Metin Öztürk sitem etti, Süheyl Batum’dan yanıt geldi

Galatasaray'da seçimli genel kurula kısa süre kala söylemler sıklaştı. İkinci Başkan Metin Öztürk, rakip adayı eleştirip "Süheyl Batum'dan beklemezdik" dedi. Batum bu sözleri sosyal medya hesabı üzerinden yanıtladı.

Spor 21 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Galatasaray'da seçim öncesi söylemler sıklaşıyor.

Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan derbi karşılaşması sonrası yaşananlarla ilgili Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Emre Kartal, Hulusi Belgü, kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık ve beraberindeki Fenerbahçe yöneticilerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulundu. Konu hakkında ilk şikayeti yapanların kendileri olduğunu söyleyen Batum’a Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk yanıt verdi.

Kendileri tarafından suç duyurusunun yapıldığını belirten Metin Öztürk, “Pazar günkü maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili olarak başkanımızın talimatıyla derhal Hukuk Birimimiz tarafından, görevi kötüye kullanan kamu görevlileri, Ali Koç ve yancıları, olaylara karışan futbolcu ve teknik heyet elemanları hakkında, Kulübümüz, Başkanımız, Kulüp Yöneticilerimiz ve tedavisi halen süren Stat Müdürümüz adına suç duyurusunda bulunmuştur. Savcılık tarafından şikayetlerimize binaen derhal soruşturma başlatmıştır. Nitekim soruşturma evrakı incelendiğinde soruşturmanın münhasıran bu dosyalara ilişkin başlatıldığı görülecektir” dedi.

‘Süheyl Batum’dan destek beklerdik’

Süheyl Batum’un söylemlerine sitem eden Metin Öztürk, “Süreç, ilk andan itibaren bizzat Başkanımız liderliğinde titizlikle takip edilirken değerli bir hukukçu olan Süheyl hocamızın bu konunun camiamız açısından önemini gözetmeden, rol kapmak amacıyla konuyu bir seçim malzemesi olarak kullanma çabasını hayretle karşıladık. Camiamızın birlik ve beraberlik içinde olması gereken bir ortamda, böyle hassas bir konuyu kimse bireysel şova dönüştürmemeli. Süheyl Hoca ve ekibinin oy kaygısı gütmeden Galatasaray’ın meselelerine destek vermesini beklerdik. Kendisine yakışan bu olurdu” dedi.

Süheyl Batum: Metin Öztürk bu konuda en son konuşacak kişidir

Galatasaray başkan adayı Süheyl Batum, Metin Öztürk’ün açıklamalarına yanıt verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan Batum şu ifadeleri kullandı:

“Metin Öztürk’ün açıklamalarını hayret ve şaşkınlıkla takip ettik. Galatasaray’ın evi ve kalbi olan Ali Sami Yen stadında Galatasaray’ın emektarı olan stat müdürü darp edilirken ve kulübün genel sekreterine parmak sallanıp tehdit edilirken ortalarda olmayan, Ali Koç kulübümüze karşı ahlaksızca ifadeler kullanırken sesini çıkarmayan, Ali Koç ve yanındaki eşkiyaların sahaya kadar girmesine engel olamayan Metin Öztürk bu konuda en son konuşacak kişidir. Maçın ardından yaşanılanlar Metin Öztürk ve mevcut yönetimin temsil yeteneğini kaybettiğini ve bu konuda acziyetini net bir şekilde ortaya koymuştur ve bütün Galatasaraylıları utandırmıştır.”

‘Eşkiyalar yerine bizim hedef alınmamız manidar ve düşündürücü’

“Bu konuda bizler de bu büyük camianın parçası olarak ekibimizle birlikte, maç sonunda derhal toplandık basın açıklamamızı hazırladık, ertesi gün de Ali Koç ve yanındaki eşkiyalar hakkında hukuk devletinin gereği olarak hak arama özgürlüğümüzü kullandık. Bu konuda kendisinin rahatsızlığının sebebini anlayamadık. Kulübün hak ve menfaatlerinin savunulması ve temsiliyeti noktasında acziyet gösterilmesi karşısında, biz Galatasaraylıların hukuki girişimde bulunmasını eleştirmek en basit tabirle seçim propagandasının bizatihi kendisidir. Yıllarca unutulmayacak bir utancı Galatasaraylılara yaşatan ve günlerce sesi çıkmayan Metin Öztürk’ün stadımızı basan eşkiyalar yerine Galatasaray’ın haklarını savunmaya çalışan Galatasaraylıları hedef alması manidar ve düşündürücüdür.

Bu konuda takdiri Galatasaray kamuoyuna bırakıyoruz.”

Galatasaray Olağan Seçim Genel Kurulu 25 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Dursun Özbek ve Süheyl Batum sarı-kırmızılıların başkanı olmak için yarışacak.

Fenerbahçe'de ikisi futbolcu toplam beş kişi ifadeye çağrıldıFenerbahçe’de ikisi futbolcu toplam beş kişi ifadeye çağrıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.