Kosova’da Süper Lig rüzgârı

Kosova A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri kapsamında İsviçre ve Romanya ile oynayacağı maçların aday kadrosu açıklandı. Kadroda Süper Lig’de forma giyen tam 8 oyuncu yer aldı.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Kosova'da Süper Lig'den tam 8 futbolcu.

Kosova ve Balkan futbolu son yıllarda Süper Lig’de fazla sayıda futbolcuyla temsil ediliyor. Bunun en somut kanıtı, Kosova Milli Takımı’nın 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde Romanya ve İsviçre ile oynayacağı maçların aday kadrosunda yer aldı. Söz konusu kadroda Süper Lig’den tam 8 oyuncu yer buldu.

Hatayspor’un kalecisi Visar Bekaj, kadroda Burnley’de oynayan Ajanet Muric’in yedeği olacak. Savunmada Alanyaspor’dan Fidan Aliti ve Florent Hadergjonaj ile Karagümrük’ten Ibrahim Drasevic yer alıyor. Orta saha ve forvette İstanbulspor’dan Florian Loshaj, Antalyaspor’dan Zymer Bytyqi, Rizespor’dan Altin Zeqiri, Beşiktaş’tan Milot Rashica yer alacak. Kosova, 9 Eylül’de Priştine’de İsviçre ve 12 Eylül’de Bükreş’te Romanya ile karşılaşacak. Takımın ileri ucunda yer alması beklenen isimse bir dönem Rizespor ve Fenerbahçe formaları giyip bugünlerde kariyerine Mallorca’da devam eden Vedat Muriqi.

İşte Galatasaray’ın Devler Ligi grubuİşte Galatasaray’ın Devler Ligi grubu

İşte Kosova’nın 27 kişilik aday kadrosu:

Kaleci: Arjanet Muric (Burnley), Visar Bekaj (Hatayspor), Samir Ujkani

Savunma: Mergim Vojvoda (Torino FC), Leart Paqarada (FC Köln), Amir Rrahmani (SSC Napoli), Fidan Aliti (Alanyaspor), İbrahim Dresevic (Fatih Karagümrük), Kreshnik Hajrizi (FC Lugano), İsmajl Beka (FC Luzern), Betim Fazliji (FC St. Gallen), Florent Hadergjonaj (Alanyaspor)

Orta saha-forvet: Valon Berisha (Stade De Reims), Florian Loshaj (İstanbulspor), Florent Muslija (SC Paderborn 07), Milot Rashica (Beşiktaş), Edon Zhegrova (Losc Lille), Ermal Krasniqi (CFR Cluj), Vedat Muriqi (RCD Mallorca), Zymer Bytyqi (Antalyaspor), Bernard Berisha (FC Akhmat Grozny), Arber Zeneli (Stade De Reims), Altin Zeqiri (Çaykur Rizespor), Meriton Korenica (FC Ballkani)

Galatasaray altyapısında ne oluyor? Ortalığı karıştıran sözlerGalatasaray altyapısında ne oluyor? Ortalığı karıştıran sözler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.