Bu test bizi geçmişimizle yüzleşmeye götürüyor

10Haber'de bu hafta Nilgün Gedikoğlu'nun hazırladığı geçmişimizle ilişkimizi sorgulayabileceğimiz bir kişilik testi vardı. Gözden kaçırmayıp testi yapanlar sınıfı geçti, onlara diğer haberlerimizi sunuyor, testi kaçıranları testimize davet ediyorum. Bakın bakalım geçmişinizle ilişkiniz nasılmış?

8 Ekim 2023

Buyrun kişilik testine: Geçmişiniz dile gelse size neler söyler

Buyrun kişilik testine: Geçmişiniz dile gelse size neler söylerNilgün Gedikoğlu, hazırladığı kişilik testini şöyle sunuyor bize: “Geçmişimiz… Hepimiz uzun veya kısa, acı veya tatlı, unutulası veya her daim yad edilesi bir geçmişe sahibiz. Her birimizin geçmişle olan ilişkisi ise kişiliğimize özgü. Kimi geçmişiyle didişir, kimi tarihi baştan yazar… Peki ya sizin geçmişinizle ilişkiniz nasıl?”

Göbeklitepe’nin penisli heykelleriyle sınavımız bitmiyor

Göbeklitepe'nin penisli heykelleriyle sınavımız bitmiyorGeçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Göbeklitepe’de bulunan, eliyle penisini tutan heykelin görüntüsünü sansürlendiği iddia edilmişti. Olkan Özyurt’un haberine göre bu iddia asılsız. Bakanlık heykel görüntülerini sansürlemeden servis etti. Ama Göbeklitepe’nin bulunmasını sağlayan penisli adam heykeli halihazırda depoda duruyor.

‘Soylu’ya yakınız’ demişlerdi: Kim bu Ebabil Harekatı

‘Soylu’ya yakınız’ demişlerdi: Kim bu Ebabil HarekatıAnkara’daki terör saldırısının ardından yaptığı paylaşımla tekrardan gündeme gelen Ebabil Harekatı, birçok kişiyi hedef göstermesiyle tanınıyor. Hazar Dost, 2020’den bu yana sosyal medyanın birçok platformunda organize kampanyalar yürüten grup hakkında ilginç detayları aktarıyor.

Bir şişe şarabın Elazığ-İstanbul seyahati 1,767 kilometreye düştü

Bir şişe şarabın Elazığ-İstanbul seyahati 1,767 kilometreye düştüRuhi Sanyer’den bir şarap şişesinin yolculuğuna dair ilgi çekici bir haber. Karbon ayak izini sıfırlama çabası şarap şişesinin kara yoluyla Elazığ- İstanbul yolculuğunu kısaltmış. Şişe da daha önce Mersin’den yola çıkıp İstanbul’da baskısı yapıldıktan sonra dolum için Elazığ’a gelip sonra satış için yine İstanbul’a gidiyormuş.

İnsülin direncinizin olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bel çevreniz fikir verebilir

İnsülin direncinizin olup olmadığını nasıl anlarsınız? Bel çevreniz fikir verebilirÖzgür Gökmen Çelenk, kadında 88, erkekte 102 santimi geçen bel çevresinin insülin direncinin en önemli işareti olduğunu aktarıyor. İnsülin direnci kolesterol, tansiyon ve diyabete giden yol demek. Peki insülin direnci nasıl kırılacak? Çelenk’in, Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva’yla görüşmesinden bize düşen diyet önlemlerinden ilaçlara kadar adım adım yapılması gerekenler oluyor.

Ünlüler ve dertleri saç baş yolduruyor: Allah başka keder vermesin

Ünlüler ve dertleri saç baş yolduruyor: Allah başka keder vermesinMüge Dağıstanlı’nın bu yazısını kaçırmayın. Kendi dertlerinizle ünlü dertlerini kıyaslamak için nefis bir fırsat var karşınızda: Kimi yorulmaktan ‘offf pofff’ çekiyor, kimi takipten çıkarıldı diye geceleri uyuyamıyor, ev sahibinden şikayet eden de var, bikinili pozlarını eleştirenlere takan da… İşte sekiz ünlü ve sekiz dert…

Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Bubi tuzakları

Dizicinin Rehberi – Kızılcık Şerbeti: Bubi tuzaklarıShow TV’de 33. bölümü yayınlanan ‘Kızılcık Şerbeti’ seyirciler için gergin geçen bir sınava dönüştü. Son iki bölümdür ekran başındakileri sinirden çıldırtan hale gelen yapıma dair Dizicinin Rehberi’nin yazdıklarını kaçırmayın.

Dünyayı 20. yüzyıl artığı bu ‘moruklar’ batıracak

Dünyayı 20. yüzyıl artığı bu ‘moruklar’ batıracakErtuğrul Özkök, The New Yorker’ın son sayısının kapağından yola çıkıp, dünyaya yön veren insanların yaşlarına bakıyor.

Soru sormayın bilmiyorum, teşekkürler

Soru sormayın bilmiyorum, teşekkürlerÜmit Alan’ın iletişim şekillerini ele alan yazıların kaçırmamanızı öneririm. Bu hafta yazdığı, “Soru sormayın bilmiyorum, teşekkürler” yazısı soru sormanın da cevaplamanın da yöntemleri üzerine tartışma içeriyor.

Enflasyon neden düşmeyecek 1: Sıkı para politikası kira artışını durdurur mu?

Enflasyon neden düşmeyecek 1: Sıkı para politikası kira artışını durdurur mu?Barış Soydan ekonomi politikasını inceliyor. Diyor ki: “Sıkı para politikası kira artışını durdurmaz. Çünkü kira ve bu arada ev fiyatlarındaki artışı frenlemek için önce konut arzını artırmak gerekiyor. O da yine büyük kentlerde arazi kalmadığı için çözümü imkansıza yakın bir probleme dönüşmüş durumda.”

Test mi? Bende b’ler, az farkla a’ları geçerek çoğunluk çıktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.