Konya ovasında Beşiktaş’ın zor sınavı

Son iki deplasman maçı olan Trabzonspor ve Adana Demirspor karşılaşmalarını farklı kaybeden Beşiktaş, 7 eksikle gittiği Konya'da galibiyet arayacak.

Spor 1 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Konya'ya 7 eksik futbolcuyla gitti.

Gittiği son iki deplasmanda Trabzonspor’a 3-0 ve Adana Demirspor’a 4-0 yenilen Beşiktaş, Süper Lig’in 7. haftasında Konyaspor’a konuk oluyor. Siyah beyazlılar eksik bir kadroyla gittikleri Konya’da 3 puan alarak takımın üstündeki kara bulutları dağıtmak istiyor. Maç eksiğiyle lider Galatasaray’ın 10 puan gerisinde bulunan Kartal’ın zirve yarışında puan kaybına tahammülü bulunmuyor. Konya Büyükşehir Belediye Stadı’nda 19.00 başlayacak karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek. Maç beIN Sports 1’den naklen yayınlanacak.

Beşiktaş ile Fatih Altaylı mahkemelik olduBeşiktaş ile Fatih Altaylı mahkemelik oldu

Beşiktaş’ta eksik çok

Beşiktaş’ta geçtiğimiz hafta Adana Demirspor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Mert Günok’un yanı sıra sakatlıkları devam eden Tayyip Talha Sanuç, Emrecan Uzunhan, Gedson Fernandes ve Ante Rebic mücadelede forma giyemeyecek. Tayfur Bingöl ve Gökhan İnler de Konya’ya götürülmedi.
Siyah beyazlıların Konya kadrosu şöyle: Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Göktuğ Baytekin, Onur Bulut, Omar Colley, Salih Uçan, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Milot Rashica, Daniel Amartey, Alex Oxlade-Chamberlain, Rachid Ghezzal, Amir Hadziahmetovic, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Bakhtiyor Zaynutdinov, Valentin Rosier, Arthur Masuaku, Eric Bailly, Jackson Muleka, Jean Onana, Umut Meraş ve Semih Kılıçsoy.

Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!Ankaragücü kalesini Zaha düşürdü!

Konyaspor da galibiyet peşinde

Süper Lig’de topladığı 9 puanla 9. durumda bulunan Konyaspor, kendi sahasında yapacağı maçta galibiyet peşinde olacak. Yeşil beyazlılarda sakatlıkları devam eden Muhammet Demir ve Bruno Paz Beşiktaş’a karşı oynayamayacak.

Manchester'da yas, Liverpool'da isyan, Arsenal'da sevinçManchester’da yas, Liverpool’da isyan, Arsenal’da sevinç

Beşiktaş’ın üstünlüğü var

Beşiktaş ve Konyaspor Süper Lig’de daha önce 44 kez karşı karşıya geldi. 44 maçın 24’nü Beşiktaş, 6’sını Konyaspor kazandı. 14 müsabakada ise taraflar yenişemedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.