspor’un Trabzonspor’la 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada takımının beraberlik golüne imza attı. 68. dakikada gelen bu golün üzerine Jehezkel gol sevincinde bileğindeki bandajda yazan rakamları kameraya gösterdi. Burada “100 days… 7.10” yani “100 gün… 7 Ekim” yazıyordu. 7 Ekim, Hamas güçlerinin İsrail’e saldırdığı tarihti ve o tarihte çıkan kıvılcım İsrail’in Gazze halkına müdahalesiyle alev topuna dönüşeli 100 günü geçti.

İşte Jehezkel’in tartışma yaratan gol sevinci.

Savaşın 100. gününe özel gol sevinci de Antalyaspor yönetimi tarafından cezasız kalmadı. Kulüpten yapılan açıklamada “Ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir” dendi.

Daha sonra kulüp başkanı Sinan Boztepe ağzından bir açıklama yayınlandı ve şu ifadeler kullanıldı:

“Bugün oynadığımız Trabzonspor karşılaşmasında, Sagiv Jehezkel’in, Antalya’mın, Antalyaspor’umuzun ve ülkemizin hassasiyetlerine aykırı bir davranış içinde bulunduğunu üzüntü ve şaşkınlık ile takip ettim. Kulübümüz resmi sosyal medya hesaplarında gol sonrası yapılan anlık paylaşım, konunun fark edilmesi ile birlikte anında kaldırılmıştır. Sonunda hangi büyük başarı gelecekse bile bu tür davranışlara benim başkan olduğum süre içinde müsaade etmeyeceğimi tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Bizler sporun ve yeşil zeminin içinde kalmaya, futbolcularımızı din, dil, ırk ayrımı yapmadan sadece sporcu olarak görmeye devam ederken, spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç “İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’ suçundan adli soruşturma başlatıldı” açıklamasını yaparak oyuncuya karşı adli sürecin başlatıldığını resmen duyurdu.

Bakan Tunç’un açıklaması üzerine Futbol Federasyonu da bir açıklama yayınlayarak “Süper Lig’de bugün oynanan Antalyaspor – Trabzonspor maçında futbolcu Segiv Jehezkel’in hiç bir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Antalyaspor’un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın” dedi. Bu açıklamanın hemen hemen bir saat on beş dakika sonrasında Sagiv Jehezkel’in gözaltına alındığı haberi geldi. İsrailli futbolcunun ifadesinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

İsrail basını ise farklı bir iddia ortaya attı. Dün akşam Channel 12’de yayınlanan bir habere göre, Antalyaspor Haziran 2026’ya kadar sözleşme imzalayan İsrailli oyuncuyla mukavelesini feshetmeye karar verirse, kendisine 1 milyon doların üzerinde tazminat ödemesi gerekecek.

Antep savunmasını İrfan Can açtı... Liderlik kahvesiAntep savunmasını İrfan Can açtı… Liderlik kahvesi

28 yaşındaki futbolcu Antalyaspor’a transfer döneminin son gününde gelmişti ve çıktığı 19 Süper Lig maçında 6 gol atıp 3 asist yapmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.