Süper Lig’in üçüncü sırası yine Trabzon’a emanet

Süper Lig'de haftaya üçüncü sırada giren Trabzonspor, Ankaragücü'nü Edin Visca'nın golüyle yendi ve puanını 33'e yükselterek yerini korudu.

Spor 7 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Trabzonspor, Ankaragücü'nü tek farkla geçti.

Eski başkan Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’i yumruklaması sonrası beş maç seyircisiz oynama cezası alan Ankaragücü, boş tribünler önünde Trabzonspor’u ağırladı. Son olarak evinde Başakşehir’le 1-1 berabere kalan ve haftaya 3. sırada başlayan Trabzon ekibi, son 3 maçında beraberlikle sahadan ayrılan rakibine konuk oldu.

Maç boyunca topa daha fazla sahip olan ve rakip kaleyi daha fazla yoklayan Ankaragücü bu denemelerinden sonuç alamadı. Trabzonspor aradığı golü 30. dakikada yıldız oyuncusu Edin Visca ile buldu ve bu gol bordo-mavililere yetti. Trabzon sahadan 1-0 galip ayrıldı ve puanını 33’e yükselterek haftayı 3. sırada kapamayı garantiledi. Ankaragücü ise üst üste 5. maçında da galip gelemedi ve 20 puanla 12. sırada kaldı. Emre Belözoğlu maç henüz bitmeden Abdullah Avcı’nın elini sıkarak sahadan ayrılıp soyunma odasına gitti. Süper Lig’in 2007/08 sezonundan bu yana en fazla tek farklı galibiyet alan teknik direktör Abdullah Avcı oldu, Avcı bunu 123. kez başardı.

Faruk Koca'ya af yok, Fenerbahçe'ye Fred müjdesiFaruk Koca’ya af yok, Fenerbahçe’ye Fred müjdesi

‘Hakemler intikam almaya çalışıyor’

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu “Ankaragücü’nü çok sevdim. Bu pozisyonda olmaktan dolayı mutluyum. Ankaragücü’nün verdiği mücadelede, bu takımın başındaki teknik adam olmaktan mutluyum. Ama süreç bizim için çok zor geçecek gibi duruyor. Saha içinde intikam almaya çalışan hakemlerle bizim işimiz kolay değil gibi gözüküyor. O yüzden takımı güçlendirmek zorundayız. Doğru bir transfer politikasıyla herkesle mücadele edebiliriz. Yeter ki biraz sabır, oyunculara biraz destek. Ama ne yazık ki kolay bir süreç bizi beklemiyor. Ben her türlü mücadeleye varım. Ben de dağdan, taştan yaratılmadım. Ben de etten, kemikten yaratıldım. Bir söz verdik, o sözün ortaya çıkması için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Ankaragücü’ne karşı oluşturulan bir düzenle mücadele etmek için kaliteye ihtiyacımız var. Ben geldiğimde işimiz kolay değildi, şimdi biraz daha zorlaştı. Bunu söylerken kimse alınmasın. Federasyon, hakemler falan… Biz herkesle saha içinde mücadele veririz. Yapmamız gereken de bu. Onların bir mücadeleye girmemesi gerekiyor bizimle. Burada bir yanlış, hata varsa cezası varsa, bence fazlasıyla verilmiş durumda. Bunun devam etmemesi lazım. Biz iki tane gol attık, ikisinin de VAR’la alakası yok çizgilerin. Burası hesap kesilecek yer değil. Oyuncuların hakkı var, buraya gelen insanların hakkı var, benim hakkım var, herkesin hakkı var. Bizim işimiz kulübü güçlü hale getirmek. Yoksa bizim kimseyle bir hesabımız yok” dedi.

Emre Belözoğlu maç sonunda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı ise galibiyetin değerine “Galibiyetle başlamak son derece önemli. 28 günde toplam 8 maç oynayacağız. Sakatlar ve Afrika Kupası ile beraber sınırlı bir şekilde gidiyoruz. Sahanın zemini çok sıkıntılıydı. Bazen buna göre oynamamız gerekiyor. Takımımız dirençli durdu. Golü bulduktan sonra çabuk kaybedişlerimiz ve topun arkasına geçişlerimiz oldu. Bunu düzeltmemiz lazım. Rakibe çok pozisyon vermedik” sözleriyle dikkat çekti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.