Onur Demirci’den gümüş, Büşra Çan’dan bronz madalya

Avrupa Halter Şampiyonası erkekler 109 kiloda silkmede Onur Demirci 207 kilo kaldırarak gümüş madalya kazandı. Kadınlar 87 kiloda Büşra Çan silkmede 127 kiloyla bronz madalyanın sahibi oldu.

Spor 20 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Halterde madalyalar gelmeye devam ediyor.

Türk sporunun önde gelen branşlarından halterde Avrupa Şampiyonası madalyalarla dolu geçmeye devam ediyor. Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da gerçekleştirilen şampiyonanın sekizinci gün akşam seansında ay-yıldızlı sporculardan 109 kiloda Muhammed Emin Burun ve Onur Demirci, podyuma çıktı. Silkmede Onur Demirci 207 kiloluk kaldırışıyla gümüş madalya kazanırken, toplamda ise milli sporcu 375 kiloyla dördüncü sırada yer aldı. Muhammed Emin ise silkmede 191 kiloluk kaldırışıyla 11’inci, toplamda ise 357 kiloyla sekizinci sıraya yerleşti.

Silkmede Azerbaycan’dan Dadash Dadashbaylı 212 kiloyla birinci oldu, bu sporcu toplamda da 388 kiloyla birincilik elde etti. Toplamda Bulgaristan’dan Hristo Hristov 380 kiloyla ikinci sırada yer aldı. Almanya’dan Matthaeus Hofmann 206 kiloluk kaldırışıyla üçüncü sırada, toplamda ise 378 kiloyla yine üçüncü sıranın sahibi oldu.

Taha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonuTaha Akgül 11. kez Avrupa şampiyonu

Demirci’nin hedefi Los Angeles

Demirci kazandığı başarının ardından “Sözümü tuttum, Allah’ın izniyle ya gümüş ya bronz bekliyorduk, gümüş madalyayı aldık. Rabbime şükürler olsun emeklerimiz boşa çıkmadı. Rabbim daha iyilerini de nasip eder inşallah, önümüzdeki yarışmalara daha iyi hazırlanacağız. Bütün Türkiye’ye armağan olsun, bu Avrupa’da büyüklerde ilk gümüş madalyam. Allah’ın izniyle 2028 Olimpiyatları’nda bayrağımızı göndere çekmek istiyorum” diyerek hedeflerinden söz etti.

Ata sporu şaha kalktıAta sporu şaha kalktı

Büşra silkmede şov yaptı

Gecenin ikinci iyi haberi Büşra Çan’dan geldi. Büşra koparmada 100 kiloluk kaldırışıyla sekizinci oldu. Milli sporcu silkmede ise 127 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya kazandı. Büşra toplamda da 227 kiloyla beşinci sırada yer aldı.

Koparmada Norveç’ten Amena Eila Solfrid Koanda 120 kiloluk kaldırışıyla birinci, Danimarka’dan Sofie Vejsgaard Anne Jensen 107 kiloyla ikinci, Ermenistan’dan Hripsime Khurshudyan 105 kiloyla üçüncü sırada yer aldı. Silkmede de 160 kiloyla ilk sırada yer alan Amena Eila Solfrid Koanda toplamda 280 kiloyla üç altın madalya kazandı. Ukrayna’dan Anastasiia Manievska silkmede 128, toplamda da 230 kiloyla iki gümüş madalyanın sahibi oldu. Toplamda üçüncülüğü ise 227 kiloyla Hripsime Khurshudyan elde etti.

Milli sporcular böylece şampiyonada şu ana kadar beş altın, sekiz gümüş, dokuz bronz olmak üzere toplam 22 madalya kazandı. Şampiyonada bugün milli sporculardan kadınlar +87 kiloda Tuana Süren ile Fatmagül Çevik madalya mücadelesine çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.