Terim’in ilk derbisine yabancı hakem

Fatih Terim'in başında olduğu Panathinaikos'un, Yunanistan Kupası son 16 turunda Olympiacos'u ağırlayacağı derbi maçını Avusturyalı Julian Weinberger yönetecek.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Weinberger, Pana-Oly derbisinde düdük çalacak.

Yunan futbolunda en fazla tartışılan konulardan biri tıpkı Türkiye’de olduğu gibi hakemler. Ancak komşu, yine Türkiye’de sürekli tartışılan yabancı hakemler konusunu aşmış durumda. Zira birkaç yıldır önemli sayılabilecek maçlara yabancı hakem getirme uygulamasını sürdürüyorlar. Buna göre bazı derbi maçları ve ligin kaderine etki edecek karşılaşmada Yunan hakemler değil, yabancı hakemler düdük çalıyorlar.

Bu durumun benzeri 10 Ocak Çarşamba akşamı Atina’da oynanacak Panathinaikos – Olympiacos maçında da yaşanacak. Fatih Terim’in başında olduğu Pana’nın saat 22.30’da ezeli rakibini ağırlayacağı Yunanistan Kupası son 16 ilk maçında Avusturyalı UEFA Elit Kategori hakemi Julian Weinberger düdük çalacak. Weinberger daha önce 2 Ekim 2022’de Paok ile Panathinaikos’u karşı karşıya getiren maçta düdük çalmıştı. Şampiyonluk adına iki iddialı takımın ligin 6. haftasındaki mücadelesi 2-1 Pana üstünlüğüyle noktalanmıştı.

Pana Fatih Terim yönetiminde ilk iki maçını kazanmış ve Yunan Ligi’nde Paok’u geride bırakarak liderlik koltuğuna oturmuştu. Olympiacos ise ligdeki son 3 maçında da galibiyete hasret kalmış ve Pana’nın 8 puan gerisinde 4. sıraya kadar gerilemişti.

Fatih Terim ikide iki yaptı, liderlik geldiFatih Terim ikide iki yaptı, liderlik geldi

Derbi öncesi zehir zemberek açıklama: Suç örgütü

Olympiacos cephesi üst üste gelen puan kayıpları ve son olarak AEK’e karşı kaybedilen maç sonrası zehir zemberek bir açıklama yayınladı. Açıklamada “Sadece birkaç hafta içinde 11 puanımızı gasp ettiler. Ligin kaderiyle oynadılar. Şu andan itibaren suç örgütünün ortadan kalkması için çaba göstermeyen herkes, bu suça yardım ediyor demektir ve bu çok açıktır. Artık sözün bittiği yerdeyiz.” dendi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.