Mali zarar, puan silmeye dönüştü: Notthingham Forest’a kötü haber

Nottingham Forest, Premier Lig'in kârlılık ve sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği için 4 puanlık kesinti cezası aldı.

Spor 19 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Notthingham Forest puan silme cezası aldı.

Premier Lig’de bu sezon puan silme cezası yaygın bir uygulamaya dönüşüyor. Daha önce Everton’ın 10 puanı silinmiş ardından yapılan itirazla ceza 6 puan silmeye dönmüştü. Everton 4 puan eklenmesiyle beraber küme düşme hattından çıkmıştı.

Ancak şimdilerde düşme hattına yakın bir diğer ekip Notthingham Forest ceza aldı. Ligin Karlılık ve Sürdürülebilirlik Kurallarını (PSR) ihlal etmekle suçlanan Nottingham Forest’ın cezası, 7-8 Mart tarihlerinde üç kişilik bağımsız bir heyet önünde yapılan duruşmanın ardından dün açıklandı. Bu cezayla bitime 9 hafta kala küme düşme hattına giren kırmızı-beyazlı kulübün, karara itiraz etmesi bekleniyor.

Mayıs 2022’de Premier Lig’e yükselmesinden bu yana 43 futbolcu için yaklaşık 250 milyon sterlin harcayan kırmızı-beyazlı ekibin puan cezası almasında yüksek maaş politikası da önemli rol oynadı.Premier Lig’de şu anda 25 puanla 17. sırada bulunan İngiliz takımı, cezanın resmileşmesinin ardından 21 puana düştü ve 18. sıraya gerileyerek küme düşme hattında yer alıyor.

Kulüp geçtiğimiz senelerde Yunan milyoner Marinakis’e satılmıştı. Forest kulübünün çoğunluk hisselerini elinde bulunduran Marinakis Yunanistan’da da Olympiacos Kulübü’nün sahibi. Oly, UEFA Konferans Ligi çeyrek finalinde Fenerbahçe’yle eşleşmişti.

Premier Lig'de şubat ayına Arteta ve Hojlund damgasıPremier Lig’de şubat ayına Arteta ve Hojlund damgası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.