Redmond: Fenerbahçe maçından sonra misafirperverlik arttı

Beşiktaş’ın İngiliz kanat oyuncusu Nathan Redmond ülkesi basınına konuştu. Türk halkından övgüyle bahseden isim, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin olduğu süreçteki yaklaşımı ve Fenerbahçe derbisinden sonra kendisine olan bakış açısındaki değişimi anlattı.

Spor 2 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Nathan Redmond'dan Beşiktaş taraftarı ve Türk insanıyla alakalı açıklamalar.

Nathan Redmond, bu sezon başında Southampton’dan Beşiktaş’a geldi. Oyuncu, bilhassa Fenerbahçe deplasmanındaki performansıyla akıllara kazındı. İngiliz basınına konuşan Redmond, Türkiye’yi değerlendirdi.

Redmond, deprem sürecinde ortaya çıkan yardımlaşma ve dayanışma halinden fazlasıyla etkilendiğini anlattı. İngiliz, Türk oyuncuların deprem sonrasında idmanlarda konsantre olmakta zorlandıklarını, herkesin bölgede yakınları olduğunu vurguladı. Nathan, “Herkesin depremden etkilenen bölgelerde tanıdıkları vardı. Ligdeki her takım, bağış yapmak için bir araya geldi. İnsanları dışarı çıkarıp İstanbul’a getirmek için uçak parası ödedik. Herkes yardım etmenin yollarına dair fikirler getirmek için üzerine düşeni yapıyordu. Bu durum Türkiye’deki büyük kulüplerin durumunu ve neyi temsil ettiklerini anlamama yardımcı oldu” dedi.

Basit matematik: Cenk + Aboubakar = BaşarıBasit matematik: Cenk + Aboubakar = Başarı

29 yaşındaki oyuncu, Beşiktaş’ta oynamaktan gurur duyduğu anı ise şu sözlerle anlattı: “Sahaya oyuncak atıldığında oyuncular taraftarları alkışlamak için duraksadı. ‘Vay canına’ anlarından biriydi. Kulübün bir parçası olmaktan gurur duyduk. Sahip olunan aile ortamını gösterdi.”

Türk halkının kendisine karşı fazlasıyla nazik davrandığını söyleyen Redmond, Fenerbahçe maçından sonra izzet ikramın arttığını itiraf etti ve şunları söyledi: “Misafirperverlik ilk günden itibaren harikaydı ancak Fenerbahçe maçından sonra biraz arttı. Takımdaki birçok oyuncu, Fenerbahçe deplasmanında hiç kazanmamıştı. İstanbul’un kafe ve restoranlarında insanlar kibarca elimi sıkmak için yemeğimizi bitirene kadar bekler ve ‘Kazandığınız için teşekkür ederim’ veya ‘Bizim için oynadığınız için teşekkür ederiz’ derler. Futbolun bu ülkedeki insanlar için ne anlama geldiğini anladım. Binlerce kişi meşalelerle, yaklaşık bir saat boyunca şarkı söylüyor. Bu durum çılgınca.”

Redmond, Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi deplasmanda 10 kişi kalmasına rağmen 4-2 yendiği maçta 1 gol ve 1 asistle oynamıştı. İngiliz oyuncu bu sezon Beşiktaş formasıyla 25 maçta 5 gol ve 5 asistle oynadı. Sözleşmesi sezonunda bitecek oyuncunun akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

Gedson’un bonservisi, Redmond’ın kalma durumu, transfer edilecek oyuncu sayısı: Kazancı açıkladıGedson’un bonservisi, Redmond’ın kalma durumu, transfer edilecek oyuncu sayısı: Kazancı açıkladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.