Trabzonspor bayrama kadar 17 milyon euro bulamazsa oyuncular serbest kalacak

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan "Gelirler, giderlerini karşılamıyor. Bayrama kadar yönetimin bulması gereken 17 milyon euro daha var. Karşılığı her gün de artıyor. Eğer bu para bulunamazsa futbolcular serbest kalacak" dedi.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ertuğrul Doğan, gelirlerin giderleri karşılamadığını söyledi.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün güncel borç durumu ve göreve geldikleri dönemden bu yana yapılan çalışmaları, bir otelde düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Doğan, “Toplamda 680 milyon TL gibi gider kalemlerimiz var. Bunun içinde takım giderleri yok. Net ifadelerle şunu diyorum; Trabzonspor’un takım bütçesini içine katmadan gelirleri giderlerini karşılamıyor. Bunu net şekilde bilinmesi lazım” diye konuştu.

Önümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değilÖnümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değil

Bordo mavilileri haziran ayı sonuna kadar 17 milyon euro’luk acil ödeme beklediğini vurgulayan Doğan şöyle konuştu: “Göreve başladığımız tarihte 2023 yılı borçsuzluk yazısı alabilmek için 18 milyon euro ödememiz gerekiyordu. Eğer borçlar ödenmeseydi, oyuncuların serbest kalması ve bonservislerden kaynaklı zararı 55 milyon euro civarında olacaktı. Geldiğimiz günden beri 24 milyon euro borç ödedik. Borçların yaklaşık yarısı sponsorluklar ve loca satışlarıyla kazandırıldı, geri kalan 12 milyon Euro ise yönetici katkılarıyla karşılandı diyebiliriz. Haziran ayı sonuna kadar ödenmesi gereken ve bazı oyuncuların serbest kalmasına sebep olabilecek tutar 17 milyon Euro. Bir kısmı toplandı; ama bayrama kadar yönetimin bulması gereken 17 milyon euro daha var. Karşılığı her gün de artıyor.”

Türkiye'den Hamsik geçtiTürkiye’den Hamsik geçti

‘Takımın bütçesi 25.5 milyon euro’ya düştü’

Trabzonspor Başkanı Doğan, “Takım bütçemiz devraldığımız dönemde 42 milyon euro’ydu. Şampiyon olduğumuz dönem ortalama bütçe 27.5 milyon euro civarındaydı. Takım bütçesini artırmak harcamaları yapmak illa başarılı olacaksınız anlamına gelmiyor. Takımın net bütçesi 25.5 milyon euro’ya indi. Yapılacak transferler var. Aramızdan gidecek oyuncular var. Hedefimiz 25 milyon Euro seviyelerinde; yüzde 10 artısı olabilir. Trabzonspor her zaman zirveye oynayan bir takım ve bunu yapmak zorunda. Borçların sürdürülebilir hale getirilmesine ve sahada dik duruşuyla mücadelesini veren bir takım yapmak hedefindeyiz. İşimiz daha önceki dönemlere göre daha zor fakat imkansız değil” dedi. Doğan’ın verdiği bilgiye göre Akçabat Sebatspor ile pilot takım anlaşması yapılacak. Yeni forma lansman tarihi ise 24 Haziran.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.