İsmail Kartal: Dış etkenler yüzünden gerideyiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, şampiyonluğa inandıklarını belirterek 'Dış etkenler yüzünden gerideyiz. Hafta sonu her şey lehimize dönebilir. Ben şampiyonluk ümidiyle yaşıyorum' dedi.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe hocası İsmail Kartal, taraftarları İstanbulspor maçına davet etti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya geldi. Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıda açıklamalarda bulunan sarı lacivertlilerin teknik direktörü, hafta sonunda şampiyon olacaklarına inandığını söyledi. Kartal’ın açıklamaları özetle şöyle…

Dış etkenler yüzünden gerideyiz: Süper Lig’in son haftasında İstanbulspor ile karşılaşacağız. Şampiyonluk inancımızı koruyoruz. Takım olarak kazanmak istiyoruz. Hiçbir zaman inancımı kaybetmedim, Allah’ın izniyle pazar günü şampiyon olacağımıza inanıyorum. Maçımıza tüm taraftarlarımızı bekliyorum. Onlara her zaman ‘Bu takıma, bu oyunculara güvenin’ dedim. Şu ana kadar taraftarlarımızı, camiamızı mahcup etmediğimizi düşünüyorum. Dış etkenler yüzünden gerideyiz. Hafta sonu her şey lehimize dönebilir. Ben şampiyonluk ümidiyle yaşıyorum.

Galatasaray, Konya’da son üç maçını kaybetti: Konya deplasmanında biz puan kaybettik, bunu Galatasaray da yaşayabilir. Galatasaray, Konya deplasmanında oynadığı son üç maçı kaybetti. Birinde ben vardım. Biz nasıl Konya’da puan kaybettiysek, onlar da aynısını yaşayabilir. Biz Konya maçında büyük hasar aldık. 11 pozisyona girdik, bunların sekiz tanesi yüzde yüz gol pozisyonu. Bazen olmayınca olmuyor. İlk maç onlara karşı yakaladığımız pozisyonları değerlendirmiştik ve 7-1 kazanmıştık. Bu maçta ise değerlendiremedik.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si büyük maçlarda başkaİsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si büyük maçlarda başka

Bu kulübe her geldiğimde istatistikleri paramparça ettim: Yapıcı eleştiriler olacak. Ancak yalan, yanlış ve hakarete varacak ifadeler beni üzüyor. Bir senedir beraberiz. Objektif bir insanım. Beni, ekibimi ve oyuncularımı itibarsızlaştırmaya çalıştılar. Doğruları öğrenmeden birilerinin kendi adına kariyerleri için daha farklı yerlerde daha farklı iş alabilme adına yalan konuşmaları oldu. İftira attılar, emeğimize saygısızlık yaptılar. Sosyal ve görsel medyada sürekli bir saldırı var. Ben bunu kabul etmiyorum. Eleştiri olacak ama yapıcı eleştiri olursa futbol da gelişir. Bu eleştiri değil, bel artı vurma var. Bunları anlamış değilim. Bu kulübe her geldiğimde oynattığım futbolla bütün istatistikleri paramparça etmişim.

Değişikliklerin yüzde 90’ı doğru: Fenerbahçe’de üçüncü dönemimi yaşıyorum. Her dönemde önemli hakem hatalarına maruz kaldık. An itibarıyla Avrupa’da en fazla gol atan üç takım arasındayız . Sürekli olumsuz eleştiri yapıyorlar. Değişiklikler yanlış diyorlar. Bana göre yüzde 90’ı doğru. Rize’de 1-0 mağlubuz o üç değişikliği yaptığım anda o üç adam maçı aldı, kimse bahsetmedi. Trabzon’da yaşananlar ortada ama kimse bahsetmiyor.

Futbolcuları sisteme inandırman gerek: Bu takımı buraya futbolcular getirmiş diyenler var. Geçen sene çok farklı sistemde oynayan takım, 12-13 oyuncu geliyor. Onları çalıştıracaksın, kendi sistemine inandıracaksın ve böyle güçlü bir oyun ortaya çıkacak. Ayrıca buna sadık kalarak oynayacaklar, bunlar kolay değil.

Aziz Yıldırım: Beşiktaş yalan konuşuyorAziz Yıldırım: Beşiktaş yalan konuşuyor

İran Milli Takımı’ndan teklif aldım: Oyuncularımın büyük emeği var. Başarının ekiple yakalanıyor. Sezon başından beri nasıl çalışıyoruz, neler yapıyoruz hepsinin kayıtları var. Futbolcuların da tüm ekibin de büyük emeği var. O zaman bütçelere bakarsak. Bana bu söylendi, hâlâ söylüyorlar. Galatasaray maçında devre arasında gördünüz soyunma odasını. Sonuçta hepimiz insanız. Elbette hatalarımız var. Futbol öyle bir şey ki Guardiola ya da Klopp onlar da dört dörtlük değil. İşin içinde teknik, taktik var. Futbol dipsiz bir kuyu. Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra yedi kulüpten teklif aldım, bir tanesi İran Milli Takımı, Dünya Kupası’na gidiyordum işim olmadı. Ben kendi reklamımı yapacak biri değilim.

Art niyet mi kıskançlık mı anlamıyorum: Burada bir emek var. Ekibimizle çok çalıştık. Beş sayfa istatistik var. Kulüp tarihi, rekorları. Türk futbol tarihi, rekorları. Bu kadar eleştiri saldırı insanın hoşuna gitmiyor. Ben de ara ara boştayken televizyon kanalları beni davet ettiler, bir gün bir tanesine ağzımdan kötü bir laf çıkmış mı? Ben buradan gideyim, benim yerime gelsinler bana yapılanları kendileri ister mi ? Bu art niyet mi kıskançlık mı anlayamıyorum.

Gücümü taraftardan alıyorum: Tüm olumsuzlukların karşısında Fenerbahçe taraftarından aldığım güçle durabildim. Zor zamanlarında desteklerinden dolayı aileme teşekkür ederim. Ailem, camia içinden bazı dostlarım beni her zaman motive etti. Beni bırakmadılar, hep destek verdiler. En büyük konsantrasyonum, dik durmamı en çok sağlayan Fenerbahçe taraftarıdır. Benim gerçek anketim burasıdır. Sezon başından bugüne ne oyuncularıma ne bana tek kelime edilmedi. Eğer burada bana karşı bir mırıldanma olursa onu zaten hissederim, böyle bir şey olsa zaten izin ister ayrılırdım. Onlar beni ayakta tutuyor, bana güveniyorlar, inanıyorlar. Taraftarların bana olan inancıyla hep dik durdum. Ben en büyük gücü taraftarlarımızdan alıyorum.

Fenerbahçe: Yapılan açıklamalar hazımsızlıktanFenerbahçe: Yapılan açıklamalar hazımsızlıktan

Fred ve Szymanski olmazsa olmaz transferlerdi: Sezon başında Fred ve Szymanski’yi olmazsa olmaz transferler olarak başkan Ali Koç’a sundum. Tadic ve Fred gibi oyuncularla oyun sistemi hakkında konuşuyorum. Sezon başında istediğim birkaç kanat oyuncusunu kadroya katamadık.

Sivas’ta hakem faciasıyla 2-2 bitti: Süper Lig’de rakipler bize karşı oyunu soğutmayı taktik haline getirdi. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Olympiakos’a karşı oynadığımız maçta İrfan Can’ı sakatlık nedeniyle oyundan çıkardım. Elenince moral bozukluğu yaşadık ve o durumda Sivas’a gittik. 120 dakika futbol oynayan bir takım bu kadar yapabilir. Fred, İrfan ve İsmail orada ayakta kaldı. Diğerleriyle rotasyon yapamadık, 120 dakika oynadılar. Herkes sağlıklıyken biz zaten yapabileceklerimizi yaptık. Sivas’ta da puan kaybettik, tamam beni eleştirin ama nedene bir bakın. Her şeye rağmen 2-1 öndeydik ama hakem faciasıyla 2-2 bitti. Her şey çok normal gibi konuşuyorlar, her şeyin sorumlusu benmişim gibi ama ben bunu kabul etmiyorum.

Başarısız değiliz: Geçtiğimiz sezon Portekizli teknik direktör Jorge Jesus’un da hakem hatalarından çok canı yandı. 96 puan topladık. Bir takım şampiyon olacak. Biz başarısız olmamış olacağız bana göre.

Niyet kötü olunca: (Kayserispor maçı öncesinde saha içinde konuşma yaptığı sırada Fred’in gülmesine ilişkin soru üzerine) Orada yaptığımız Fred’in hoşuna gidiyor. Niyet kötü olunca her şey kötü. Fred ‘ne kadar güzel bir şey yapıyoruz, mutluyuz hadi’ diyor aslında. Sen kötüyü göstermek istersen her şeyi kötü gösterebilirsin.

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'si deplasmanda bir başkaİsmail Kartal’ın Fenerbahçe’si deplasmanda bir başka

Sağlam bir King’i her zaman tercih ederim: Yabancı kontenjanı dolayısıyla Ryan Kent’i listeye alamadım. Elimizde 15 kişi vardı ve bir kişi kadrodan çıkacaktı. Kent’e Avrupa’dan ciddi teklifler geldi, Lazio da vardı. Biz King’i tutmak istiyorduk kadroda. Kent, ‘Ben gitmek istemiyorum’ dedi. Tercihimizi böyle yaptık. Sağlam bir King’i her zaman tercih ederim. Kent’in sonuçlandırmada sıkıntısı var. King sağlıklıysa sana tek başına çıkar maç alır. Şanssızlıktı listeyi açıkladıktan dört gün sonra sakatlandı.

Krunic’in gelmesi İsmail’i 2 adım daha ileri taşıdı: Lincoln Henrique bir sene futbol oynamamıştı, bu bir risk. O saatten sonra onu dene bunu dene olmaz. Hazır oyuncularla, biz şampiyonluğa oynuyoruz. Lincoln’ü verelim görelim dedik. Crespo mu Krunic mi desek gelmeden önce hepimiz Krunic deriz. Geldi ikinci maç burada yuhalandı. İyi futbolcu, özgüven eksikliği var. Şu an aldığımızın üzerine satarız. Adamın Avrupa’da her yerde piyasası var. Lyon bizden bir milyon fazla verdi ama ‘Fenerbahçe’ye sözüm var diyerek’ geldi. Şu an taraftarla elektriği tutmadı. 1-2 maç iyi oynasın her meç üzerine koyacağımı düşünüyorum. Krunic’in gelmesi İsmail’i iki adım daha ileri taşıdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.