Üç Türk sporcu, Messi ile birlikte ‘Yapabilirsin’ dedi

Adidas ilk kez global kampanyasında Türk sporculara yer verdi. Arjantinli dühya yıldızı Lionel Messi'nin de bulunduğu 'Yapabilirsin' kampanyasında Eda Erdem, Aysu Türkoğlu ve Adem Asil de yer aldı.

Spor 24 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Eda Erdem, Aysu Türkoğlu ve Adem Asil kampanyanın yüzleri oldu.

Ünlü spor giyim markası Adidas yeni kampanyasını duyurdu. Adidas, ‘You Got This’ (Yapabilirsin) sloganı ile duyurulan yeni kampanyada sporcuların yaşadıkları negatif baskılar ve bu baskıların etkileriyle mücadele etmeyi hedefliyor. Marka ayrıca yaptığı araştırmada amatör sporcuların profesyoneller kadar baskı gördüklerini ancak bununla başa çıkmada geride kaldıklarını ortaya koydu.

Yeni global kampanyası ile bu soruna çözüm arayan marka genç sporculara ilham olabilmek için dünyaca ünlü spocular ile bir reklam filmi hazırladı. Farklı branşlarda başarı elde etmiş sporcuların kariyerlerindeki zorluklara odaklanan reklam çalışmasında marka global anlamda ilk kez Türk sporculara da yer verdi.

Kampanyada milli sporcularımızdan Eda Erdem, Aysu Türkoğlu ve Adem Asil yer aldı. Reklam kampanyasında Arjantinli futbolcu Lionel Messi de bulunuyor.

Eda Erdem kimdir?

22 Haziran 1987 doğumlu Eda Erdem, Filenin Sultanları ve Fenerbahçe’nin takımının kaptanı. Oyuncu ayrıca Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Sporcu Komisyonu Bașkanlığı görevini yürütüyor. Milli formayla 300’den fazla maça çıkan Eda Erdem, Uluslararası Voleybol Federasyonu tarafından tarihin en iyi 100 sporcusu listesine seçildi. Fenerbahçeli voleybolcu, Filenin Sultanları ile 2023 Milletler Ligi ve Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası şampiyonluğunu kazandı.

Eda Erdem'in heykeli 8 Mart'ta dikilecek: Diğer efsanelerle birlikte Atatürk'ün yanına...Eda Erdem’in heykeli 8 Mart’ta dikilecek: Diğer efsanelerle birlikte Atatürk’ün yanına…

Aysu Türkoğlu kimdir?

2 Mayıs 2001 doğumlu Aysu Türkoğlu, yedi yaşında yüzmeye başladı. 14 yaşından itibaren yüzmenin açık su branşıyla spora devam etti. 2022 yazında İngiltere ile Fransa arasında bulunan Manş Denizi’ni 60 kilometre yüzerek geçen en genç Türk sporcusu oldu. Türkoğlu bunu 16 saat 28 dakikada yaptı.

Türk kadını yine tarih yazdı: Aysu Türkoğlu!Türk kadını yine tarih yazdı: Aysu Türkoğlu!

Adem Asil kimdir?

21 Şubat 1999 doğumlu Adem Asil, Mısır’da doğdu. 2017 yılında anne ve babasını Mısır’da bırakarak Türkiye’ye taşındı. Eğitimine Türkiye’de devam etti ve Türk vatandaşlığına başvurdu. Vatandaşlığa kabul edildikten sonra ilk kez Azerbaycan Bakü’de düzenlenen 2020 FIG Artistik Jimnastik Dünya Kupası serisinde Yer Hareketi etkinliğinde Türkiye adına yarıştı. 2022 Dünya Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda halka aletinde birinci oldu. 2023 Avrupa Artistik Jimnastik Şampiyonası’nda bireysel genel toplam ile halka aletinde altın madalya kazandı.

Yılın sporcusu Adem Asil olduYılın sporcusu Adem Asil oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.