Jürgen Klopp’tan ilk veda busesi: Liverpool Lig Kupası’nda şampiyon!

İngiltere Lig Kupası Finali'nde Liverpool ve Chelsea karşılaştı. Normal süresi golsüz sona eren maçın 118'inci dakikasında Van Dijk'la golü bulan Klopp'un öğrencileri kupayı müzesine götürdü. Chelsea ise üst üste altıncı finalini kaybetti.

Spor 25 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kaptan Van Dijk, attığı golle takımı Liverpool'a kupayı getirdi.

Wembley’de oynanan mücadeleyi iki takım taraftarları da tıka basa doldurdu. Liverpool Jürgen Klopp’un veda sezonunda Alman teknik adam yönetiminde müzesine kupa götürmek, Chelsea ise muhtemel bir finansal fair play cezasını absorbe edebilmek için maça çıktı. Karşılaşmaya iki takım da dengeli başlasa da kırmızılar kısa süre içinde oyun üstünlüğünü ele geçirdi. 15’inci dakikada ilk tehlike Liverpool’dan geldi. Luiz Diaz’ın penaltı noktasına yakın noktadan çektiği şutta kaleci Petrovic gole izin vermedi. 20’de Chelsea gole yaklaştı. Palmer’ın sağdan yaptığı ortaya Sterling vurdu, savunmadan seken topta Jackson yakın mesafeden şutunu çekti, fakat kaleci Kelleher takımının yenik duruma düşmesini engelledi. 28’inci dakikada Merseyside temsilcisinde sakatlanan Gravenberch yerini Joe Gomez’e bıraktı. 33’te savunma arkasına sarkan Jackson topu ceza sahasına çevirdi, arka direkte şutunu çıkaran Sterling fileleri bulsa da hakemin kalkan ofsayt bayrağı golü geçersiz kıldı. 40’ta Andy Robertson’ın ortası tehlike yarattı, Gakpo’nun kafa vuruşu kale direğinden sekip oyun alanına geri döndü. Devrenin son anlarında kırmızılar bir kez daha kalabalık geldi, Elliot’ın şutu savunmadan sekince finalde ilk yarı golsüz sona erdi.

Soyunma odasından Liverpool iyi döndü, Chelsea dengeledi

İkinci 45 dakikaya iki teknik adam da oyuncu değişikliği yapmadan başladı. Devreye çok hızlı giren Liverpool Endo’nun müthiş pasında pozisyona giren Diaz’ın içeriye çevirdiği topta Chelsea savunması tehlikeyi önledi. Devamında Gakpo kaleyi cepheden gören pozisyonda şansını denedi, fakat bu sefer de top yandan auta çıktı. Etkinliğini sürdüren kırmızılar 57’de Elliot’la bir kez daha gole çok yaklaşsa da kaleci Petrovic yine golü önledi. 60’ta soldan kullanılan serbest vuruşta Robertson ceza sahasına ortaladı. Kaptan Virgil Van Dijk’ın zor pozisyonda yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu ve Liverpool finalde 1-0 öne geçti. Ardından uzun süreli bir VAR incelemesi yaşandı ve ofsayt gerekçesiyle bu gol geçerlilik kazanmadı ve finalde skor 0-0 olarak sürdü.

Temponun çok düşük seyrettiği maçta 69’da Chelsea kornerde gole yaklaştı ancak kaleciyi geçemedi, dönüşünde Gakpo’yla pozisyon yakalayan Liverpool’da ise Hollandalı oyuncunun şutu üstten auta gitti. 76’da Londra temsilcisi gole çok yaklaştı. Palmer’ın sağdan içeri çevirdiği topa Gallagher ön direkte dokunuşunu yaptı, meşin yuvarlak direğe de temas ederek auta çıktı. 85’te Chelsea kontratağında Gallagher yine Palmer’ın pasında pozisyona girdi. Kaleciyle karşı karşıya fırsatta Kelleher’a takılan İngiliz finalde takımını öne geçirme fırsatından yararlanamadı. Normal sürenin sonuna oynanmayan süre olarak altı dakika eklendi. 90+2’de Palmer’la bir kez daha fırsat yaratan maviler seken topta Nkunku’yla bir kez daha şut çekti, ancak Kelleher karşılaşmanın son anlarında kalesinde devleşip maçı uzatmaya taşımayı başardı.

Uzatmalarda ‘Kırmızı Fırtına’

Normal süresi golsüz sona eren Lig Kupası Finali’nde 15’er dakikalık uzatma devrelerine geçildi. Uzatmalara etkili başlayan Liverpool Van Dijk’ın kafayla indirdiği topta genç oyuncusu McConnell’la gole yaklaştı, fakat Chelsea kalecisi golü son anda önledi. 101’de Diaz’ın içeri çevirdiği topta tehlike yaşandı, ancak Chelsea savunması hata yapmadı. Finalde ilk uzatma devresinde de eşitlik bozulmadı. İkinci 15 dakikada da üstünlüğünü sürdüren taraf Liverpool oldu. 115’te kırmızılarda Tsimikas’ın ortaladığı topta Elliot kafayı vurdu fakat kaleci yine gole izin vermedi. Dönen topta Danns tamamlamak istedi, fakat kaleci Petrovic topu çizgide kontrol etmeyi başardı.

Dakikalar 118’i gösterdiğinde Tsimikas sağ taraftan korneri kullandı, ön direkte kafa vuruşunu yapan Van Dijk uzak köşeden ağları bularak finalde bitime kısa süre kala takımını öne geçirdi. Golden sonra Liverpool tribünleri zafer şarkılarıyla Wembley’i düğün yerine çevirdi. Karşılaşmada kalan kısa sürede Chelsea gol bulmayı başaramadı, Liverpool uzatmalarda 1-0 kazandığı maçta İngiltere Lig Kupası’nı müzesine götürmeyi başardı.

Bu sonuçla Liverpool 10’uncu kez Lig Kupası’nda zafere uzandı. Jürgen Klopp’un veda sezonunda ilk kupasını kazanan kırmızılar Premier Lig, FA Cup ve Avrupa Ligi hedeflerini de sürdürüyor. Chelsea ise İngiltere futbol tarihinde üst üste altı kupa finali kaybeden ilk takım oldu. Bu sonuçla finansal fair play cezası alması ihtimal dahilinde olan maviler ligde mucizevi bir yükseliş olmazsa önümüzdeki sene bu cezasını çekemeyecek gibi duruyor.

Beşiktaş'a derbi öncesi İstanbulspor moraliBeşiktaş’a derbi öncesi İstanbulspor morali

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.