İspanya Kadın Milli Takımı’nda boykot bitti

İspanya Futbol Federasyonunun ‘’acil ve köklü’’ değişiklikler yapacağız açıklamasının ardından İspanya Kadın Futbol Milli Takımı oyuncuları yaptıkları boykota son vermeyi kabul etti.

Spor 21 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İspanya Kadın Milli Futbol Takımı boykotu sonlandırdı.

İspanya, FIFA Kadınlar Dünya Kupasını kazanmasının ardından yapılan madalya töreninde Luis Rubiales’in futbolcu Jennifer Hermoso’yu öpmesi tepki çekmişti. Bu olayların ardından Luis Rubiales ceza almıştı fakat İspanya Kadın Futbol Milli Takımı alınan kararların ardından boykot kararı almıştı ve Rubiales’in görevden istifasını istemişti.

Valencia’da yapılan yedi saatlik görüşmelerin ardından dünya şampiyonu olan futbolcular yaptıkları boykotu sona erdirdiklerini açıkladı. Oyuncular radikal değişiklikler olmadığı sürece İspanya Milli Takımını temsil etmeyeceğini daha önceden de açıklamıştı.

İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!

CSD (Ulusal Spor Konseyi, İspanyolca adıyla Consejo Superior de Deportes) Başkanı Victor Francos bu durumla ilgili ‘’Oyuncular bize İspanya Futbol Federasyonunda köklü değişiklikler yapılması gerektiği konusundaki endişelerini bize ilettiler. İspanya Futbol Federasyon’u da bize bu değişikliklerin derhal yapılacağını temin etti.’’ açıklamasını yaptı.

Ne RFEF kadın futbolu komitesi başkanı Rafael del Amo ne de Victor Francos alınan kararlarla ilgili detaylı bir bilgi vermedi. Sadece yakında açıklama yapılacağı vurgulandı.

Daha önceden İspanya’nın Uluslar Ligi’ndeki rakibi İsveç, rakibinin boykot kararına saygı duyacağını açıklamıştı. Daha önceden de İspanya’nın Dünya Kupası’nda finalde yendiği rakibi İngiltere’nin teknik direktörü Sarina Wiegmann’da UEFA yılın kadın teknik direktörü seçildiği konuşmasında İspanyollara destek verdiğini belirtmişti.

Rubiales ‘pes’ dediRubiales ‘pes’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.