Top Boston’un elinde patladı! Harden’in zaferi

Phileldphia'nın süper yıldızı James Harden önce maçı uzatmaya götüren basketi attı sonra uzatmada potaya gönderdiği üçlükle maçı kazandırdı. Boston Celtics'in son hücumu basket olmasına karşın topun süre bittikten sonra elden çıktığı belirlendi.

Spor 8 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Harden'ın durumu yine karmaşık.

Üçüncü maçta ev sahibini avantajını geri alan Boston Celtics, deplasmana 2-2’yle dönmek isteyen Philadelphia ile karşı karşıya geldi. Maça her iki takım da sert savunma yaparak başladı. Çeyrek sonunda Joel Embiid’le farkını hissettiren Philadelphia ilk 12 dakikayı 27-19 önde geçti.

İkinci çeyrekte oyuna ağırlığını koyan ve ev sahibi ekibi önde tutan isim James Harden oldu. Harden üst üste isabetlerle farkı çift hanelere yakın tutmayı başardı. Boston’da ise yılın altıncı adamı Malcolm Brogdon ve günün iyi ismi Jaylen Brown’ın basketleri takımı ayakta tuttu. Jayson Tatum’ın tek şut isabetiyle 2 sayıda kaldığı devre Philadelphia lehine 59-50 ile geçildi.

LeBron’un oğlu Bronny kolej seçimi yaptıLeBron’un oğlu Bronny kolej seçimi yaptı

James Harden ikinci çeyreğin başında etkili oyununu hem basketleri hem de asistleriyle sürdürdü. Fark bir ara 16 sayıya çıktı. Ancak Malcolm Brogdon’ın iyi oyunu sürdü ve Jayson Tatum’ın da devreye girmesiyle Boston takip mesafesini korudu. Son çeyreğe 92-83’le girildi.

Son çeyrek tutuk başladı. İlk 3 dakika sonunda yalnızca 2 sayı çıktı. Bu tutukluktan güçlü çıkan takım Celtics oldu ve üst üste üçlükler farkın kapanmasını sağladı. Boston, yaklaşık 5.30 dakika kala beraberliği yakaladı. Hücumda Harden ve Embiid dışındaki oyunculardan katkı bulmakta zorlanan Philadelphia zorlanmaya devam etti. Son 2 dakikaya 5 sayı farkla önde giren takım Boston’dı. Maçın sonunda James Harden ve PJ Tucker devreye girerek skoru eşitlediler. Marcus Smart son saniye şutundan yararlanamadı ve 107-107 biten normal süre uzatmaya gidildi.

Çekişmeli geçen uzatma periyodunun sonunda yıldızlar sahne aldı. Önce Jayson Tatum attığı üçlükle takımını öne geçirdi. Ardından James Harden cevap verdi ve 76ers son saniyelere 116-115 önde girdi. Son pozisyonda Marcus Smart’ın üçlüğü isabetli oldu ancak süre bittikten sonra gelen şut geçerlilik kazanmadı. Philadelphia seride durumu 2-2’ye getirdi.

Harden maçı 42 sayı, 8 ribaunt ve 9 asistle bitirdi. 2. ve 3. maçlarda toplam 28 sayı atan oyuncu takımını galibiyete taşıdı. Joel Embiid maçı 34 sayı ve 13 ribauntla bitirdi. Boston’da Jayson Tatum’ın 24, Jaylen Brown’ın 23 sayılık performansları galibiyete yetmedi.

Seride 5. maç salıyı çarşambaya bağlayan gece 02.30’da Boston’da oynanacak.

Federasyon onu engelleyince kendi ligini kurduFederasyon onu engelleyince kendi ligini kurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.