Telekom, Avrupa’da yarı finale son çeyrekte bağlandı

EuroCup’ta Türk Telekom, çeyrek final maçında Ratiopharm Ulm’u 86-76 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Telekom yarı finalde Ukrayna ekibi Prometey ile eşleşti.

Spor 20 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Türk Telekom, EuroCup'ta yarı final vizesi aldı.

EuroCup’ta yoluna devam eden Türk Telekom, tek maçlı eleme sistemiyle devam edilen turnuvanın çeyrek final ayağında Alman takımı Ulm’la karşılaştı. Ankara’daki maçın başlama saati 18.30 olmasına rağmen salondaki ilgi ve doluluk dikkat çekti.

Telekom, maça istediği gibi başlayamadı. İlk saha içi isabetini 5 dakika geride kalırken bulabilen Ankara ekibi, bu kısmı 12-3 geride kapadı. Rakibinin dış şutlarına da engel olmakta zorlanan temsilcimiz bir ara 22-8 geri düştü. Bu andan itibaren skor üretiminde dengeyi bulan ekibimiz ilk çeyreği 22-14 geride tamamladı.

NBA'in kötü çocuğu iş başında! Rakibini çiğnediNBA’in kötü çocuğu iş başında! Rakibini çiğnedi

İkinci çeyrekte oyunda dengeyi daha da sağlayan mavi-beyazlılar farkı iyice kapadı ve devre 37-34 sonuçlandı. İkinci yarının başında Alman temsilcisi özellikle Bruno Caboclo ile etkili olurken fark yeniden çift hane bandına yaklaştı. Üçüncü çeyrek 57-50 Ulm üstünlüğüyle geçildi. Türk Telekom’un oyuna ağırlık koyduğu kısım ise tam da olması gerektiği gibi son çeyrek oldu. Fransız yıldız Axel Boutielle’in de devreye girmesiyle temsilcimiz farkı kapamaya başladı.

Türk Telekom, Jerian Grant’in üst üste basketleriyle, maçın bitmesine 5 dakika kala ilk defa öne geçti. Temsilcimiz bu andan itibaren üstünlüğü elden bırakmadı ve Tyriq Jones’un sayılarıyla farkı artırdı. Türk Telekom, sahadan 86-76 galip ayrıldı ve yarı final biletini cebine koydu.

Bouteille, Grant ve Jones’un etkili oyunları geri dönüşte faktör oldu!

Telekom’da Jerian Grant maçı 20 sayı, 7 asistle tamamladı. Tyriq Jones da takım arkadaşına 20 sayı, 6 ribauntla destek verdi. Axel Bouteille ise maçta 18 sayı attı. Alman ekibinde 8’de 6 üç sayılık isabet oranıyla oynayan Yago Dos Santos maçı 21 sayıyla bitirirken vatandaşı Brezilyalı Bruno Caboclo 20 sayı üretti.

Türk Telekom, EuroCup yarı finalinde Ukrayna ekibi Prometey’le eşleşti. Prometey, çeyrek finalde Promitheas Patras’ı 80-57 ile geçip yarı final bileti aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.