Trabzon adayına ‘borsa’ suçlaması: Beşiktaş senin yüzünden zarara uğradı

Beşiktaş, AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusunda bulundu: Beşiktaş AŞ'ye borsada zarar verdi, kamu davası açılsın.

Spor 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Ahmet Metin Genç, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'ın düzenlediği toplatıya katıldı.

Fenerbahçe’ye kaybedilen 3-2’lik maçtan sonra çıkan olaylar nedeniyle Trabzonspor’un düzenlediği basın toplantısına Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti’nin Trabzon adayı Ahmet Metin Genç damga vurdu. Genç’in “UEFA’nın sitesinde güncel olarak hala Beşiktaş ve Fenerbahçe şikeci kulüp olarak duruyorken utanmadan bu iki kulüp 2011’in Süper Kupası’nı oynamaya kalkıyor. Aklımızla dalga mı geçiyorsunuz?” demesi iki İstanbul kulübünü ayaklandırdı.

Fenerbahçe’nin altı gün önce Genç için suç duyurusundu bulunmasının ardından Beşiktaş internet sitesinden konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Ahmet Metin Genç hakkında hakaret (TCK m.125), iftira ( TCK m. 267), halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama (TCK m. 216) suçlarından dolayı soruşturma başlatılması istendi. Borsada Beşiktaş’ın söz konusu eylemden dolayı zarar gördüğü belirtilerek Ahmet Metin Genç’e kamu davası açılması talep edildi. Siyah beyazlılar ayrıca 6222 sayılı yasanın 22. maddesi gereği Genç’e idari para cezası ve yaptırım kararı uygulanmasına karar verilmesi için gereğinin yapılması için savcılığa başvurulduğunu duyurdu.

Fenerbahçe'den Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusuFenerbahçe’den Ahmet Metin Genç hakkında suç duyurusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.