Kulüpler rıza dışı öpücüğe ses verdi: İstifa

Avrupa Kulüpler Birliği (UEC), futbolcu Jenni Hermoso skandalı sonrasında İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales’i istifaya çağırdı.

Spor 31 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
İspanya'da öpücükle başlayan kriz sürüyor.

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in Dünya Kupası şampiyonluğunun kazanılmasından sonra futbolcu Jenni Hermoso’yu istemi dışında dudaklarından öpmesiyle başlayan tartışmalar bitmiyor. FIFA, Rubiales hakkında açtığı soruşturma sona erene kadar başkanı görevden aldı. Rubiales’e bir darbe de Avrupa çapında elit olmayan profesyonel futbol kulüplerine destek olmak amacıyla Belçika’da kurulmuş bağımsız bir temsilci organ olan Avrupa Kulüpler Birliği’nden geldi.

FIFA, Rubiales'in kalemini kırdıFIFA, Rubiales’in kalemini kırdı

Birlik şu açıklamayı yaptı: “Tüm futbol ekosistemi, katı profesyonel davranış kurallarına uyma ve her türlü tacizin sıfır tolerans politikasına tabi olmasını sağlama sorumluluğuna sahiptir. Bu özellikle liderlik pozisyonundakiler için geçerlidir. Bu nedenle UEC, Luis Rubiales’in FIFA tarafından yerel ve uluslararası futboldan uzaklaştırılmasını yeterli bir ilk tepki olarak memnuniyetle karşılıyor ve istifası için çağrıda bulunuyor.”

Jenni Hermoso 'rızam yoktu' dedi ve o öpücüğe ilk faturayı FIFA kestiJenni Hermoso ‘rızam yoktu’ dedi ve o öpücüğe ilk faturayı FIFA kesti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.