İbrahim Hacısmanoğlu ile az zamanda çok skandal: Türk futbolu nereye koşuyor?

Mehmet Büyükekşi döneminde skandal üzerine skandal yaşayan Türk futbolu İbrahim Hacıosmanoğlu dönemine de hızlı girdi. İlk üç haftada bir başkana bir hakeme saldırı deftere yazıldı. Ailece Ceferin ziyareti yapıldı.

28 Ağustos 2024

Az kaldı Süper Lig’i nasıl bilirdiniz demeye… Çünkü yaşananlardan sonra sanki cenaze namazını kılmaya az kaldı. Mehmet Büyükekşi dönemi skandallarla hatırlanıyor. Hakem Halil Umut Meler’e eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca’nın yaptığı saldırı, İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıoğlu’nun hakem kararları yüzünden sahadan çekmesi, Süper Kupa’da önce Riyad sonra Şanlıurfa krizi, hakemler hakkında doruğa çıkan iddialar…

Mehmet Büyükekşi ve ona destek olanlar, kendilerine rakip olacak Servet Yardımcı’nın adaylıktan çekilmesinden sonra seçimi çantada keklik gördü. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı. Hesap edemedikleri kulüplerin Mehmet Büyükekşi ve yönetim tarzına ne kadar tepki gösterdiğiydi. Hiç şans verilmeyen İbrahim Hacıosmanoğlu, tepki oyları sayesinde bir anda kendini federasyon başkanlık koltuğunda buldu.

İbrahim Hacıosmanoğlu az zamana çok skandal sığdırdı.

 

Peki Hacıosmanoğlu futbol kamuoyunda nasıl biliniyordu? Trabzonspor’da başkanlık yaparken 2014’te Fenerbahçe karşılaşması öncesinde maçın hakemi Bülent Yıldırım’ı telefonla aradı. Altı ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Trabzonspor’un sahasında Konyaspor’a 2-1 mağlup olduğu maçtan sonra hakem Çağatay Şahan ve beraberindeki dokuz kişiyi dört buçuk saat boyunca rehin tuttu. ‘Biz öyle bir eylem yapacağız ki belki bu eylem sonrası ben artık Trabzonspor Başkanı olmayacağım’ dedi. Bu sözlerden birkaç ay sonra Fenerbahçe otobüsü Rizespor deplasmanından dönerken Trabzon’da kurşunlandı. Sürücü başından yaralanırken kafile ölümden döndü.

İbrahim Hacıosmanoğlu UEFA Başkanı Ceferin ile yaptığı görüşmeye oğluyla birlikte katıldı.

Az zamanda çok skandal

Sabıka kaydı pek temiz olmayan Hacıosmanoğlu göreve başladığında ‘Temiz sayfa açıyorum’ dedi. Futbola adaleti getirmek için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi. Ancak söylem ile eylem birbirini tutmadı. Bir aylık döneminde az zamana bol skandal sığdırdı. Şöyle bir sıralayalım…

* İlk yaptığı iş halasının oğlu yani öz yeğeni Abdullah Ayaz’ı Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreterliği görevine getirmek oldu.

* Seçimin önemli figürlerinden Bayram Saral daha yönetim kurulunda görev dağılımı yapılmadan istifa etti. Hacıosmanoğlu, yönetiminde yer alan Bayram Saral’ın başkanlığa seçildikten sonra istifa etmesinin FETÖ’nün kliklerinin harekete geçmesiyle ilgili olduğunu iddia etti. TFF Başkanı “Fetöş’ün aşağılık elemanlarının hala Türkiye’de klikleri var. Geçen hafta bana bilgi geldi, Milli İstihbarat Teşkilatı toplantı yapıyor, Hacıosmanoğlu ile Sarallar’ın ilişkisi için ekip kuracaklarmış. Tahmin ediyorum ki onun içinde de klikler var. Sayın İbrahim Kalın’ı tanırım, haberi yoktur diye düşünüyorum, varsa vahim bir durum. İnanıyorum ki haberi yok, ilk sefer buradan dillendiriyorum, gereğini yapar o. Türk Ceza Kanunu’nda Sarallar ile dostluk yapmak suç mu?” dedi.

* Real Madrid ile Atalanta arasındaki Süper Kupa maçını izlemek için gittiği Polonya’da UEFA Aleksander Ceferin’le bir araya geldi. Görüşmede Hacıosmanoğlu’nun oğlunun da yer alması şaşkınlık yarattı. Bu teamüllerde olmayan bir şeydi. Hacıosmanoğlu ve oğlunun bulunduğu fotoğraf karesini TFF kendi internet sitesinde yayınladı.

Ali Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibiAli Koç saldırıdan sonra ilk kez konuştu: FETÖ zamanı gibi

* Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe karşılaşmasında sahaya indiği sırada TFF akreditasyon kartına sahip bir kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan Fatih Özkan 90 gün hak mahrumiyeti Göztepe iki maç saha kapatma cezası aldı. Ali Koç’a talimatlara aykırı hareketten para cezası verildi.

* Galatasaray, Konyaspor karşılaşmasında VAR müdahalesiyle iptal edilen gol yüzünden tepki gösterdi. Hem teknik direktör Okan Buruk hem de yönetim bazında hakem Direnç Tonusluoğlu ve VAR’da bulunan Volkan Bayarslan’a yüklenildi.

* Hakem seminerinde FIFA kokartlı Atilla Karaoğlan, Konyaspor – Galatasaray karşılaşmasında VAR’da bulunan Volkan Bayarslan’ı ‘Buna nasıl karışırsın’ diyerek eleştirildi. Bir başka hakem Yaşar Kemal Uğurlu bu sözlere ‘Sen kimsin bunu söylüyorsun, yönetici misin?’ diyerek tepki gösterdi. TFF VAR Sorumlusu Sebahattin Şahin, ‘Siz VAR Protokolü’nü benden daha iyi biliyorsunuz’ dedi.

* Hatayspor – Galatasaray maçındaki vasat yönetimine karşın Turgut Doman ikinci hafta Kayserispor- Sivasspor, üçüncü hafta Rizespor-Fenerbahçe maçını aldı. Fred’in haksız sarı kart gördüğünü ve iki penaltılarının verilmediğini iddia eden Fenerbahçe yönetimi 5-0 kazandığı maçtan sonra Turgut Doman’ın yönetimine isyan eden bir açıklama yayınladı.

* Hakem seminerinde arkadaşlarına ders veren Atilla Karaoğlan, Antalyaspor – Hatayspor maçının devre arasında başkan Sinan Boztepe ve korumasının fiili müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Yayıncı kuruluş beIN Sports elinde görüntüler olduğunu ancak marka değerine zarar vermemek için yayınlamayacağını duyurdu. Hatayspor Atilla Karaoğlan’ın ikinci yarıda aleyhine kırmızı kart ve penaltı verdiği hatırlatarak bunun nedeninin hakeme yapılan saldırı olduğunu iddia etti.

Tünelde hakeme saldırmışlar, yayıncı görüntüyü saklıyormuş, çünkü marka değeri önemliymişTünelde hakeme saldırmışlar, yayıncı görüntüyü saklıyormuş, çünkü marka değeri önemliymiş

İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yabancı hakemler ve futbolcular konusundaki söylemlerine bile değinmeden bir ay içinde yaşadıklarımız Türk futbolunu çok parlak günlerin beklemediğini gösteriyor. ‘Adalet’ diyerek göreve başlayan TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nu zor bir sınav bekliyor. Ya söz verdiği adaleti sağlayıp deveyi güdecek ya bu diyardan çok kısa zamanda gidecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.