Yılın transferi olacak mı? Kylian Mbappe bilmecesi

Kylian Mbappe, Paris Saint Germain'e gelecek sezon bitecek sözleşmesini uzatmayacağını bildirdi. PSG, dünya yıldızını satış listesine koydu. Oyuncu, gelecek yıl bedelsiz ayrılmak istiyor.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Şeyhin ilk planı Mbappe'yi getirmekmiş.

Dünyanın en iyi birkaç futbolcusundan biri olarak gösterilen Kylian Mbappe’nin ismi uzun süredir transfer dedikodularının tam ortasında yer alıyor. PSG yönetimi, oyuncunun önümüzdeki sezon sonu bitecek sözleşmesini uzatmak istedi. 24 yaşındaki Fransız yıldız, kontratındaki opsiyonunu kullanmayacağını kulüp yönetimine bildirdi. Bunun üzerine PSG, yıldız futbolcuyu satış listesine koydu. PSG, Fransız yıldızın bonservis bedelini 200 milyon euro olarak belirlendi.

Madrid’de en kötü peri masalı bitti: Hazard ayrıldıMadrid’de en kötü peri masalı bitti: Hazard ayrıldı

Real Madrid, Manchester United ve Chelsea devrede

Real Madrid’in transfer için devrede olduğu belirtiliyor. İspanyol devinin başkanı Florentino Perez, geçtiğimiz günlerde bir taraftarın “Kylian Mbappe’yi transfer edecek misiniz?” sorusuna “Evet imzalayacağız, ancak bu sene değil” yanıtını vermişti. Son gelişmelerin ardından sürecin daha hızlı gelişeceği vurgulanıyor. İngiliz basını ise Manchester United ile Chelsea’nin de Mbappe yarışında olduğunu iddia ediyor.

Dortmund açıkladı, Real kare ası tamamladı: Bellingham Madrid’de!Dortmund açıkladı, Real kare ası tamamladı: Bellingham Madrid’de!

Mbappe’den açıklama: Bu sezon PSG’deyim

Fransız yıldızla ilgili iddialar sürerken Mbappe, AFP’ye yaptığı açıklamada PSG yönetimine mektup gönderdiğini söyledi. 24 yaşındaki futbolcu, Real Madrid’e gideceği yönündeki Le Parisien haberini ise sosyal medyası üzerinden yalanladı. Futbolcu, “Yalanlar ne kadar büyük olursa o kadar inandırıcı oluyor. Çok mutlu olduğum PSG’de önümüzdeki sezon devam edeceğimi daha önce söylemiştim” dedi. Mbappe’nin açıklaması oyuncunun gelecek yıl bonservissiz bir şekilde ayrılmak istediği şeklinde yorumlandı.

Bu sezon 43 maçta 41 gol atarken 10 asist yapan Kylian Mbappe, geçtiğimiz yaz PSG ile sona eren sözleşmesini uzatmış, bunun için 300 milyon euro imza parasının yanı sıra yıllık 100 milyon euro’dan 2+1 yıllık sözleşme imzalamıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.