Hentbolda yumruk protestosu: Maçlara 10 dakika geç başlanacak

Türkiye Hentbol Federasyonu, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yumruğu sonrası protesto amacıyla maçlara 10 dakika geç başlama kararı aldı.

Spor 13 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Hentbolda Halil Umut Meler kararı.

Türk futbolunda kara geceye tepkiler sürüyor. Ankaragücü ve Rizespor arasında oynanan, 1-1 biten maç sornası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca sahaya indi, hakem Halil Umut Meler’e yumruk attı. Meler’in elmacık kemiği kırıldı, Koca tutuklandı. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi liglerin süresiz ertelendiğini belirtti.

Halil Umut Meler'in ifadesi ortaya çıktı: 'Seni öldüreceğim' dedi!Halil Umut Meler’in ifadesi ortaya çıktı: ‘Seni öldüreceğim’ dedi!

Eserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldıEserinle gurur duy TFF! O yumruk size atıldı

Spor çevrelerinden söz konusu olay için kınama açıklamaları geldi. Bu açıklamalardan birini Türkiye Hentbol Federasyonu yaptı. THF sporda şiddetin kesinlikle karşısında olduklarını belirttiği demeçte “Türkiye Hentbol Federasyonu ve hentbol ailesi olarak, futbol Süper Ligi’nde oynanan MKE Ankaragücü – Çaykur Rizespor karşılaşması bitiminde yaşanan olayları büyük bir üzüntü ve endişeyle takip ettik. Sporun ruhuna ve fair-play’e aykırı bu tarz olayların kabul edilemez olduğunu yineliyor, karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan çirkin saldırıyı kınıyoruz. Meler’e acil şifalar diliyor, en kısa sürede iyileşmesini temenni ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

Federasyonun açıklamasında “Nedeni ne olursa olsun ve her kimden gelirse gelsin tereddütsüz karşı olduğumuz şiddet, spor alanlarında ivedilikle son bulmalıdır. Türk sporunun tüm paydaşlarının, sporda şiddete karşı birlikte duruş sergilemesi gerekmektedir.” kısmı yer aldı.

Yumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusuYumrukçu Faruk Koca kimdir? Fair Play ödüllü, AK Parti kurucusu

Öte yandan federasyon “Bu dayanışma ruhunu yansıtmak üzere acil bir toplantı düzenleyen Türkiye Hentbol Federasyonu Yönetim Kurulu olarak aldığımız karar ile; bu hafta oynanacak tüm Erkekler Türkiye Kupası ile tüm deplasmanlı hentbol lig maçlarında hakemler siyah kol bantı takacak ve takımlarımız sahaya “Sporda Şiddete Yer Yok!” yazılı pankartla çıkacak. THF Merkez Hakem Kurulu yaşanılan üzüntü verici olaylar nedeniyle toplanmış, şiddete karşı hakem dayanışmasının sergilenebilmesi adına bu hafta oynanacak hentbol maçlarının, hakemler tarafından 10 dakika geç başlatılmasına karar vermiştir.” açıklamasıyla aldıkları protesto kararını duyurdu.

Bu yumruk Türk futboluna: Başkan hakeme saldırdı, ligler süresiz ertelendiBu yumruk Türk futboluna: Başkan hakeme saldırdı, ligler süresiz ertelendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.