Montella siftah maçında, Türkiye liderlik için sahada

Türkiye, EURO 2024 için böyük önem taşıyan maçta Hırvatistan'a konuk oluyor. Milli takımın yeni teknik direktörü Vincenzo Montella ilk maçına çıkacak.

Spor 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Montella, basın toplantısında "EURO 2032'de de milli takımın başında olmak isterim" dedi.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri D Grubu 6’ncı maçında yarın deplasmanda aynı puana sahip olduğu Hırvatistan ile karşılaşacak. Osijek kentindeki Opus Arena’da 21.45’te başlayacak karşılaşmada İngiltere Futbol Federasyonu’ndan Anthony Taylor düdük çalacak. Taylor’ın yardımcılıklarını ise Gary Beswick ve Adam Nunn üstlenecek. Maç TRT1’den canlı olarak yayınlanacak.

Montella siftah yapacak

Ay-yıldızlıların yeni teknik direktörü Vincenzo Montella, ilk maçına Hırvatistan deplasmanında çıkacak. Grupta 5 maçı geride bırakan milliler Stefan Kuntz yönetiminde 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 10 puan toplamış, Alman teknik direktörle Japonya ile oynanan hazırlık maçının ardından bağlar kopmuştu. Kuntz’un yerine ise daha önce Türkiye’de Adana Demirspor’u çalıştıran Vincenzo Montella göreve getirilmişti.

Hedef liderliği geri almak

D Grubu’nda bir maçı eksik Hırvatistan ile 10’ar puanla liderliği paylaşan Türkiye averajla Hırvatlar’ın gerisinde bulunuyor. Grupta 7’şer puanlı takımlar Ermenistan ve Galler ise 3’üncü ve 4’üncü sırada yer alıyor. Puanı bulunmayan Letonya ise son sırada kaldı.

Montella’nın ilk 11’inde kim olacak?

Millilerde Hırvatistan karşılaşmasının 11’i de büyük merak konusu oldu. Milliler, İstanbul’da basına açık bir antrenman yapmış, dün ise taktik antrenman nedeniyle çalışma basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleştirilmişti.

Montella ve İrfan Can Kahveci, maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Vincenzo Montella açıkladı: 3 eksik var

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Opus Arena’da açıklamalarda bulundu. Montella, “Taktiksel anlamda bizimki galibiyeti de mağlubiyeti de getirilir. Ben buraya geldiğimden beri iştahlı oyuncuları gördüm. Bizim için test olacak. Baktığınızda rakibimizde dünya sıralamasında 3’üncü sırada olan bir takım” dedi. Montella konuşmasına şöyle devam etti: “Arda Güler ve Mert Günok gibi önemli oyuncular eksik ama ben hoca olarak elimde olan oyuncularla planlama yaparım. Yerilerine iyi oyuncularımız var sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Yusuf Sarı da sakatlığı sebebiyle aramızda olamayacak.”

Türkiye’nin rakibi olacaktı, Milli Takımı bıraktıTürkiye’nin rakibi olacaktı, Milli Takımı bıraktı

Hakan Çalhanoğlu’nun pozisyonuyla ilgili Montella, “Şu anda öyle bir seviyeye geldi ki 6 numara ve 10 numarayı da çıkarabilecek bir futbolcu. Aslında şu anda 2 pozisyonu da oynayabilecek durumda. Som dönemlerinde üçlü savunmalarda daha iyi oynadığını görüyoruz. Ancak defans dörtlü de olsa gayet iyi oynayacağını düşünüyorum. Futbola bakış açımdan dolayı bireysel değil de toplu bakmak gerekir. Oyuncuları beraber kullanabilmek en önemlisi” diye konuştu.

Milli Takım'da Ozan Kabak çıktı, Rayyan Baniya girdiMilli Takım’da Ozan Kabak çıktı, Rayyan Baniya girdi

İrfan Can Kahveci: Bu kadro Almanya’da olmayı hak ediyor

A Milli Takım oyuncusu İrfan Can Kahveci, “Aramızda Almanya’da bulunmak istediğimizi konuşuyoruz. Çünkü bu kadro ve kalite Almanya’da olmayı hak ediyor. İnşallah da önümüzdeki 3 maçtan da en iyi şekilde ayrılıp orada olacağımızı düşünüyorum” dedi. Fenerbahçe’den takım arkadaşı Livakovic’in çok iyi bir kaleci olduğuna vurgu yapan İrfan Can Kahveci şunları söyledi: “Livakovic önemli bir isim. En önemlisi çok iyi bir karakter. Maç öncesinde de kampa gelmeden onunla şakalaşmalarımız oldu. İnşallah onu üzen taraf biz oluruz. Önemli bir kaleci ama bizde de onu üzebilecek önemli ayaklar var.”

Dalic ve Modruc , Türkiye’ye saygı duyduklarını söyledi.

Hırvatistan’ın 2 golcüsü yok

Türkiye’yi ağırlayacak Hırvatistan’ın aday kadrosunda bulunan forvetler Andrej Kramaric ve Bruno Petkovic, sakatlıkları nedeniyle maçta forma giyemeyecek. Kramaric’in sakatlığı Hırvatistan Futbol Federasyonu’nun (HNC) sosyal medya hesabından duyruldu. Bir diğer forvet Bruno Petkovic’in durumu hakkında ise Hırvatistan Milli Takımı Teknik Direktörü Zlatko Dalic, “İyileşmek için elinden geleni yaptı ama biz onu zorlamayacağız” diye konuştu.

Montella resmen milli takımı devralırken Kuntz'un gidiş sebebi ortaya çıktıMontella resmen milli takımı devralırken Kuntz’un gidiş sebebi ortaya çıktı

Karşılaşmasının kendileri için grubun en zor maçı olabileceğini belirten Dalic, konuşmasına şöyle devam etti: “Kilit bir maç, ona göre hazırlanıyoruz. Bazı zorluklar olacak. İki önemli forvetimiz yok, onların eksikliklerini hissediyoruz ama böyle düşünmek istemiyorum yeni oyuncularım var, bu onlar için bir fırsat. Baskı altında kalmak istemiyoruz, yarın kazanmak istiyoruz. Üç puanı istiyoruz. Gol atmak önemli, zamanı önemli değil. Acele etmeyelim, dikkatli oynayalım, sabırlı olalım ve 3 puanı alalım.”
Takımdaki eksik oyuncularla ilgili bilgi veren Hırvat teknik direktör, “Juranovic ve Petkovic sakatlandı onlar yüzde yüz hazır değil ve büyük ihtimalle oynamayacaklar. Onları Galler maçında hazır istiyoruz. Defansta az çok her şey belli. Hücumda Brekalo iyi oynuyor, sol tarafta olacak. Perisic, Orsic ve Ivanusec yok ama bu Brekalo için iyi bir fırsat. Pasalic sağ tarafta ikinci forvet olacak. Defans bizim için kilit, takım olarak berber oynamamız gerek. İki harika genç stoperimiz var Sutalo ve Gvardiol. Harika genç oyunculara sahibiz, Barisic ve Majer gibi. Livakovic de formda. Sanırım bu takım oynayacak” dedi.

Arda Güler yine sakatlandı! Akla o iddia geldiArda Güler yine sakatlandı! Akla o iddia geldi

Modric’ten Arda Güler sözleri

Hırvatistan Kaptanı Luka Modric ise Türkiye harika bir takım olduğunu söyledi. Ülkenin en yeni stadında çıkacakları ilk maçı kazanmak istediklerini belirten Modric, Real Madrid’den takım arkadaşı Arda Güler hakkında şöyle konuştu: “Arda harika bir çocuk, çok yetenekli bir oyuncu. Onu çok parlak bir gelecek bekliyor. Real Madrid taraftarına büyük sevinçler yaşatacağına eminim. Maalesef yaşadığı sakatlık nedeniyle henüz bu yeteneğini ortaya koyma fırsatı bulamadı. Önünde harika bir gelecek var.”

Modric, “Arda Güler, Türkiye’nin Luka Modric’i olur mu?” sorusuna, “Bırakın Arda Güler, Arda Güler olsun. Onu kimseyle kıyaslamaya gerek yok. Eminim kalitesini gösterecek ve büyük bir kariyeri olacak. Baskı altında olmasına gerek yok” diye konuştu.

Livakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dediLivakovic: Modric ‘Fenerbahçe iyi bir seçenek’ dedi

Grupta ilk iki sırayı alanlar vize alacak

2024 Avrupa Şampiyonası’na direkt katılacak 20 takımın belli olacağı grup aşaması, Kasım 2023’te oynanacak karşılaşmalarla sona erecek. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar şampiyonaya katılmaya hak kazanacak. Grubun diğer maçında ise Letonya ile Ermenistan karşılaşacak. Galler ise yedinci maç gününü bay geçecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.