Yine İsmail Kartal, yine Trabzon

Fenerbahçe otobüsü 2014-15 sezonunda oynadığı Rizespor maçı sonrası silahlı saldırıya uğramıştı. Dönemin teknik direktörü İsmail Kartal'dı. Tıpkı dün Trabzon'da oynanan ve sonunda Trabzonspor taraftarının saldırısıyla biten maçta olduğu gibi.

Spor 18 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'nin başında olduğu iki dönemde sarı-lacivertli kafile Trabzon'da saldırıya uğradı.

Fenerbahçe 2014-15 sezonunda da tıpkı bu sezon olduğu gibi Galatasaray’la şampiyonluk için çekişiyordu. Şampiyonluğa uzanan takım dördüncü yıldızı göğsüne takacaktı. Kıran kırana giden çekişmede Fenerbahçe zorlu Rizespor deplasmanına çıktı. Ligde son viraja gelirken Fenerbahçe beş gollü galibiyetle taraftarına umut verdi. Ancak maç sonunda yaşananlar hala unutulmadı. 4 Nisan gecesi Rize’den Trabzon’a doğru giden takım otobüsü kurşunlu saldırıya uğradı. 2013-14 sezonunda Ersun Yanal’ın şampiyonluk yaşaması ardından görevden alınması İsmail Kartal’ın Fenerbahçe’de ilk dönemine başlamasıyla sonuçlanmıştı. O Kartal, söz konusu saldırıya kadar takımına liderlik edip zirvede yer almasını sağlamıştı. Ancak saldırıdan sonra Fenerbahçe puan kayıpları yapmaya başladı ve yarışı ezeli rakibi Galatasaray’a kaybetti.

İşte o dönemin teknik direktörü İsmail Kartal 2023-24 sezonu başında Fenerbahçe’de üçüncü dönemine başladı. İkinci döneminde bir Trabzon deplasmanına çıkmayan Kartal’ın önünde aşması gereken zorlu deplasmanlardan biri yine Karadeniz’de oynanacaktı. Söz konusu karşılaşma 17 Mart 20.30 akşamı başladı. Fenerbahçe ilk yarıda 2-0 öne geçti. İlk golün ardından Kartal’ın sırtına ve boynuna yabancı madde isabet etti. Maç bir şekilde devam etti. İkinci yarıda yabancı madde yağmuru arttı. Hakem Halil Umut Meler birkaç kez oyunu durdurdu ancak maçı tatil etmedi. Karşılaşma 2-2’ye geldi. Batshuayi 87’de sahne aldı ve takımını yeniden öne geçirdi. Fenerbahçe maçı 3-2 kazandı.

‘Utanç derbisi’ Fenerbahçe’nin‘Utanç derbisi’ Fenerbahçe’nin

Maçın bitimiyle saha ortasında kutlama yapmaya başlayan Fenerbahçeli futbolculara Trabzonsporlu holiganlar sahaya inerek saldırmaya başladı. Futbolcular kendilerini korumaya çalışırken güvenlik güçleri yetersiz kaldı. Maç için atanan polis güçleriyse hem geç kaldı hem de sayıca yetersizdi. Fenerbahçeli futbolcular soyunma odası koridorlarına kaçtı. Olaylar birkaç kişinin yaralanmasıyla sonuçlandı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonu açıklamasında oğlunun da saldırılar sırasında kafasına darbe aldığını ve başında şişlik olduğunu açıkladı. Birkaç yardımcısının yaralandığını da anlatan Kartal kendi stadyumlarında galip gelen Trabzonsporlu futbolcuların da sahanın ortasında sevindiğini ancak böyle bir şey yaşamadıklarını anlattı. Fenerbahçe kafilesi 01.20’ye kadar stadyumda bekledikten sonra polis kordonu eşliğinde havaalanına gitti. Havaalanında otopark yerine direkt olarak aprona götürülen takım uçağa bindirildi. Sabaha karşı İstanbul’a inen takımı büyük bir kalabalık karşıladı.

Büyük rezalet: Trabzon'da taraftarlar sahaya inip Fenerbahçeli futbolculara saldırdıBüyük rezalet: Trabzon’da taraftarlar sahaya inip Fenerbahçeli futbolculara saldırdı

2022’de benzerini Antalyaspor yaşadı

17 Mart akşamı yaşananların benzerini 2022-23 sezonunun 35. haftasında Trabzon’a konuk olan Antalyaspor da yaşadı. Trabzonspor 37 sene sonra şampiyon olmak için sahaya çıktı. Beraberlik dahi Trabzonspor’un şampiyon olması anlamına geliyordu. Maç 2-2 berabere devam ederken duraklama anlarında hakemin oyunu durdurmak için çaldığı düdük maçın bitiş düdüğü sanıldı. Trabzon’da bir grup taraftar sahaya daldı. Birkaç dakikalık bekleyişin ardından saha boşaltıldı ve maça devam edildi. Gerçek son düdüğün ardından Trabzonspor taraftarı yine sahaya daldı ve bu kez Antalyaspor’dan kaleci Ruud Boffin ve Sherel Floranus gibi oyunculara saldırıp futbolcuları darp ettiler.

O gün mutlulukla sahaya inip rakip futbolculara saldıran Trabzonspor holiganlarının benzerleri 17 Mart akşamı İsmail Kartal’ın öğrencileri galibiyet sevinci yaşarken öfkeyle sahaya indi ve sporculara saldırdı. Fenerbahçe cephesinde ağır bir yaralanma vakası olmadan olay atlatıldı. 4 Nisan 2015 akşamı otobüs kurşunlanma vakasında olduğu gibi…

FIFA, TFF'ye ders verdiFIFA, TFF’ye ders verdi

Trabzon'daki holiganizmin ilk faturası çıktı: 12 gözaltıTrabzon’daki holiganizmin ilk faturası çıktı: 12 gözaltı

Trabzon'da yaşananlar dış basına böyle yansıdıTrabzon’da yaşananlar dış basına böyle yansıdı

Trabzon'da bile bile lades... Maskeler inmeden bu suç çözülmezTrabzon’da bile bile lades… Maskeler inmeden bu suç çözülmez

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.