Sultanlar Brezilya’ya direnemedi: Çeyrek finalde rakip Polonya

Milletler Ligi üçüncü etap son maçında Filenin Sultanları Brezilya 25-14, 25-14 ve 25-19'luk üç setle mağlup oldu grup aşamasını sekiz galibiyet, dört yenilgiyle tamamladı. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi Polonya oldu.

Spor 16 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Sultanlar, Brezilya'ya 3 sette kaybetti.

A Milli Kadın Voleybol Takımı Milletler Ligi üçüncü etap son maçında Brezilya ile karşılaştı. Sondan bir önceki maçında Çin’e karşı 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 3-2 yenik ayrılan milliler dünya sıralamasında liderliği Brezilya’ya kaptırmıştı. Dolayısıyla maçın Milletler Ligi üçüncü etap son maçı olmasından da öte liderliği geri alma açısından önemi vardı. Ancak milliler oynadığı 11 maçın tamamını kazanan Brezilya karşısında sahne alıyordu ve karşılaşmanın zorlu geçeceği bekleniyordu.

Çin’e karşı alınan mağlubiyetin de etkisiyle olsa gerek milliler maça çok temposuz girdi. Öyle ki daha önce oynadığı tüm maçları kazanan Brezilya özellikle savunmada Sultanlar’ın hücumlarını rahatlıkla savuşturup üstünlük kurdu. Yüzde 34’e karşı yüzde 58’le hücum eden Brezilya üç blok yaptığı seti 25-14 kazandı. İkinci sette Cansu Özbay ve Simge Aköz hamlelerinin büyük bir etkisi olmadı. Rosamaria Montebeller’in yüksek hücum yüzdesiyle sette fark yaratan Brezilya 25-14’lük set skoruyla durumu 2-0 yaptı. Son set daha dengeli başladı. Ancak bu bölümde de Ana Cristina’nın bulduğu ace’ler fark yarattı. Brezilya 25-19 set skoruyla maçı 3-0 kazandı.

Rosamaria maçı 14 sayıyla tamamlarken Ana Carol 11, Thaisa 8 sayı üretti. Türkiye yüzde 31’le hücum ederken 14 hata yapıp 10 kez bloklandı. Bu arada turnuvadaki ilk çeyrek final eşleşmesi belli oldu. Brezilya 20 Haziran saat 16.30’da ev sahibi Tayland ile karşılaşacak.

Bu sonuçla milliler grup aşamasını sekiz galibiyet ve dört yenilgiyle tamamladı. Brezilya bu aşamayı yenilgisiz bitirdi ve 12’de 12 yaptı. Türkiye bu sonucun ardından dünya sıralamasında üçüncü sıraya geriledi ve olimpiyat grup kuralarına ikinci torbadan katılacak.

Voleybol federasyonu THY'ye alttan almadı: Upgrade için başvurmuştukVoleybol federasyonu THY’ye alttan almadı: Upgrade için başvurmuştuk

Tayland’da gerçekleştirilecek final aşamasında çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri tamamen belli oldu. Oynadığı tüm maçları kazanan Brezilya, ev sahibi Tayland’la eşleşti ve daha önce de belirtildiği gibi bu karşılaşma 20 Haziran saat 16.30’da. Bu karşılaşmayı kazanan ekip yarı finalde 21 Haziran 16.30’da oynanacak Japonya-Çin maçının galibiyle mücadele edecek. Ağacın diğer tarafında Sultanlar yer alıyor. Grup aşamasını altıncı bitiren Türkiye, üçüncü bitiren Polonya ile 21 Haziran saat 16.30’da oynayacak. Maçın başlangıç saati başta 13.00 olarak belirtilmişti ancak daha sonra güncellendi ve 16.30’a alındı. Bu karşılaşmanın kazananı 22 Haziran’daki yarı finalde ABD-İtalya eşleşmesinin galibiyle oynayacak. Söz konusu maç 20 Haziran saat 13.00’te.

Olimpiyat torbaları netleşti

Olimpiyata gidecek 12 ülke netlik kazandı. Ev sahibi Fransa’nın yanı sıra Afrika’dan Kenya gelirken Brezilya, Türkiye, Polonya, İtalya, ABD, Çin, Japonya, Hollanda, Sırbistan ve Dominik Cumhuriyeti Paris’teki olimpiyatlarda mücadele edecekler. Daha önce belirtildiği gibi Türkiye turnuvaya ikinci torbadan dahil olacak. Birinci torbada ev sahibi Fransa’nın yanı sıra Brezilya ve İtalya olacak. Türkiye’nin bulunduğu ikinci torbada ABD ve Polonya var. Üçüncü torbada Japonya, Çin ve Hollanda yer alıyor. Dördüncü torbadaysa Sırbistan, Dominik ve Kenya var.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.