Sporda dolu perşembe mesaisi: Boston Celtics konferans finalinde

Spor dünyasında perşembe gününün gündemi dolu dolu. NBA'de play-off heyecanı devam ediyor. İşte futbol, basketbol ve diğer spor dallarında yaşanan gelişmeler...

Spor 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Sporda perşembe gününün öne çıkanları...

NBA’de Boston Celtics, Cleveland Cavaliers serisine nokta koydu. Boston sakatlıklarla boğuşan rakibine karşı 113-98 galip geldi ve seriden 4-1 üstün ayrıldı. İkinci maçı evinde kaybeden Celtics tıpkı ilk turda Miami Heat’e karşı olduğu gibi üst üste üç maç kazanıp turu geçmeyi başardı.

Altı oyuncunun çift hanede skor ürettiği Celtics’te en skorer isim 25 sayıyla Jayson Tatum oldu. Tatum 10 ribaunt, 9 asist ve 4 top çalmayla çok yönlü bir performans sergiledi. Al Horford 22 sayı ve 15 ribauntla yıldızlaştı. Derrick White 18 sayıyla oynadı. Donovan Mitchell, Jarrett Allen, Caris Levert gibi isimlerin forma giymediği karşılaşmada Evan Mobley 33 ve kenardan gelen Markieff Morris 25 sayı üretti ancak yeterli olmadı. Boston Doğu Konferansı final serisinde New York Knicks-Indiana Pacers serisinin galibiyle karşılaşacak. Knicks seride 3-2 önde devam ediyor. Celtics üçüncü kez üst üste olmak üzere son sekiz sezonda altıncı kez konferans finaline yükseldi.

Sevgi açılışı galibiyetle yaptı

WNBA’de yeni sezon başladı. Lig tarihindeki ikinci Türk basketbolcu olan Sevgi Uzun, takımı Dallas Wings’le ilk normal sezon maçına çıktı. Maça ilk beşte başlayan 26 yaşındaki gard, 26 dakika 53 saniye sahada kaldı. Sevgi 8’de 2 saha içi 4’te 2 üç sayı isabetiyle oynadı. 6 sayı üreten Sevgi 3 asist yapıp bir de blokla takımına katkı sağladı. Sevgi’nin takımı Wings karşılaşmayı 87-79 kazandı. Arike Ogunbowale 14’ü son çeyrekte olmak üzere 25 sayı kaydederek karşılaşmanın yıldızı oldu. Türk pasaportu da olan uzun Teaira McCowan 18 sayı, 13 ribaunt, geçtiğimiz sezonu Fenerbahçe’de geçiren Natasha Howard ise 15 sayı ve 13 ribauntla double double yaptı. Chicago’da Marina Mabrey 19 sayı üretti ancak galibiyete yeterli olmadı. Gecenin diğer maçında Atlanta Dream, Los Angeles Sparks’ı 92-81 yendi. Dream’de Rhyne Howard 25 sayı attı.

Torrent’ten Meksika takımına imza

Galatasaray’ın eski teknik direktörü Domenec Torrent Meksika ekibi Atletico de San Luis ile 2026 yılına kadar sözleşme imzaladı. Torrent yeni ekibinin başına geçmek için ülkeye gitti. Torrent Ocak 2022-Haziran 2022 arasında Galatasaray’ı çalıştırmış ve beklentilerin altında kalmıştı. Sarı-kırmızılılar sezonu 13. sırada tamamlamıştı.

Premier Lig’in zirvesinde yeni formalar görücüye çıktı

Premier Lig’de son olarak Tottenham deplasmanından 2-0’lık galibiyetle ayrılan ve puanını 88’e yükselterek şampiyonluk yolunda büyük adım atan Manchester City gelecek sezon giyeceği formayı tanıttı. Klasik mavi tonlarından şaşmayan City’nin yeni sezon formasında yaka detayı dikkat çekti. Liverpool misali kare yaka ayrıntıya yer vermeyen City’nin formasında yakadaki detaylar daha ziyade dikkat çekici ayrıntı oldu.

Manchester City’nin yeni sezon iç saha forması görücüye çıktı.

Bu sezon şampiyonluk yarışını son haftaya kadar taşımayı başaran Londra temsilcisi Arsenal da gelecek sezon iç sahada giyeceği formanın tanıtımını yaptı. Bu sezon efsanevi 2003-04 Yenilmezler sezonuna atıf yapan bir formayla seyircisi karşısına çıkan Arsenal gelecek sezon da mavi ayrıntının bulunduğu bir formayla seyircisi karşısında yer alacak. 1989-90 sezonundan bu yana ilk kez formada kulüp arması yerine top sembolü kullanıldı.

Büyükekşi’ye yeni görev

TFF’ye yeni görev.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi Tayland’ın başkenti Bangkok’ta bu yıl 74’üncüsü düzenlenen FIFA Kongresi sırasında bir araya geldi. Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamaya göre kongrede Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Macaristan, Türkmenistan ve Özbekistan Futbol Federasyonlarının başkanları ve üst düzey yetkilileri yer aldı. Görüşmede Mehmet Büyükekşi de hazır bulundu. Devam eden iş birliği anlaşması kapsamında 1 Haziran’dan itibaren bir yıllık dönemin konsey başkanlığını TFF’nin yapmasına karar verildi. Öte yandan 2024 yılının sonbahar aylarında Genç Milli Takımlar yaş gruplarından birinde düzenlenecek olan turnuvaya Türkiye’nin ev sahipliği yapması uygun görüldü.

Almanya, Hollanda ve Fransa’nın EURO 2024 kadrosu açıklandı

Almanya’nın kendi evinde düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele edecek kadrosu açıklandı. Toni Kroos’un geri döndüğü takımda Deniz Undav da kendisine yer buldu, Gnabry, Brandt, Goretzka, Adeyemi, Moukoko, Sule, Werner, Gosens, Emre Can, Gotze, Reus, Hummels ve Draxler gibi isimler ise dışarıda kaldı. İşte Julian Nagelsmann’ın tercihleri:

Kaleciler: Baumann, Neuer, Nübel, Ter Stegen
Defanslar: Anton, Henrichs, Kimmich, Koch, Mittelstadt, Raum, Rüdiger, Schlotterbeck, Tah
Orta Sahalar: Andrich, Führich, Groß, İlkay Gündoğan, Kroos, Musiala, Pavlovic, Sane, Wirtz
Forvetler: Beier, Füllkrug, Havertz, Thomas Müller, Deniz Undav

Dev derbinin hakemi Arda KardeşlerDev derbinin hakemi Arda Kardeşler

2018 Dünya Kupası sahibi ve son yıllarda oynanan tüm turnuvaların geniş kadrosuyla beraber doğal favorilerinden Fransa da güçlü bir ekiple Almanya’ya gidecek. Didier Deschamps da 26 kişilik kadrosunu belirledi. Dikkat çekici detaylardan birinde N’Golo Kante, 3 Haziran 2022’den sonra ilk kez Fransa Milli Takım kadrosuna davet edildi. Michael Olise, Malo Gusto, Mo Simakan, Jean Clair Todibo, Axel Disasi, Mattéo Guendouzi, Jean-Philippe Mateys gibi isimlerin yokluğuysa dikkat çekti. 

Kaleciler: Aréola, Maignan, Samba.
Savunmacılar: Koundé, Clauss, Pavard, Konaté, Saliba, Upamecano, Hernandez, Mendy.
Orta sahalar: Camavinga, Fofana, Rabiot, Zaire-Emery, Tchouaméni, Griezmann, Kanté.
Forvetler: Barcola, Dembélé, Coman, Giroud, Kolo Muani, Mbappé, Thuram.

İşte Hollanda’nın EURO 2024 kadrosu.

1970’lerde oynadığı futbol ve o dönem futbol maçlarının yeni yeni yayınlanmasıyla beraber kuşaklar boyu taraftar kitlesi olan ekiplerden Hollanda’nın kadrosu da duyurulan bir diğer kadro oldu. 26 kişilik ekipte Jurrien Timber, Joshua Zirkzee ve Wieffer gibi isimlerin yokluğu dikkat çekti.

Beşiktaş Demir Ege Tıknaz’ın sözleşmesini yeniledi

Demir Ege 2027’ye kadar Beşiktaş’ta.

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, genç yeteneği Demir Ege Tıknaz’la yeni sözleşme imzaladı. Yapılan açıklamada “Kulübümüz; gelişimini Beşiktaş Futbol Akademisi’nde tamamlayan, sahip olduğu potansiyel ve yetenekle gelecekte hem kulübümüze hem de Türk futboluna önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Demir Ege Tıknaz’ın sözleşmesini 2026-27 sezonu sonuna kadar uzattı.” dendi. 19 yaşındaki futbolcu bu sezon takımıyla 19 maça çıkmış ve iki asist katkısı yapmıştı.

Acun Ilıcalı Rosenior’un alternatifini Almanya’da buldu

İngiltere Championship ekiplerinden Hull City’nin sahibi Acun Ilıcalı, menajer arayışıyla alakalı bilgi verdi. Ilıcalı Liam Rosenior yerine düşündükleri ismi açıkladı. Türk iş insanı “Liam’ın yerine şu anda Tim Walter’ın bir numaralı hedefimiz olduğunu söyleyebilirim. Kendisiyle bazı toplantılar yaptık, aynı felsefe ve düşüncede orta bir noktaya gelmeye çalıştık. Walter için Almanya’da uzman 10-12 kişiyle konuştum. Onun için çok olumlu geri dönüşler aldım” dedi. Hull City geçen sezonu 15. sırada bitirdikten sonra bu sezon uzun süre play-off yarışı vermiş ancak altıncı sırada kalmıştı. Sezonun bitimiyle Rosenior’un görevine son verilmişti. Tim Walter, son olarak Bundesliga 2 ekibi Hamburg’u çalıştırmıştı.

Eczacıbaşı’ndan yeni transfer: Dana Rettke

Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı, son olarak Vero Volley için mücadele eden ABD’li orta oyuncu Dana Rettke’yi transfer etti. Turuncu-beyazlılardan yapılan açıklamada, Dana Rettke, file üzerinde ciddi hakimiyeti olan bir sporcu. Yaptığımız transferle takımımızı güçlendirerek, eksik yönlerimizi kapatacağımıza inanıyoruz. Pozitif özelliği ve fiziksel kapasitesiyle önemli bir transfer gerçekleştirdik. Sporcumuzla nice başarılar elde edeceğimize inanıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Transferi sonrası konuşan Rettke ise, “Türkiye Ligi’ndeki ilk deneyimim için Eczacıbaşı’na katılacağım. Bu yıl büyük hedefler olduğunu biliyorum ve onlara ulaşmak için çalışmaya can atıyorum. Harika oyunculara sahip harika bir kulüpte deneyim fırsatı yakalayacağım için heyecanlıyım”

Galatasaray Kadın Voleybol Takımı da transferlerine devam etti. Sarı-kırmızılı takım pasör Aslıhan Kılıç’la sözleşme imzaladı. Kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüz, son olarak Muratpaşa Belediyesi Sigorta Shop’ta forma giyen pasör Aslıhan Kılıç ile 1 yıllık anlaşma imzaladı.” dendi. Aslıhan, 2021 yılında Aydın Büyükşehir Belediyespor ile Balkan Kupası şampiyonluğu ve Challenge Cup şampiyonluğu yaşadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.