En iyisi Maddison en kötüsü Havertz

The Athletic, İngiltere Premier Lig'de geride kalan transfer penceresiyle alakalı 20 futbolcu menajerine 11 soru sordu ve anket yaptı. Anket sonucuna göre yazın en iyi transferi Tottenham'ın James Maddison hamlesi seçilirken Arsenal'ın Havertz eklemesi en kötü hamle olarak değerlendirildi.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Premier Lig'de transfer döneminin enlerini menajerler seçti.

Premier Lig, geçtiğimiz yaz transfer döneminde oyuncu alışverişi için en fazla para harcanan lig oldu. 20 takım toplamda 2.36 milyar sterlin para harcadı. Bu harcamalarla hedeflerine ilerlemek için kadrolarını geliştiren takımların yaptıkları hamleler The Athletic tarafından 20 futbolcu menajerine soruldu. Menajerler kendilerine sorulan 11 soruyu yanıtladılar ve transfer sezonunun enlerini seçerken söz konusu dönem ardından gelecek hakkındaki fikirlerini aktardılar.

Maddison açık ara

Ankete göre yazın en iyi trasnsferini Tottenham’ın yaptığı belirlendi. Kuzey Londra ekibinin küme düşen Leicester City’den James Maddison’ı kadrosuna katması en iyi hamle olarak değerlendirildi. 26 yaşındaki oyuncu 46.3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Tottenham yolunu tutmuştu. Maddison hamlesi aldığı 9 oyla lider olurken, ikinci sırayı 3 oyla Declan Rice aldı. Arsenal, Rice için West Ham United’a 100+5 milyon sterlin ödemeyi kabul etmişti. Sıralamaya giren Premier Lig dışı tek transfer 2 oyla Real Madrid’in Jude Bellingham hamlesi oldu. Bellingham’ın ismi birçok Premier Lig kulübüyle de anılmıştı.

Heung-min Son'dan selfie şartı: O telefonu tutmam!Heung-min Son’dan selfie şartı: O telefonu tutmam!

Havertz riski en kötüsü

Menajerlere göre yaz transfer döneminin en kötü hamlesi Arsenal’a ait. Topçular’ın Chelsea’den 65 milyon sterline transfer ettiği Kai Havertz, aldığı 6 oyla olumsuz anlamda zirvede yer aldı. İkinci sıra 115 milyon sterlin gibi Premier Lig tarihinin en büyük bonservis bedeline sahip Moises Caicedo hamlesi oldu. Ekvadorlu orta saha oyuncusu Brighton’dan Chelsea’ye gitmişti. Bu transfer aldığı 5 oyla listenin ikinci sırasında yer aldı. Üçüncü sıra ise 3 oyla Mason Mount’un Chelsea’den Manchester United’a transferinin oldu.

Menajerlere sorulan sorulardan biri yazın en sürpriz hamlesinin hangisi olduğuydu. 8 menajer bu soruya Cole Palmer’ın Manchester City’den Chelsea’ye transferi cevabını verdi. Genç kanat oyuncusu çıkış yaptığı sezonun hemen başında Manchester’dan Londra’ya geçiş yaptı. Söz konusu soruya verilen ikinci yanıt ise 2 kişiyle Ansu Fati’nin kiralık olarak Barcelona’dan Brighton’a transferi oldu.

Ansu Fati sürpriz şekilde Premier Lig’e geldi.

En kötüsü Chelsea

Menajerlere yaz transfer dönemini en iyi geçiren takım Brighton oldu. Söz konusu soruya 5 kişi Brighton cevabı verdi. 4 kişi Arsenal’ı seçerken 2’şer kişi bu soruya West Ham United, Manchester United ve Notthingham Forest yanıtını verdiler.

“Transfer döneminin en kötü takımı hangisiydi?” sorusuna da yanıt veren 20 menajerden 6’sı Chelsea’yi seçti. 4 kişi bu soruya Everton yanıtı verirken aynı sayıda menajer Wolverhampton’ın yaz transfer dönemini en kötü geçiren takım olduğunu söyledi. Luton Town 2 oyla 4. sırada yer aldı.

Menajerlere ocak ayı transfer dönemindeki beklentileri de soruldu. 3’er kişinin öngörüsü Ivan Toney’nin Brentford’dan ayrılması ile Mo Salah’ın Liverpool’dan ayrılması şeklinde oldu. 2 kişi söz konusu soruya Joao Palhinha’nın Fulham’dan Bayern Münih’e transferi şeklinde yanıt verdi. 2 kişi de Jadon Sancho’nun Manchester United’dan ayrılacağını öngördü.

Antony'nin ifadesi ortaya çıktı: Her kanıt Whatsapp'ta varAntony’nin ifadesi ortaya çıktı: Her kanıt Whatsapp’ta var

Menajerlere sorulan bir diğer soru Suudi Arabistan’ın futbola yaptığı yatırımın ekosistem adına yararlı olup olmadığıydı. 9 menajer söz konusu yatırımın ve uçuk fiyatlarla yapılan transferlerin olumlu olduğu yönünde görüş bildirirken 4 kişi olumsuz yönde oy kullandı. 6 menajer ise çekimser kaldı.

Everton ve Dyche için tehlike var

The Athletic menajerlere radar altı kalan en iyi transferin hangisi olduğunu da sordu. West Ham United’ın Southampton’dan kadrosuna kattığı James Ward-Prowse bu soruda 3 oyla başı çekerken Liverpool’un Wataru Endo ve Brighton’ın Joao Pedro hamleleri 2’şer oy aldı.

Oyuncu menajerleri, hangi teknik patronun en fazla baskı altında olduğu sorusuna Sean Dyche yanıtını verdiler. Transfer dönemini en kötü geçiren takımlardan biri olarak da 4 oyla sıralamanın üstlerinde bulunan Everton’ın hocası Dyche söz konusu soruda 8 oyla başı çekti. İkinci sırada 5 oyla Manchester United’ın başındaki Erik Ten Hag yer aldı. 3. sura 3 oyla Şampiyonlar Ligi’nde de boy gösterecek Newcastle United’ın teknik patronu Eddie Howe oldu.

İşte 80 milyonluk Pepe’nin Trabzonspor’a maliyetiİşte 80 milyonluk Pepe’nin Trabzonspor’a maliyeti

Premier Lig’in ilk 5’inde hangi takımların yer alacağı sorusuna 20 menajerin 20’si de Manchester City, Arsenal ve Liverpool konusunda ortak görüş bildirdi. 16 isim Tottenham takımına yer verirken 10 kişi Manchester United tahmininde bulundu. Söz konusu soruya 6 kişi Brighton, 4 kişi Chelsea, 3 kişi Newcastle United ve 1 kişi Aston Villa yanıtını verdi.

Küme düşme hattıyla alakalı tahminleri sorulurken Luton Town 18 menajerin küme düşme adayı oldu. Sheffield United 16 oy alırken Everton 9 oy aldı. Burnley söz konusu oylamada 7 oy alırken Wolves da aynı sayıda oy aldı. Birer kişi Bournemouth ve Fulham’ı düşme adayı olarak belirledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.