Fikri takip ne oldu?

18 Şubat 2024
Dilan - Engin Polat

Şimdi özellikle güzelliğimi seksiliğimi kıskananlar başlığı görünce bu kadın eski kavramları bilecek kadar yaşlı galiba diye aleyhimde konuşacaklardır. Bu onları üzecek biliyorum ama gencim, güzelim ve bana tapan bir de erkek arkadaşım var.

Bu fikri takip lafını bizden oldukça büyük ve eskiden büyük gazetelerin mutfak diye  adlandırdığı yazı işlerinde önemli görevleri olmuş bir abimizden duydum. Aslında ona artık amca demem lazım ama o abi kelimesine bile tepkili ve gençliğe ve fit olmaya takıntılı.

Onun anlattığına göre ülkede gazetecilik artık meslek olarak ölmüş durumda. Bunu biz de hissediyoruz zaten. Eğer şundan ya da bundan yana değilsen şöyle ayaklarını uzatıp  keyifle okuyacağın bir gazete de yok. sadece kağıt baskıdan bahsetmiyorum benim de yazdığım 10Haber dışında dijital olarak da kaliteli gazete bulunmuyor. Ben bir New York Times gazetesinin sitesine girdiğimde ondan aldığım tadı alacağım kalitede 10Haber dışında da gazete olmasını isterken var olanlar da bozuldu.

Abimiz gazeteciliğin artık ölmüş olduğunu söyledikten sonra belki de tam da bu yüzden artık fikri takip diye bir şey de kalmadığını söyledi. O anda kavrama aşık oldum galiba. Çıkan bir haberin devamını yani sonradan neler olduğunu izlemek ve anlatmak anlamına geliyor bu. Haberi takip etmek cümlesi bir fikri takipin şiirselliğine katiyen sahip değil. O gece şans eseri duyduğum bu kelimeyi çok sık kullanmaya başladım. Gerçekten de medyada galiba fikri takip hiç kalmamış olmalı. Çünkü çok değil daha iki ay kadar önce hepimizin üstünde takıntıyla konuştuğu bütün sohbetlerimizin konusu olan haberlerde sonra neler olduğunu hiçbirimiz  bilemiyoruz, çünkü gazeteciler bunları yarıda bırakıp hep daha yeni habere gidiyor. Ama ben ve arkadaşlarım özellikle Dilan Polat davasında durum ne, Seçil Erzan davasında ne  gelişmeler var ve özellikle merak ettiğim Ender Saraç ailesinde son durum ne, aile kendi içinde barıştı mı onca fırtınadan sonra normale dönebildiler mi bunların hepsini merak ediyoruz. Eminim siz de aynı durumdasınız (bu gece benim itaatkârıma bunların hepsini inceleme görevini vereceğim ve eğer beni tatmin edecek düzeyde bir internet araştırması  yapamazsa bana ağzıyla hizmetten ibaret olan mükafatını da alamayacağını söyleyeceğim. Bu mükafat olmadan o yaşayamaz. Köleler de bazen fiziki hizmet dışında böyle şeylere de yaramalı değil mi?). 

Acaba artık medya yöneticileri de bunları hiç merak edip muhabir görevlendirmiyor mu? Abime göre artık eski kalitede yönetici de kalmamış ortada, olanların da çoğu ya kendisi gibi işten çıkarılmış veya gönüllü olarak yeni medyada yeni görevlerle geçmiş. Ama ben dijitalde de fikri takip eden haber pek bulamadığımı söyleyince abim az sayıdaki site dışında (Bu siteyi, yani 10Haber’i çok yakından takip ettiğini biliyorum) orijinal, ilgi çekici  haberle çıkan medya bulmanın artık zor olduğunu, bunu yapan deneyimli eski gazetecilerin medyanın artık geleceğini kuracaklarını söyledi. Ben de buna sadece inşallah demekle yetiniyorum şu anda.  

(By the way bu gece itaatkârıma vereceğim talimatları yeterince yerine getirip getirmeyeceğini ve mükafatını kaybetmekten nasıl korkacağını da merak ediyorum belki ilerde bu gece neler yaşadığımızı da eğer çok otosansür gerekmezse anlatırım size).

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.