Jenni Hermoso bu kez saha içinde ses getirdi

20 Ağustos günü oynanan Kadınlar Dünya Kupası finali sonrası İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in dudağından öptüğü ve bu şekilde uzun süre gündemde kalan Jenni Hermoso, kulüp futbolu kariyerinde gollerine döndü.

Spor 10 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Jenni Hermoso golleriyle anılmaya başladı.

Jenni Hermoso ağustos ayının sonu itibarıyla İspanya basını başta olmak üzere dünya spor basınının en fazla konuştuğu isimlerden biri oldu. İspanya, Dünya Kupası finalinde İngiltere’yi 1-0 yendi ve tarihinde ilk kez şampiyonluğa uzandı. Maçın ardından dönemin federasyon başkanı Luis Rubiales Hermoso’yu dudağından öptü. Hermoso bu hareketten çok da hoşlanmadığını belirten bir paylaşım yaptı. Durum böyle olunca Başbakan Pedro Sanches dahil olmak üzere birçok yönetici ve kamuoyu Rubiales’i istifaya çağırdı. Başkan ilk aşamada uzun süre istifa etmese de FIFA’nın geçici olarak görevden alması ve hakkında cinsel taciz suçlamasından ötürü dava açılması üzerine geri adım atıp hem federasyon başkanlığından hem de UEFA’daki yönetim kurulu üyeliği görevlerinden istifa etti.

İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!İspanya Ulusal Mahkemesi’nden karar: Rubiales’in Hermoso’ya yaklaşması dahi yasak!

Hermoso bu süreçte spekülasyonlar dolayısıyla zor günler geçirdi. Dünya şampiyonu sporcu hem takım arkadaşları hem de kamuoyundan destek alsa da zorlandı. Futbolcu bu günlerin acısını şimdilerde yeşil sahada çıkarmaya başladı. Hermoso Meksika Ligi’nde takımı Pachuca ile Leon’a karşı mücadele etti. Hermoso sol ayağıyla yaptığı iyi vuruşla topu ağlara yollamayı başardı. Takımı maçı 6-0 kazandı.

Olaylı geçen eylül ayı sonrası yeniden futbola konsantre olduğu günlere dönen Hermoso geçen maçta da America’ya karşı süre bulmuş ve etkili olmuştu. Pachuca Meksika Ligi’nde 13 maçta topladığı 23 puanla 6. sırada yer alıyor.

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.