Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’nin yüzünü Eczacıbaşı güldürdü

CEV Şampıyonlar Ligi'nde VakıfBank ve Fenerbahçe'nin aldığı yenilgilerin ardından Eczacıbaşı İstanbul'da Scandiccci'yi 3-2 yendi. Turuncu beyazlılar İtalya'daki maça avantajlı gidecek.

Spor 22 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Eczacıbaşı, İtalyan rakibi Savino Del Bene Scandiccci'yi zorlansa da yenmeyi başardı.

CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde VakıfBank ve Fenerbahçe’nin kaybetmesinden sonra gözler turnuvadaki üçüncü temsilcimiz Eczacıbaşı’na çevrildi. Turuncu beyazlıların İstanbul’daki rakibi Savino Del Bene Scandicci’ydi. Eczacıbaşı ile İtalyan rakibi arasında ilk sette büyük çekişme vardı. 22-22’den sonra daha sakin kalmayı başaran Scandicci 25-23 seti aldı.

Karşılaşmanın ikinci setinde Eczacıbaşı 12-11 öndeyken Elif Şahin ayağını burktu ve sakatlandı. Gözyaşlarına boğulan milli pasör kenara geldi, yerine Naz Aydemir Akyol girdi. Eczacıbaşı seti 25-21 kazandı ve skoru 1-1’e getirdi. Üçüncü set adeta ilk setin kopyası oldu. Büyük bir çekişme içinde geçen seti 26-24 kazanan Scandicci 2-1 öne geçti. Dördüncü sette ev sahibi üstünlüğü hiç bırakmadı. 25-17’lik skorla Eczacıbaşı maçı karar setine taşıdı. Maçın son setinde Savino Del Bene Scandicci karşısında 15-10 üstün gelen turuncu beyazlılar karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

Eczacıbaşı liberosu Simge Aköz karşılaşmanın oyuncusu seçildi.

Rövanş 28 Şubat’ta İtalya’da oynanacak. Eczacıbaşı her türlü galibiyette yarı finale yükselen takım olacak. Scandicci 3-1 ve 3-0 kazanırsa turu geçecek. İtalyan takımının maçı 3-2 kazanması durumunda altın set oynanacak.

Imoco Conegliano İstanbul'dan avantajla döndü, Fenerbahçe beş sette yıkıldıImoco Conegliano İstanbul’dan avantajla döndü, Fenerbahçe beş sette yıkıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.