Müller’in rekor gecesinde Bayern, İngiltere’deki kırmızıların çarpışmasında Liverpool kazandı

Avrupa'nın beş büyük liginde birbirinden önemli maçlar oynandı. Premier Lig'de Liverpool, Manchester United'ı gole boğdu. Almanya'da Bayern, Müller'in rekor gecesinde Müller'in gol attığı maçta kazandı. Juventus ile Roma golsüz berabere kaldı.

Spor 2 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Liverpool'un Old Trafford'da rahat bir galibiyet elde ettiği günde Müller Bayern .Münih tarihine geçti.

Avrupa’da futbol ateşi pazar günü tüm gücüyle yandı. Günün en dikkat çeken maçı İngiltere’de oynandı. Tarihte en fazla lig şampiyonluğu bulunan iki takımdan Manchester United ve Liverpool Old Trafford’da karşılaştı.

Arne Slot’un öğrencileri maçın hemen başında Trent Alexander-Arnold’un golüyle öne geçti fakat VAR’dan gelen uyarı sonrası ofsayt gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. İlk yarım saatlik dilim geride kalmışken savunmadan çıkmaya çalışan Manchester United’da Casemiro’nun kaptırdığı top Luiz Diaz’ın golüne dönüşünce Liverpool öne geçti. Konuk ekip 42’nci dakikada Kolombiyalının ayağından bir gol daha bulup soyunma odasına iki farklı üstün gitti.

İkinci devrede Liverpool, Manchester United’a karşı şimdiye kadar oynadığı tüm maçlarda çok etkili olan süper yıldızı Mohamed Salah’la bir kez daha fileleri havalandırıp iyice rahatladı. Karşılaşmanın son yarım saatlik diliminde iki takım da birden çok gol fırsatı üretmeyi başardı ancak Old Trafford’dan başka gol sesi yükselmedi. Liverpool, Manchester United’dan üç puanı üç golle aldı. Bu sonuçla Merseyside temsilcisi ligde üçte üç yaptı, Kırmızı Şeytanlar ise üst üste ikinci yenilgisini aldı.

Premier Lig’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Chelsea-Crystal Palace: 1-1
Newcastle United-Tottenham: 2-1

Thomas Müller, Sepp Maier’i; Bayern Münih de Freiburg’u geçti

Bundesliga’nın ikinci hafta maçında Bayern Münih, Allianz Arena’da Freiburg’u ağırladı. Karşılaşmaya Sacha Boey’in yanı sıra Bayern tarihinde 709 maçı bulunup en çok forma giyme rekorunu Sepp Maier’le paylaşan Thomas Müller de yedek kulübesinde başladı. Bavyera temsilcisi iyi oynadığı ilk yarıda dakikalar 35’i gösterirken rakip futbolcunun elle oynaması sonucu VAR uyarısıyla penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Harry Kane topu ve kaleciyi farklı köşelere göndererek takımını öne geçirdi ve soyunma odasına Bayern’in üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıda dakikalar 60’u gösterirken Thomas Müller oyuna dahil oldu. Kariyerinin 710’uncu Bayern Münih maçına çıkan Müller, Sepp Maier’le paylaştığı rekoru tek başına eline geçirdi ve Bayern Münih tarihinin en çok forma giyen futbolcusu unvanına erişti. Yıldız oyuncu bu başarısını 78’inci dakikada yaptığı klas kontrol ve net gol vuruşuyla süsleyerek maçtaki skoru belirledi. Bayern, Müller’in rekor gecesinde sonucu tayin eden golü attığı maçta Freiburg’u 2-0 yendi. Bundesliga’da aynı gün oynanan diğer maçta Heidhemheim, Augsburg’u 4-0 mağlup etti.

Mbappe, La Liga’da siftah yaptı

La Liga’da sezona bir galibiyet ve iki beraberlikle başlayan Real Madrid, Santiago Bernabeu’da Real Betis’i konuk etti. Arda Güler’in yedek soyunduğu maça bu sezon La Liga’da henüz gol sevinci yaşayamayan yeni transfer Kylian Mbappe ilk 11’de başladı. Ev sahibi ekip ilk yarıda topun ve oyunun hakimi olsa da pozisyon üretmekte zorlandı. Real Betis de istediği kadar kontratak fırsatı yaratamayınca Real Madrid bu sezon ligdeki ikinci iç saha maçını da gol sevinci yaşayamadan tamamladı. İkinci yarıya Real Madrid hızlı başladı. 50’nci dakikada Vinicius kaleyi yokladı fakat top direğe çarpıp oyun alanına geri döndü. Bir saatlik dilimi golsüz geçen mücadelenin 67’nci dakikasında Valverde nefis bir topuk pasıyla Mbappe’yi pozisyona soktu, Fransız yıldız da sol ayağıyla fileleri sarsıp kariyerinin ilk La Liga golüne imza attı.

Golün yedi dakika sonrasında Los Blancos, VAR’dan gelen uyarı sonrası penaltı kazandı. Vuruş için topun başına geçen Mbappe kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydederek Bernabeu’da tribünleri dolduran binlerce taraftarını rahatlattı.

Carlo Ancelotti’nin Arda Güler’e süre vermediği maçın kalan diliminde başka gol olmadı. Real Madrid, evinde ağırladığı Real Betis karşısından 2-0’lık galibiyetle ayrıldı. Kazandığı üç puanın ardından Real haftayı Atletico’nun averajla önünde ikinci sırada noktaladı. Betis ise iki puanla 17’nci sırada kaldı.

La Liga’da aynı günün diğer maçları şöyle sonuçlandı:

Alaves-Las Palmas: 2-0
Osasuna-Celta Vigo: 3-2
Sevilla-Girona: 0-2
Getafe-Real Sociedad: 0-0

Kenan Yıldız’la Zeki Çelik’in karşılaşmasından gol sesi çıkmadı

Serie A’da üçüncü haftanın kapanış maçında Kenan Yıldız’lı Juventus, Zeki Çelik’in formasını giydiği Roma’yı ağırladı. Mücadeleye iki milli futbolcu da ilk 11’de başladı. İki oyuncunun da 90 dakika sahada kaldığı maçtan gol sesi çıkmadı. Başladığı gibi 0-0 biten mücadele sonrası Juventus ve Roma puanları paylaştı. Böylelikle ligdeki ilk puan kaybını yaşayan Juve, Serie A’da üçüncü haftayı lider Inter’in averajla arkasında ikinci sırada tamamladı. Roma ise üçüncü maçında da galibiyetle tanışamadı ve 17’nci sırada yer aldı.

Serie A’da aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Genoa-Hellas Verona: 0-2
Fiorentina-Monza: 2-2
Udinese-Como: 1-0

PSG, Lille engelini üç golle geçti

Fransa Ligue 1’in üçüncü haftasında kapanış maçı Lille ve Paris Saint-Germain arasında oynandı. İlk iki maçtan altı puan çıkaran iki takımın karşılaşmasına hızlı başlayan taraf konuk ekip PSG oldu. İyi oyununun meyvesini 33’üncü dakikada Vitinha’nın penaltıdan bulduğu golle skora çeviren başkent temsilcisi hemen üç dakika sonra sezonun formda ismi Barcola’yla bir gol daha bulup kısa süre içerisinde iki farklı üstünlüğü yakaladı. Lille ikinci yarıda Meunier ve Jonathan David’in oyuna girmesiyle daha atak bir görüntü çizdi ve 78’inci dakikada Zhegrova’nın golüyle farkı bire indirip umutlandı. Bu golün hemen sonrasında Lille bir kez daha rakip fileleri havalandırıp eşitlik sayısını buldu ancak kalkan ofsayt bayrağı sonrası ev sahibi ekip büyük hayal kırıklığı yaşadı. Maçta uzatma dilimi oynanırken Doue’nun ortasına kafayı vuran Kolo Muani kalecinin bakışları arasında fileleri sarsıp skoru belirledi. PSG, Lille deplasmanında 3-1 galip geldi. Puanını dokuza yükselten başkent temsilcisi milli araya lider girdi. Bu sezonki ilk yenilgisini alan Lille ise altı puanda kaldı ve haftayı altıncı sırada tamamladı.

Ligue 1’de aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı:

Monaco-Lens: 1-1
Le Havre-Auxerre: 3-1
Reims-Rennes: 2-1
Angers-Nice: 1-4

Kartal kusursuz uçuyor: Son kurban SivassporKartal kusursuz uçuyor: Son kurban Sivasspor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.