Zaniolo şaşkın: Galatasaray’dan ayrılmayı beklemiyordum

Galatasaray’ın, Premier Lig ekiplerinden Aston Villa’ya kiraladığı Nicolo Zaniolo yurt dışında yaptığı röportajda Galatasaray’dan ayrılmayı beklemediğini söyledi.

Spor 29 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Zaniolo açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında 15 milyon Euro bedelle Roma’dan Galatasaray’ın yolunu tutan İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo 6 ay sonra Galatasaray’dan satın alma opsiyonuyla beraber Aston Villa’ya kiralandı. İtalyan futbolcu SkySports’a Türkiye’deki günlerini anlattı.

Yepyeni bir meydan okuma

Galatasaray’a transferim bambaşka bir meydan okumaydı diyen Zaniolo, başka bir kültüre geldiğini ve burada hem futbolcu hem de insani olarak geliştiğini söyledi.

Ve Galatasaray Tete için resmen FIFA'lık olduVe Galatasaray Tete için resmen FIFA’lık oldu

“Monchi arayınca hemen kabul ettim”

Zaniolo, Aston Villa’yı tercih etme sebebini, “Galatasaray’dan ayrılmayı beklemiyordum ancak Monchi beni aradığında hemen kabul ettim. Galatasaray’da seviyemi göstermek için Premier Lig’de oynamak istedim. Bu karar beni değiştirdi, insani ve futbolsal açıdan büyüdüm. Buna gelecekte de ihtiyacım olacak” sözleriyle açıkladı.

“Emery en iyi hocalardan birisi”

Premier Lig’deki tempo ve çalıştığı hocalar hakkında konuşan sağ kanat, bir İtalyan olarak İngiliz futboluna daha yatkın olduğunu belirtti. Ayrıca hocası Unai Emery’nin şu anda görev alan en iyi teknik direktörlerden birisi olduğunu söyleyen Zaniolo, ‘’ Geçmişte çalıştığım Di Francesco, Mourinho, Mancini, Ranieri gibi koçlar da bana farklı şeyler verdi” diyerek eski hocalarını da övmeyi unutmadı.

Aston Villa'lı kadın futbolcular, vücuda yapışan formalar hakkında endişeliAston Villa’lı kadın futbolcular, vücuda yapışan formalar hakkında endişeli

Roma yılları muhteşemdi

Premier Lig hayalini, Monchi ile gerçekleştirdiğinden bahseden Zaniolo, onu Roma’ya getiren kişinin yine Monchi olduğunu söyledi. Roma’da geçirdiği yılları muhteşem olarak nitelendiren Nicolo Zaniolo, Tiran’da UEFA Konferans Ligi’ni kazanarak finalde kupa kazanma hayalini de gerçekleştirdiğini söyledi.

Hayalimdeki stadyum San Siro

İtalya Milli Takımı’nın maçlarını tekrardan San Siro’da oynaması üzerine konuşan İtalyan futbolcu “Çocukluğum boyunca bana eşlik eden Bernabeu, Olimpico ve Wembley gibi stadyumlardan biriydi. Çocukken orada oynamayı hayal ederdim. Ukrayna’ya karşı kazanmak çok önemliydi, Oynadığım için mutluyum ama hâlâ başka hedeflere ulaşmamız gerekiyor, devam etmek gerekiyor” diyerek San Siro hakkındaki düşüncelerini dile getirdi.

Nicolo Zaniolo geçtiğimiz ocak transfer döneminde Galatasaray’a 15 milyon Euro karşılığında imza attı. Galatasaray’da 6 ayda çıktığı 12 maçta 5 gol 1 asist üretti. Sezon başında satın alma opsiyonuyla beraber Aston Villa’ya kiralanan İtalyan futbolcu çıktığı 7 maçta henüz gole katkı veremedi.

Eğer ki Zaniolo bu sezon Aston Villa’da 30 maça çıkarsa sözleşmesindeki opsiyon otomatik devreye girecek ve İngiliz ekibi oyuncuyu 27.5 milyon Euro ödeyip kadrosuna katacak.

Kadıköy'de Sebatian çalıyor... Fenerbahçe Başakşehir'den dördüncü vitesle geçiyorKadıköy’de Sebatian çalıyor… Fenerbahçe Başakşehir’den dördüncü vitesle geçiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.