Millilerin memleketleri listelendi, Trabzon büyük üstünlük kurdu

A Milli Takım kadrosunda yer alan sporcuların memleketleri Türkiye haritası üzerinden resmedildi. Zpor'un hazırladığı içerikte Trabzon şehrinin dominasyonu dikkat çekti.

Spor 22 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
A Milli Takım'ın nüfusa kayıtlı il haritası çıktı.

A Milli Futbol Takımı Avrupa Şampiyonası macerasına son derece iyi başladı. Milliler Gürcistan’ı 3-1 mağlup ettiler ve Portekiz maçını beklemeye başladılar. Bu süreçte sosyal medyada birçok içerik üretildi. Bu içeriklerden son olarak kadroda yer alan futbolcuların memleketlerini yansıtanı dikkat çekti.

Zpor’un hazırladığı içerikte kadroda yer alan 26 futbolcunun nereli olduğu harita üzerinde işaretlendi. Gurbetçi futbolcuların Türkiye’de nüfusa kayıtlı oldukları iller dikkate alınarak yapılan çalışmada tam sekiz futbolcunun Trabzonlu olması göze çarptı. Trabzon dışında birden fazla futbolcuyu nüfusunda barındıran yalnızca iki il var. İkişer sporcuyla Afyon ve Bursa.

Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçların en güzel golü Mert Müldür'denAvrupa Şampiyonası’nda ilk maçların en güzel golü Mert Müldür’den

Hazırlanan içeriğe göre Uğurcan Çakır, Bertuğ Yıldırım, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu, Ahmetcan Kaplan, Kerem Aktürkoğlu, Semih Kılıçsoy ve Yusuf Yazıcı Trabzon iline kayıtlılar. Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız gibi aslen gurbetçi olan isimlerse Türkiye’de Afyon iline kayıtlı. Öte yandan Altay Bayındır ve İsmail Yüksek gibi isimler Bursalı. Genç yetenek Arda Güler haritada Bolu’yu temsil ediyor. İrfan Can Kahveci Çorum, Cenk Tosun Denizli, Yunus Akgün İstanbul, Okay Yokuşlu İzmir, Abdülkerim Bardakcı Konya, Salih Özcan Malatya, Zeki Çelik Muş, Barış Alper Yılmaz Rize, Mert Müldür Yozgat, Hakan Çalhanoğlu Bayburt, Kaan Ayhan Iğdır, Mert Günok Karabük, Merih Demiral ise Artvin iline kayıtlı.

Bölgesel bazda Trabzon’un da etkisiyle beraber Karadeniz’in baskınlığı göze çarpıyor. Buna göre Karadeniz bölgesinde 13 futbolcu yer alıyor ve bölge tek başına millilerin yarısını çıkarıyor. Altı futbolcu İç Anadolu bölgesinden çıkarken dört futbolcu Marmara bölgesinden, iki futbolcu Ege ve iki futbolcu Doğu Anadolu’dan çıktı. Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgesinden futbolcu olmaması dikkat çekici detaylardan biri oldu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.