Mehmet Akif Üstündağ sakatlığı merak edilenler hakkında konuştu

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Hande Baladın, Zehra Güneş ve İlkin Aydın gibi sakatlığı bulunan oyuncuların son durumlarını açıkladı.

Spor 19 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Mehmet Akif Üstündağ, Sultanlar'ın sakatlık raporunu açıkladı.

Filenin Sultanları geçen yazı kusursuz geçirdikten sonra bu yaz olimpiyatlarda madalya hedefiyle girdi. Ancak birçok sporcu bu yolda sakatlıklar yaşadı. Milletler Ligi grup aşamasını bitiren milliler söz konusu turnuvada Tayland’daki finallerde mücadele edecek.

Bu mücadelenin ardından rota Fransa’ya dönecek ve merakla beklenen olimpiyat yolculuğu başlayacak. Türkiye olimpiyatlarda C Grubu’nda İtalya, Dominik Cumhuriyeti ve Hollanda ile aynı grupta yer alacak. Bu grup müsabakaları 28 Temmuz’da başlayacak. Büyük heyecan öncesi geçen haftalarda yoğun takvim ve maç temposu nedeniyle Sultanlar’da sakatlıklar oldu.

Bu kötü haberlerle alakalı son gelişmeleri TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ aktardı. Üstündağ son olarak Hong Kong etabında karnından rahatsız olan Hande için “Hande’nin karın kasında bir sakatlık söz konusu oldu. Dün gece İstanbul’a döndü. Bugün de hastane kontrolünde bir tedavi başlıyor. Olimpiyata yetişecek” dedi. Bu sezon tercihen Sultanlar’ın kadrosunda yer almayan Meliha Diken’le ilgili “İstanbul’da çalışmalarına devam ediyor” diyen Üstündağ, Zehra Güneş’le ilgili de “Zehra’nın tedavisi devam ediyor, dizinde bir sakatlık var ama beklediğimizden iyi gidiyor” açıklaması yaptı.

Durumu merak edilen isimlerden bir diğeri İlkin Aydın’dı. İlkin Hong Kong yolculuğunda tekerlekli sandalyede ekrana yansımış ve endişelendirmişti. Konuyla ilgili Üstündağ “İlkin Aydın’ın bilek burkulması vardı, dün top ve servis karşılama antrenmanlarına başladı” dedi. Türkiye 21 Haziran Cuma akşamı 16.30’da Polonya ile Milletler Ligi çeyrek final mücadelesine çıkacak. Milliler bu maçı kazanırsa bir sonraki gün İtalya-ABD eşleşmesinin galibiyle yarı finalde karşı karşıya gelecek.

Sultanlar Brezilya'ya direnemedi: Çeyrek finalde rakip PolonyaSultanlar Brezilya’ya direnemedi: Çeyrek finalde rakip Polonya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.