Metin Öztürk: Şov transferlerden vazgeçmeliyiz

Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk transfer gündemiyle alakalı konuştu. Metin Oktay'ı anma etkinliği ardından soruları yanıtlayan Öztürk, Fenerbahçe'ye de gönderme yaptı.

Spor 13 Eylül 2024
Metin Öztürk, gündemle alakalı konuştu.

Galatasaray ve Türk sporunun en büyük efsanelerinden Metin Oktay vefatının 33’ncü yılında kabri başında anıldı. Anma töreninin ardından Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öztürk transfer dönemindeki eleştirilere karşı “Süper Lig’de 19 takım var. Bugün 19 takım için de son gün. Neden Galatasaray bu kadar projektörlerin altında bilmiyorum. Bu takım şampiyon olduktan sonra bir ya da iki oyuncu ihtiyacımız var denebilirdi. Dünyanın en önemli üç forvetinden biri gelmiş ama daha deniyor. Hatırlayın… bir Icardi’miz var ve bizim için kral! Arkasından Batshuayi geldi. İkinci forvet gibi ama birinci forvet gibi. Beş tane çok kıymetli transfer yaptık. Kerem Aktürkoğlu hariç ayrılanlar geçen sene 11’de fırsat bulamayanlardı” dedi.

Öztürk sözlerine “İki ya da üç oyuncu yeterliyken beş oyuncu gelip yetersiz görülmesini anlamakta zorluk çekiyorum. Okan hocamız ve scout ekibimizin bir planı var. O plan çerçevesinde görüşülen oyuncular var. Bir liralık oyuncuya beş lira verirseniz sadece bizi değil bizden sonraki yönetimleri de bağlar. Ben Mustafa Cengiz başkanımızı eleştirmiştim. ‘Gomis’ten Falcao’ya 50 milyon euro çöpe atmıştınız’ dedim. Bizim bu şov transferlerden vazgeçmemiz lazım” diyerek devam etti.

Balkan Kupası'nda Galatasaray fırtınası sürüyorBalkan Kupası’nda Galatasaray fırtınası sürüyor

Öztürk “Bizim en önemli sorunumuz yaptıklarımızı anlatırken bu görevimiz niye anlatıyoruz diyoruz. Bu yönetimin bir hatası var mı var! 5 dönemde yapacağı işi 1 dönemde yaptığı için. Bu da rakipleri ürkütüyor çok normal. Diğer 18 takımı niye sormuyorsunuz? Bugün onlar için de son gün. 5 kaleci, 5 forvet, 5 defansla mı oynayacağız” derken kısa sürede transfer açıklayabileceklerini ifade edip “Oyuncuları başka takımlara gönderme sebebimiz kadro fazlalığı. Bakın aynı şeyi Beşiktaş da yaşıyor. Bu futbolcuların hiçbiri altı aylığına gelmiyor. Kulübün üstüne ilave bir 50-100 milyon euro koyacaksak ben Mustafa Cengiz başkanımı niye eleştirdim! Kaynakları doğru kullanmamız lazım. Belki bir iki saat içerisinde netleştireceğimiz transferler vardır. Benim bir bilgim yok. iki üç futbolcu almak yeterken, beş tane dünya çapında transfer yapılmış. Rakibimiz 11 senede şampiyon olamamışken, burası iki senede iki kez şampiyon olmuş” dedi.

Fenerbahçe’ye yıldız göndermesi

Öztürk son olarak Fenerbahçe’ye beş yıldız göndermesi yaptı ve “Gerçek Galatasaray taraftarı biliyor ki bu ekip tek şeye odaklandı; 25. şampiyonluk ve 5. yıldız! Herkes görecek ki başkaları o çakma 5. yıldızdan utanırken, biz taraftarımızla gerçek 5. yıldızı takacağız” dedi.

Ertuğrul Doğan: Beşiktaş ve Galatasaray da istedi, ama yabancı sınırı değişmiyorErtuğrul Doğan: Beşiktaş ve Galatasaray da istedi, ama yabancı sınırı değişmiyor

PSG tarafından Osimhen açıklaması: Teklif yapmadıkPSG tarafından Osimhen açıklaması: Teklif yapmadık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.